На Вінниччині громади виходять з церкви московського патріархату та долучаються до ПЦУ

На Вінниччині громади виходять з церкви московського патріархату та долучаються до ПЦУ
  • Духовенство та віряни виходять з церкви московського патріархату та долучаються до Православної Церкви України.
  • На Вінниччині у травні священники та релігійні громади стали частиною ПЦУ.

Як повідомляє Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ), 8 травня парафія храму архістратига Божого Михаїла с. Нова Гребля Хмільницького району Вінницької області разом із своїм настоятелем протоієреєм Володимиром Слободонюком ухвалила рішення про вихід з підпорядкування московському патріархату та приєднання до Православної Церкви України.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон задовільнив відповідне прохання настоятеля і прийняв його та очолювану ним релігійну громаду до складу Вінницько-Барської єпархії. Парафія с. Нова Гребля стала четвертою у Калинівській ОТГ Хмільницького району, яка впродовж останнього тижня приєдналася до канонічної помісної Православної Церкви України разом із священником. 

Парафія у Хмільницькому районі разом із настоятелем приєдналася до Православної Церкви України

— 6 травня протоієрей Михаїл Хомин, священник Тульчинської єпархії УПЦ МП, настоятель храму архістратига Божого Михаїла с. Тростянець та храму святого апостола і євангелиста Іоана Богослова с. Потуш Вінницького району (Вороновицька ОТГ) звернувся до митрополита Вінницького і Барського Симеона з проханням прийняти його разом із парафіянами зазначених храмів у канонічне єднання з Православною Церквою України. Розглянувши прохання, митрополит Симеон видав відповідний Указ, — зазначають у пресслужбі.

Відео дня

Відтепер протоієрей Михаїл Хомин став штатним кліриком Вінницько-Барської єпархії, а релігійні громада сіл Тростянець та Потуш приєдналися до канонічної помісної Православної Церкви України. 

Відтепер протоієрей Михаїл Хомин став штатним кліриком Вінницько-Барської єпархії

— 3 травня священники УПЦ МП Віталій та Назарій Трач звернулися до митрополита Вінницького і Барського Симеона з проханням прийняти їх та релігійні громади, над якими вони здійснюють пастирську опіку, у канонічне єднання з Православною Церквою України, — йдеться у повідомленні.

Протоієрей Віталій Трач є настоятелем храму святої праведної Анни села Голендри та Свято-Троїцького храму села Заливанщина Хмільницького району Вінницької області. До парафії села Заливанщина належать села Голубівка, Герасимівка, Первомайськ та Весела, жителі яких також підтримали прохання свого настоятеля. Третьою парафією, що приєдналася до ПЦУ, стала парафія храму преподобної Параскеви Сербської села Мирне Хмільницького району, де служить ієрей Назарій Трач. У відповідь на прохання священників та церковних громад митрополит Симеон видав укази про прийняття їх до складу Вінницько-Барської єпархії УПЦ(ПЦУ).

Священники УПЦ МП Віталій та Назарій Трач звернулися до митрополита Вінницького і Барського Симеона

Духовенство і віряни сіл Заливанщина, Голендри, Мирне, Голубівка, Герасимівка, Первомайськ та Весела приєднались до канонічної помісної Православної Церкви України!

 

Читайте також:

На лікування до Європи відправляють хворих з Вінниччини. Як можна потрапити?

Цей день, 10 травня. Яке сьогодні свято, історія, прикмети та традиції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (54)
  • Галина Дорош

    Молодці! В єднанні скоріш здобудем перемогу!
  • Валентина Омельчук

    Смт Чернівці нажаль мпц
  • Володимир Балковий

    ВОЛОССЯ І БОРОДУ НЕМОЖНА СТРИГТИ. А ЦІ СТРИЖУТЬ
  • Євгенія Матвеєва

    Молодці священники і парафіяни, ви дійсні християни, хай Божа Благодать буде завжди з вами.

keyboard_arrow_up