ВІН І ВОНА: Як заново познайомитись зі «старим» партнером

ВІН І ВОНА: Як заново познайомитись зі «старим» партнером
  • Вчені стверджують, що кожні сім років людина оновлюється буквально на клітинному рівні.
  • Все тіло, не кажучи вже про переконання, цінності, вірування.
  • І виходить, якщо ми починали жити з однією людиною більше п’яти років тому, зараз це може бути зовсім інша людина.

Щоб після певного часу ви раптом спантеличено не вимовляли — виявляється, я тебе зовсім не знав/ла, потрібно бути готовим до змін і враховувати їх при створенні сім’ї. А якщо простіше, досить запам’ятати кілька правил.

Змінюються всі

Це аксіома. Хочемо ми того, чи ні. Кожен день, кожну секунду. Спілкування з іншою людиною, перегляд ролика в інтернеті, або пережитий робочий день, вже змінює нас. І цей процес неможливо зупинити. Ваші батьки вже не такі, якими вони були у вашому дитинстві (і справа не тільки в сивині), перше кохання вже давно не те (не кажучи вже про зовнішній вигляд), тому що кожен день ми змінюємося. Наш внутрішній світ так само перетворюється з кожної почутої фрази, прочитаної статті (і цієї зокрема). Саме тому дуже важливо пам’ятати це в сімейних стосунках. Якщо ми живемо з чоловіком чи жінкою довгий час, вони змінюються, а не стоять на місці.

Що з цим робити: Жити. Більше нічого. Або ми це приймаємо, і йдемо далі, або чекаємо від партнера ідеалу, яким він для нас був якийсь час тому і страждаємо від постійних стресів.

Відео дня

Зміни — на краще

Якщо всі люди змінюються, корисно подумати далі. Хто сказав, що змінюватися можна тільки в гірший бік? Якраз навпаки, в більшості випадків ми змінюємося якраз для того, щоб жити краще, якісніше справлятися з проблемами і вміти їх вирішувати, щоб все навколо було кращим, радіснішим, приємнішим. Виходячи з цього, не тільки ми стаємо «кращими», а й наш партнер. А нерозуміння і неготовність до змін в іншому часто існує на порожньому місці. Але що поробиш, так влаштований світ: старі пісні нам завжди здаються кращими нових, просто тому що вони звичніші. Також люди помічають, що як тільки змінюють щось в собі, наприклад, знаходять в собі сили говорити «ні», якщо не хочуть щось робити, вони раптом стають незручними для оточуючих, які звикли користуватися цією помилкою в людині. І тепер після того, як уразливість усунута, їм нічого не залишається, крім як сказати: «Ти сильно змінилася/вся…» і глибокодумно мовчати.

Що з цим робити: Подумайте. Якщо змін не уникнути, то в який бік хочете змінюватися ви? Якими якостями володіти? Що ви хочете бачити у своєму партнерові в найближчому майбутньому? А він (вона) про це знає?

Знайомство з новим старим

І от що цікаво, якщо ми змінюємося кожен день, то виходить щодня ми вже інші. І не тільки ми, а й наш партнер. Ми не стали кращими, або гіршими, просто іншими. Нічого не залишається робити, окрім як знову познайомитися. Як знайомляться люди? Дізнаються інтереси, смаки, переконання. Ось ви знайомилися зі своїм партнером заново? А звідки ви знаєте, що йому зараз подобається, а що ні. Те, що було багато років тому, вже давно минуло, це вже може бути зовсім не актуальне. Знайомитися заново — це дуже корисна навичка, особливо якщо в якийсь момент ви вирішили, що не розумієте партнера або виникає відчуття, що живете вже не з тією людиною.

Що з цим робити: Простий експеримент, який може наочно показати ваші зміни — це листування з іншими людьми. Якщо є така можливість, відкопайте свої розмови на початку розвитку соціальних мереж, або ж просто минулорічні переписки, наприклад. Дізнаєтеся багато чого цікавого.

ТОП-4 речей, які варто зробити, знаючи про зміни

1. Сходити на побачення «як в перший раз»
У фільмах бувають такі сценки, коли сімейна пара віддала дітей бабусям/дідусям і відправляється на побачення. Але вигляд має все такий, наче вони ось тут біля закладу знайомляться, вітаються, виникає пропозиція продовжити за вечерею… І поводяться вони наче дійсно тільки-но познайомилися, тож прагнуть сподобатись одне одному, зацікавити. Ось тут гарний лакмус — чи зможете ви зацікавити «незнайомця» навпроти, такий (ка), який ви є зараз.

2. Поцікавитися уподобаннями та інтересами
Ось ви прожили під одним дахом з людиною 5–10 років. І здається знаєте її досконало, всі звички, уподобання. інтереси. І свої звичайно теж. Але чи впевнені ви, що ваше око не замилене? Адже багато на що ми з часом дивимося на автоматі, інколи речі, які вже давно зникли з нашого поля зору, все ще мешкають у нашій голові, пам’яті. Можливо у вас, чи у вашого партнера з’явилися якісь нові уподобання/хобі/знайомства, а ви і не помітили?

3. Хоча б раз на рік дивуйте
На підприємствах, якими б малими вони не були, час від часу роблять інвентаризацію. Щоб побачити, так би мовити, що маємо і що потрібно. Стосунки - це теж підприємство, яке вимагає уваги. Хоча б раз на рік презентуйте партнеру якусь цікавинку від вас. Додайте нових вражень, зустрічей і відчуттів. Це дозволить краще розкрити потенціал вашої пари.

4. Бути постійно в процесі змін
Здавалося б — тримай руку на пульсі стосунків, і нічого з ними не трапиться. Але люди мають одну характерну умову існування — свобода волі називається. Тож коли у стосунках двоє, кожен може працювати лише зі своєї сторони, а керувати вектором іншої людини аж ніяк (хоча тимчасово інколи це виходить, та недовго). Тож коли вирішите струсонути «ваше болото» — обережніше. А краще просто будьте цікавою людиною, і всі ваші особисті зміни будуть на користь вам обом.

 

Валерій Андросов, психолог:

- Втрата самого себе на життєвому шляху — ситуація не рідкісна. А вже тим більше, коли в якийсь момент ти розумієш, що з тобою в одному човні вже зовсім не та людина, яка в неї сідала. По суті, погоджувалися ми жити з однією людиною, а за фактом живемо зовсім з іншою. Саме тому здатність домовлятися в стосунках, а також приносити одне одному радість — це дуже рідкісне явище, практично верх дипломатії. Це, до речі, пояснює більшу причину розлучень. Як правило, це кризи року, п’яти і десяти. Коли через рік ти розумієш, що людина може змінюватися, через п’ять ти перестаєш дізнаватися, а через десять розумієш, що в РАЦС ти йшов зовсім з іншою людиною. Нічого цього не відбувається, якщо кожен день (умовно кажучи) намагаєшся дізнатися свого партнера заново. І тоді зміни не будуть такими шокуючими. З тієї ж самої причини чужі діти «ростуть» значно швидше, ніж свої.
Просто на чужих звертаємо увагу раз на рік, а на своїх кожен день, тому зміни не так очевидні. Набагато краще тим парам, які не живуть сліпо одне з одним, а звертають увагу на себе, на стосунки і на те, куди вони разом ідуть.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА: Як розгойдати сексуальність чоловікам і жінкам?

ВІН І ВОНА: ТОП-10 речей, котрі відштовхують від вас кохання
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up