З нового року у Вінниці в американський футбол гратимуть діти та жінки

З нового року у Вінниці в американський футбол гратимуть діти та жінки
Команду з американського футболу «Вінницьких вовків» вже два місяці тренує колишній гравець вищої ліги, американець Дейл Хеффрон. У найближчих планах у «Вовків» - стати національними чемпіонами та створити Вінниці повноцінний спортивний клуб з секціями для дітей та жінок.

- Українці найбільш працелюбні  люди, яких я тільки бачив. Вони надихають мене бути тут та зробити з хлопців чемпіонів. Я хочу зробити так, щоб усі наступного року заговорили про нашу команду. Проблема  в тому, що це новий спорт для українців. Фактично наших 17 річних гравців доводиться вчити тому, чому вчать семирічних дітей в Америці.  Це певно, найбільший виклик для мене як для тренера, - каже Дейл Хеффрон.  - Мені подобається у Вінниці. Не знаю мови, але вінничани завжди люб’язно допомагають. Правда, від маршруток я шокований. Коли водій одночасно говорить по телефону, п’є каву та відраховує решту для пасажира, стає лячно.  Я відвідав 119 країн, включно з Україною. Хочу ще відвідати Молдову, Білорусь та Грузію. Але часу на подорожі поки немає, бо ми серйозно працюємо над стратегією клубу.

Найперші цілі, які команда поставила перед собою – відкрити дитячу та жіночу секції. Набір стартуватиме з 15 січня. Також на  наступний рік поставили собі задачу – виграти національний чемпіонат. Паралельно проводять реорганізацію команди в клуб, шукають більше спонсорів.

Відео дня

- Хочемо зробити спортивний клуб по прикладу німецької команди «Білфордські бульдоги», яку тренував Дейл.  Відкрити дві дитячі секції, одну до 15-ти років, другу - від 15 до 17 років. Також дівочу флаг-футбольну секцію та дорослу, а також команду з черлідингу. Все буде упорядковано одній цілі та підпорядковано одному маркетинговому плану, який ми адаптуємо з німецького. На початок березня плануємо мати 250 членів клубу. Ми перша команда в Україні, яка запрошує американців, та будуватиме клуб по управлінням та стандартам західного зразка.  

У «Вовків» вже є попередня  домовленість ще з одним тренером з Америки, колишнім гравцем професійної ліги, який може переїхати та тренувати команду.  Також у планах запросити  кілька гравців американців, які тренуватимуть окремі позиції. До вінницької команди звернулись футболісти із Марокко – пропонують зіграти у Вінниці товариський матч. Також Дейл ставить амбітну мету -  через три роки вивести команду на міжнародний рівень.

В Україні тренується 25 команд з американського футболу. Жіночих – 6. У Німеччині – більше 200 чоловічих команд, а разом з жіночими та дитячими – близько тисячі.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Мирошниченко Ольга

    я думаю взяли эти фотки потому что Лёня прикольно раздул щеки)))
  • Антонюк Віталій

    Ну погоді, заспокойся

    Це фоточки з Чемпу з флаг-футбоул який  ми проводили. Чому журналісти взяли ці фотографії - запитуй їх.

    Ти ж знаєш, що там не потрібно ні шоломи ні каркаси.
  • Анонім

    "Команду з американського футболу «Вінницьких вовків»" - помилки пішли з самого заголовка ) дальше можна не читати.    

    "та створити Вінниці повноцінний спортивний клуб"   - де просрали букву "в" - шо за журналісти  ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up