ФОТО ДНЯ. Як вінничани освячували зілля та мед у свято Маковея

ФОТО ДНЯ. Як вінничани освячували зілля та мед у свято Маковея
  • У Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці відбулася Божественна літургія. Після неї вінничани освятили свої кошики з зіллям та медом. Прийшло чимало містян.

14 серпня велике свято — Свято Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього, пам’ять мучеників Маккавеїв, або по народному Маковея.

Богослужіння у Соборі очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Під час Літургії підносились молитви про справедливий мир для України та припинення епідемії COVID-19. Про це інформує пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви.

— Після Літургії митрополит Симеон звернувся до присутніх зі словами проповіді, у якій розкрив духовне значення свята. Архіпастир також привітав головного паламаря кафедрального собору Антоніна Мельника з Днем Ангела та 60-річчям з Дня народження і вручив йому богослужбову профсфору, — зазначають у пресслужбі. — Після проповіді владика Симеон прочитав молитви на освячення зілля і меду. За традицією, разом із духовенством, Архіпастир окропив святою водою вірян, які цього дня прийшли у собор помолитись і попросити Божого благословення, а також принесені ними мед, квіти і трави.

Відео дня

Дивіться, як це було, на фотографіях:

 

Читайте також:

П'яна ДТП, смерть на вокзалі та інше важливе за 13 серпня на 20minut.ua

Трохи злив та багато сонця. Прогноз погоди в Україні на вихідні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Каськов

    Освячують священики,а не "містяни".
  • AK

    Що робить Московська церква на території України? Що робить Московська армія на території України? Чому досі цей гнидник не закритий чи не переданий у ПЦУ?

    В'ячеслав Дізанов reply AK

    СвятоПреображенський кафедральний собор належить до ПЦУ

keyboard_arrow_up