Вінничанин Олексій Крижановський: рукопашка вбиває лінь

Вінничанин Олексій Крижановський: рукопашка вбиває лінь
Вінничанин Олексій Крижановський уже понад шість років займається кікбоксингом. У свої 19 хлопець живе сам, вчиться у торговому, працює в суді, ходить на тренування і вміє смачно готувати

- Мені було років 12-13, - каже Олексій. - Мама говорила: “Або ти йдеш на плавання чи танці, або на «рукопашку» в 19 училище".  Спочатку я ходив на рукопашний бій два роки, приблизно, може трохи більше. Потім ту секцію закрили і прийшлося йти в 35 школу, в "Бійцівський клуб."

Олексій займався кікбоксингом у клубі  "Взаємодія" та в «Бійцівському клубі».

- На першому тренуванні було страшно, - каже Олексій. - Нікого не знав, нічого не вмів, соромився говорити зі старшими хлопцями.

Відео дня
> Хлопець частенько бере призові місця на чемпіонатах області та України з кікбоксінгу. Останнім часом шаленої популярності серед молоді набирають такі види спорту як фрі файт та  мікс файт.

- У жовтні я  їду в Львів на турнір "Іду на Ви", - каже Олексій. - Це щось приблизно таке, як було в нашому місті, але там рівень набагато вищий і організатори мають серйозних спонсорів. Перед тим був на турнірі "Серце лева" у Львові. «Серце лева» не такий популярний турнір, а от «Іду на Ви» - дуже відомий.  Рівень в них дуже високий. Якщо в нашому місті буде приблизно таке, то ми будемо дуже раді. У них багато спонсорів. Але в нас трохи різні види спорту, хоча майже  нічим не відрізняються. Про федерацію поки що нічого точного сказати не можу, але вже скоро її створять. У нашому місті перший турнір такого типу був "Нескорені",  який організувала "Народна воля".

Доводилося нашому кікбоксеру виступати в обласній першості і «не в своїх» видах.

- Раз виступав на область по ушу саньда, бо тренер попросив, - розповідає Олексій. – І один раз «по рукопашці» на області також виступав.

Крім навчання та тренувань Олексій тричі на тиждень у другу зміну ходить на роботу в суд. Спортсмен розносить листи та заповняє в офісі документи. Каже - хоч якийсь, але заробіток. Коли отримає диплом, збирається підшукати щось краще. 

 - Я живу один, мама вже майже рік за кордоном, - розповідає Олексій. - Приходиться самому все робити: готувати їсти, прибирати, прати і тому подібне.

Ранком спортсмен йде на навчання, вчиться на другому курсі торговельно-економічного інституту, після пар - на тренування. Приходить - готує їсти.

- Раніше я ходив у тренажерний зал, - каже Олексій. - Тоді взагалі не було вільного часу.

- Для мене боротьба – це в першу чергу – спосіб перебороти лінь, - розповідає Олексій Крижановський. – Не лінуватися, а встати і піти на тренування. Багато потенційно хороших спортсменів ламаються на цьому етапі, бо не можуть перебороти свою лінь.  Боротьба для мене значить йти до кінця в будь-яких починаннях і ці починання - не завжди спорт. Це може бути що завгодно, а якщо брати до уваги спорт, то в першу чергу це не здатися морально супернику, який може подавити тебе та залякати. Не боятись отримати удар, не боятись відповісти ударом, перебороти свій больовий поріг та не здатися.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Коллективский малый.
  • Anonymous

    І не соромно спортсменові таку "роботу" виконувати? Краще б він це залишив для якоїсь дівчини-студентки з малозабезпеченої родини. Тим більше,що навчається він у торговому і після отримання диплому буде шукати "щось краще"..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up