Чорна маска шкодить, а тейпування стає популярним: міфи та реальність трендів краси

Чорна маска шкодить, а тейпування стає популярним: міфи та реальність трендів краси
  • Щодня на полицях магазинів з'являються нові й нові засоби для догляду за шкірою.
  • Косметологи навперебій пропонують різноманітні процедури та привозять до міста нові тренди.
  • Поговорили з лікарем дерматологом-косметологом Наталією Птіциною про «красиві» тренди та їх дію.

 

Beauty-блогери української мережі відходять від штучного та поступово переходять до натурального. Природній колір волосся, мінімум макіяжу та ніякої пластики. Все більше рекламують домашні маски, підручні способи підтяжки обличчя та масово переходять на корейську косметику. Спеціаліст у сфері краси Наталя Птіцина пояснила які тренди працюють, а на що взагалі не варто звертати увагу.

Чорна маска

Кілька років підряд дівчата купують так звані «чорні маски». Це речовина, яка наноситься на обличчя наче для чистки пор. Виглядає це так: рідка чорна суміш рівномірно розподіляється по обличчю. Її потрібно залишити на певний час, аби маска застигнула. А далі найстрашніше – її потрібно у прямому сенсі «віддерти» від обличчя. У рекламі показано, що на ній залишаються рештки шкірного сала. А подальший ефект такий самий, як і від візита до професійного косметолога. Але що відбувається насправді?

– Чорна маска – це найбільший міф у косметології. Її ефективність у тому, що вона знімає «покришки» чорних цяток і робить, грубо кажучи, «епіляцію» – знімає маленькі волоски зі шкіри, – говорить Наталя. – До того ж можна отримати мікрозсадни.

Відео дня

Справа у тому, що маска знімає верхній шар епідермісу, але самі чорні цятки вона не забирає. За рахунок того, що ці чорні маски на основі смол, то вони чіпляють абсолютно все що є зовні. Та саму чорну цятку залишає.

Міцелярна вода

Цим засобом користуються чи не усі дівчата. Дуже зручно нанести трохи рідини на ватний спонж і стерти косметику та весь бруд за цілий день зі свого обличчя. Виробники на упаковках пишуть, що засіб має зволожуючу і тонізуючу функції. Але це не так:

– Те, що «міцелярка» знімає макіяж – це правда, тут навіть сперечатися немає чого. Але її корисні функції значно перебільшені. По-перше, міцелярну воду обов'язково потрібно змивати, – наголошує косметолог. – Справа у тому, що міцели, які містяться у складі води залишаються на шкірі після того як абсорбували бруд. Але ж і бруд залишається на своєму місці і продовжує подразнювати шкіру.

Внаслідок такого недбалого ставлення з'являються висипання та лущення. Так працює бідь-яка міцелярна вода.

Тейпування

Тейпи – це щось нове у Вінниці. Сьогодні все частіше на вулицях можна побачити дівчат, які ходять із кольоровими полосками на обличчі, шиї, руках… Це виглядає досить дивно, і для багатьох – незрозуміло.

– Тейпування прийшло із медицини. Це спеціальні липки полоски із тканини, які мають на меті розслабляти м'язи та полегшувати біль, – розповідає Наталя. – В косметології їх почали використовувати для тимчасового підняття брів та розгладження мімічних зморшок.

Щоправда до Наталі ще ніхто із клієнтів не звертався за такою послугою, але у Вінниці цей напрям активно розвивається через Інстаграм. Коштуює такий липкий ліфтинг від 50-ти  до 450-ти гривень (усе залежить від частини тіла).

Наталя Птіцина наголошує на тому, що у даному випадку важливо, щоб тейпи були якісні. Проте ефект від них дуже відносний.

– З тейпами можна ходити скільки завгодно. Наприклад, 3-4 дні допоможуть підняти брови на кілька днів. І так само розгладять зморшки на короткий термін. Бувають тейпи, які потрібно носити від одного до трьох тижнів. Власне, все індивідуально.

Патчі

Цей тренд точно ще довго не вийде з моди. Тим паче сучасні гідрогелеві патчі набагато зручніші за традиційні чайні пакетики чи огірки. Розмістив під очима охолоджені патчі: зморшки розгладились, синців немає і обличчя має свіжий вигляд.

– Я позитивно ставлюся до патчів і сама ними користуюся. Особливо, люблю залишити їх на ніч, – говорить лікар. – Усі патчі однакові. Вони складаються з колагену та гіалуронової кислоти. А різні виробники вже на свій смак додають інші речовини.

Наприклад, до основного складу косметичного засобу можуть додати пептиди. Вони мають дію подібну до ботоксу. Але у даному випадку не потрібно нічого колоти і результат затримається максимум до ранку наступного дня.

Із цього випливає інший факт: магазинні патчі, які продаються по дві штуки в упаковці не мають жодного сенсу. Це засіб, який потрібно використовувати регулярно або за частою потребою. Саме тому в упаковках зазвичай продають по 30 пар.

Є патчі на тканинній основі. Лікар говорить, що вони теж якісні. Але не потрібно брати перші, які натраплять на очі. До покупки потрібно ознайомитися зі складом. Нагадаємо, що для потрібного ефекту патчі повинні містити колаген та гіалуронову кислоту.

Що стосується додаткових складників, то ще гарно заспокоює шкіру навколо очей екстракт чайного дерева, а максимально зволожити патчі із равликовим фільтратом. На написи у складі «біле золото, рубінова троянда, алмазний пил» краще взагалі не звертати увагу.

– Це маркетинговий хід, – говорить косметолог. – До речі, купувати варто засоби корейських виробників.

Як правильно підготувати шкіру до весни?

Будь-який сезонний перехід для нашого організму та шкіри – стрес. Для того, щоб його мінімізувати потрібно налаштувати правильний догляд. Саме тому лікар дерматолог-косметолог радить вже починати користуватися вітамінними сироватками.

– Ці вітамінні комплекси використовують зовнішньо. Зрозуміло, що відбувається авітаміноз і наша шкіра просто потребує корисних речовин, – стверджує Наталя. – Крім того, вже потрібно використовувати сонцезахисні засоби, адже весняне сонце найактивніше. І, звичайно, змінити «важкі» зволожуючі засоби на більш легкі.

Також наш експерт рекомендує використовувати якісну професійну косметику, яку можна придбати в аптеках.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • lee_eeena demswn

    "По-перше" є, а "по-друге" де, забули написати? Авторка статті трохи несповна розуму.
  • Олечка Слаквич

    Мій косметолог, Київ https://medikom.ua/kosmetologiya-kiev/ - мені дуже допомогла. У мене була сильна вугрі по всьому обличчю, видовище не дуже приємне, сама зайвий раз намагалася в дзеркало на себе не дивитися, не засмучуватися. Лікар мені розписала схему лікування, все чітко і зрозуміло. Процедури проводила професійно. Звичайно, це зайняло якийсь час, але я ні про що не шкодую, зате зараз шкіра чиста!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up