Завтра — Марії Магдалини. Що категорично забороняється робити на це свято?

Завтра — Марії Магдалини. Що категорично забороняється робити на це свято?
  • У вівторок, 4 серпня, відзначається одна з найважливіших дат церковного календаря День Святої Марії Магдалини.
  • У цей день прийнято молитися святій, яка допоможе у всіх справах і направить душу на шлях істинний, позбавивши від спокус.
  • Крім того, існує традиція вмиватися ранковою росою, яка дарує молодість та красу. 

Завтра, 4 серпня, вшановується пам'ять Марії Магдалини – однієї з найвідоміших жінок в релігійній історії. У православ'ї і католицизмі ставлення до Марії Магдалини різниться. Так, католики асоціюють її з блудницею, а в православній церкві вона відома як мироносиця.

Історія Марії Магдалини

Мария Магдалина (Семён Юсов) / Стихи.ру

Як сказано в Священному Писанні, Марія народилась у галілейському місті Магдала, чому і отримала своє прізвисько. У Новому завіті вона згадується лише кілька разів. Зокрема, саме Марію Магдалину Ісус вилікував від одержимості, а після цього вона сама стала послідовницею Христа і вже значно пізніше — однією з жінок-мироносиць, які прийшли в печеру для того, щоб приготувати Ісуса до похорону, і стали свідками його божественного воскресіння.

Відео дня

Після цього саме Марія Магдалина повідомила апостолам про таке диво.

Марія Магдалина була послідовницею Іоанна Богослова і проповідувала християнство в Римі. Померла вона в Ефесі мирною смертю.

В православ’ї Марія зарахована до лику святих.

Звичаї на 4 серпня

4 августа – Мария Магдалина: народные приметы и традиции дня ...

Ранок прийнято починати з того, щоб помолитися святій Марії Магдалині. Для цього існує спеціальна молитва. Її читають жінки. Вона допомагає у всіх справах, спрямовує душу на шлях істинний, позбавляє від спокус, дарує спокій, мир і гармонію, приносить здоров’я і радістю в сім’ю. Марія Магдалина буде протегувати тим жінкам, які сьогодні їй помоляться.

На це свято не тільки відправляються до церкви, але також після служби йдуть у ліс збирати ягоди. Господині займаються домашніми заготовками. Саме з цієї причини в народі день 4 серпня був відомий як Ягодница.

Також на світанку потрібно піти зібрати ранню росу. І зробити це потрібно в срібну ємність. Незважаючи на те, що роса 4 серпня вважалася згубною для рослин, жінки вірили в прикмети про те, що вона володіє чудодійними властивостями. Тому, обов’язково вмивалися росою, вважаючи, що вона зробить обличчя білим і чистим.

Прикмети на 4 серпня кажуть, що «срібна» роса в цей дарує молодість і красу жінкам. Молодим дозволить зберегти юність і свіжість, а тим, хто вже не зовсім молодий, поверне колишню чарівність.

Також в цей день не можна працювати. Потрібно відпочивати. Жінкам належить піклуватися про свою красу.

Не можна виходити і на вулицю. Особливо, якщо йде дощ з грозою. Гроза сьогодні небезпечна. Той, хто вийде, може з великою ймовірністю потрапити під удар блискавки.

Молитва на 4 серпня 

4 серпня – яке сьогодні свято та чого не можна робити. Іменини ...

Молитва Марії Магдалині, яку потрібно читати жінкам у цей день:

«Рівноапостольна, свята дружина-мироносиця Марія Магдалина, ти теплотою своєї любові до Христу потоптала всі злі підступи, здобула безцінний дар   любов Спасителя і досягла Царства Небесного. Заради цього схиляюся перед тобою і з скрушеним серцем і умиленною душею волаю до тобі, я (ім’я).

Преподобна учениця Христа Марія! Благав він Христа, що полюбив тебе і гаряче улюбленого тобою, благословити мене силою залишити гріхи мої, зміцнити благодаттю сміливо і бадьоро йти шляхи святих заповідей. Богу Отцю, Сину і Святому Духу у віки вічні. Амінь».


Читайте також:

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 27 липня до 3 серпня, які ви могли пропустити 

«Антициклон Claws організує красиву погоду»: в Україні підвищиться температура
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (50)
  • Юрий Волков

    Амінь.
  • Тор Онтуй

    Обалеть сколько **нутых на слово аминь.
  • Евгений Пятицкий

    День берегині панянок легкої поведінки. Шукайте на об'їздних Вашого міста. Амінь йоптвою
  • Rostyslav Safonov

    а можна свято яке дозволяє щось робити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up