Біля Собору зібрались віряни МП. Що там відбувається? (Репортаж)

Біля Собору зібрались віряни МП. Що там відбувається? (Репортаж)

Вранці біля Спасо-Преображенського собору, що на Соборній, зібралися віряни Української православної церкви МП. Зібрання присвячене пам'яті митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Макарія.

Людей зібралося до сотні. Вони з плакатами: «Вінниччина за блаженнішого Онуфрія» та «Ми за канонічну церкву з блаженнішим Онуфрієм». Загалом 4 плакати.

Відео дня

Вчора, 3 червня, Сергій Десяк повідомляв, що 4 червня день пам'яті митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Макарія. Саме з цього приводу зібралися віряни.

— Митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Макарій помер 4 червня 2007 року та похований на території вінницького Спасо-Преображенського кафедрального собору, — зазначає Сергій.

Біля Собору зробили сцену з якої розповідають про дитинство митрополита, згадують про Другу світову війну. Як сім'я переживала тяготи окупації.

Кілька священиків з помічниками причащають вірян.

Собор відкритий, там паралельно йде інша служба.

— Сьогодні 12 річниця я упокоєння Митрополита Вінницького та Могилів-Подільського Макарія. Ми зібрались біля його могили на пам'ятне богослужіння. Думаю, пояснювати чому ми не в середині Собору це вже зайве. Всі добре знають, що Собор захоплений прибічниками ПЦУ. Звісно, ми співслужити не можемо, тому служимо біля Собору, біля могили. Для нас це не є чимось дивним, у пам'ятні дати пов'язані з його ім'ям духівництво завжди збиралось: служило літургію в Соборі, потім панахиду на могилі. Тому зараз не відбувається нічого дивного, просто ми зібрались і молимось. Хіба, що в Соборі молитись не можемо, — каже прес-секретар Вінницької єпархії протоієрей Володимир Пучков

За словами прес-секретаря літургія розпочалась о 7.30.

Наступного разу обіцяють збиратись біля Собору восени. Але точної дати поки не знають.

Цього разу пройти по тротуару Соборною складно. Віряни зробили зовсім маленький коридор. Люди штовхаються.

Віряни перемістились від сцени-помосту до могили митрополита.

Священики дякують людям, що вони в будній день змогли прийти і згадати митрополита.

Матушки з Браїлова роздають пиріжки і наливають вино з чайника. Роздають по два пиріжки і пластикову стопку вина.

Об 11 годині зібрання закінчилося. Плакати примотали скотчем до паркану.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Василь Василишин

    фанати не віруючі які вірять не  в бога а в каноини
  • Василь Василишин

    совість би мали та не йшли би під собор коли пішли би у львів під храм юра то не пиріжки би жерти а дьоготь би пили як не встигло  вам
  • Зоя Паламарчук

    Упорно вешают приставку МП.
    Стравливают,нагнетают!
    Бедные и ограниченные люди!
    Да мы не скрываем молитвенного общения с Российской Церковью и со всеми Православными Церквами , но мы Слава Богу, независимая Православная Церковь Украины. Предстоятель наш Владыка Онуфрий и враги нас не одолеют.
    Потому что с нами Бог

    Грицько Штахета reply Зоя Паламарчук

    І навіть плакатики ви собі самі малюєте. Молодці які! )))
  • Грицько Штахета

    На мандалі під мечеттю

    Реформація іде.

    "Хай шаман -" кричать баптисти -

    "За єпископа буде!"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up