Вінницькі спортсмени здобули шість медалей на міжнародному турнірі з греко-римської боротьби

Вінницькі спортсмени здобули шість медалей на міжнародному турнірі з греко-римської боротьби
  • Днями вінницькі спортсмени повернулися з престижного міжнародного турніру з греко-римської боротьби серед юнаків, який був присвячений пам'яті Владислава Байорка.
  • Змагання відбувались у місті Краків.
  • Вінничани вибороли дві золоті, дві срібні та дві бронзові медалі. 

Команда учасників складалась із вихованців спортивної школи «Вінниця», спортивного клубу «Лідер» та школи вищої спортивної майстерності. Тренери — Вячеслав Орлюк, Ігор Петрик та Валерій Білуха.

Вячеслав Орлюк повідомив, що участь у цьому турнірі брали понад 300 спортсменів з України, Німеччини, Чехії, Угорщини, Словаччини, Польщі, Данії, Норвегії.

— Це були престижні міжнародні змагання з хорошою організацією та цікавим форматом. Перед виходом на борцівський килим кожного спортсмена представляли. Також акцентували на тому, що ми з України та висловлювали нам слова підтримки, це неабияк мотивувало гідно представити нашу державу, — розповідає тренер-викладач Вінницької міської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вінниця» Вячеслав Орлюк.

Відео дня

Його вихованці — Андрій Вітковський та Ілля Орлюк вибороли «золото».

Дві срібні медалі завоювали Даіїл Демкович та Захар Заєць. А бронзові нагороди вибороли Максим Мірошник та Денис Вітковський.

За крок до п’єдесталу, на четвертому місці опинився Нікіта Демченко.

— Це були перші міжнародні та виїзні змагання для Нікіти, він провів гідні поєдинки із сильними суперниками. Ми наших вихованців намагаємося привчити до того, що тут немає переможених. У якійсь сутичці може перемогти один борець, в якомусь — інший, але поки ти борешся — ти непереможний, — підкреслив тренер.

Також вінничани мали змогу прогулятись центральною частиною Кракова та долучитись до мирної акції на підтримку нашої держави  «За соборну Україну».

— Ми вдячні нашим Збройним силам за можливість тренувати, навчати та розвивати спортивну галузь у Вінниці, — наголосив Вячеслав Орлюк.

У найближчих планах у наших хлопців з греко-римської боротьби — міжнародні змагання у столиці Молдови та литовському місті-побратимі Паневежисі.

Голова комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський підкреслив, що юні борці формують свою міць та характер на турнірах різного рівня та вкотре доводять, що вони цілеспрямовані та амбітні у досягненні спортивних цілей.

 

Читайте також:

Сайт «20 хвилин» і газета RIA перемогли в обласному конкурсі «Україна олімпійська»

Чемпіонат України з фрі-файту у Вінниці присвятять пам'яті «азовця» Дениса Бабія

Ігоря Гатаулліна переобрали головою обласної асоціації футболу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up