В завершальному матчі у 2017 році «Нива-В» поступилася ФК «Львів»

В завершальному матчі у 2017 році «Нива-В» поступилася ФК «Львів»

Після несподіваної домашньої поразки «Ниви» (Тернопіль) від аутсайдера «Арсенала-Київщини» (1:2) вінницька «Нива-В» отримала шанс завершити 2017 рік на третьому місці в турнірній таблиці. Для цього було достатньо перемогти в останньому матчі другого кола ФК «Львів». Ця команда йшла шостою у групі і відставала від нивівців на дві позиції. Водночас ФК «Львів» в Кубку України дістався стадії чвертьфіналу, здолавши на попередній стадії команду Прем’єр-ліги «Сталь». Тож суперник у підопічних Дениса Колчина був дуже непростим. 

Перед початком матчу була хвилина мовчання. Сьогодні, 5 листопада, у тренера-адміністратора «Ниви-В» Геннадія Трофіменка, який відзначав 45-річчя, помер батько. Дві тисячі глядачів і футболісти вшанували його пам'ять.

Після нетривалої позиційної боротьби нивівці захопили ініціативу. У карний майданчик гостей по лівому флангу увірвався Тимофій Брижчук – сильно пробив, але трохи вище поперечини. Незабаром, на 14-й хвилині, аналогічний прорив, але вже по протилежному флангу, здійснив потужний форвард «Ниви-В» Ярослав Браславський. Він обіграв захисника, вийшов на ударну позицію, і метрів з десяти влучно розрядив свою гармату. 1:0!

Через кілька хвилин рахунок міг збільшити Тимофій Брижчук. Він виходив сам-на-сам з Романом Геричем. Але вінничанин трохи загальмував, і його наздогнали оборонці. Все ж нивівець зміг пробити, але це вже не було так небезпечно для голкіпера.

Відео дня

У першому таймі непогані гольові моменти мали також Ігор Маляренко (двічі) та Сергій Андрєєв (бив головою після розіграшу кутового). Але досить впевнено грав голкіпер гостей Роман Герич. Тим часом львів’яни намагалися діяти на швидких контратаках, які поки що залишалися без логічного завершення.

Перший тайм налаштовував на оптимізм. Але одразу після перерви, на 48-й хвилині, ФК «Львів» зрівняв рахунок. За порушення у карному майданчику суддя призначив пенальті. Його чітко виконав Тарас Коблюк. 1:1. І все довелося починати спочатку.

«Нива-В» продовжувала тиснути. Одну з атак елегантно, ударом п’яткою, завершував молодий форвард нашої команди Максим Яськов. На жаль, м’яч пролетів вище поперечини.

Згодом гра вирівнялася, і швидкі контратаки гостей виглядали все більш небезпечно. «Нива-В» продовжували йти вперед великими силами, намагаючись повернути «статус-кво». Вінничан за собою вів Ярослав Браславський, який отримав капітанську пов’язку замість заміненого Колінса Нгахи. За відсутності штатних виконавців стандартів Олексія Разуваєва і Дмитра Осадчого він виконував й штрафні удари. На 65-й хвилині шанс вивести нашу команду вперед після розіграшу кутового втратив Дмитро Попов. Його потужний удар з розвороту пройшов вище поперечини.

А на 69-й хвилині нас чекав «холодний душ». Після прострільної передачі шкіряну кулю головою з близької відстані поклав у сітку капітан ФК «Львів» Руслан Бариляк. На жаль, захисники цього разу не підстрахували, а Андрій Кліщук не взяв непростий удар. 1:2.

У вінничан був час, щоб виправити становище. Вони продовжували накочувати хвилі атак на ворота Романа Герича. Водночас «Нива-В» оголила тили. І моторні Сергій Кисленко та Юрій Шпирка, який вийшов на заміну, могли довести рахунок до розгромного. В останньому випадку господарів виручив Сергій Андрєєв, який вибив м’яча вже з порожніх воріт.
Суддя додав до основного часу чотири хвилини. Ми побачили й фінальний штурм «Ниви-В». У цей час намагалися зрівняти рахунок активні Ігор Маляренеко і Ярослав Браславський. Але їм, як нивівцям і в попередніх епізодах, забракло фарту і техніки у завершальній стадії.

На жаль, «Нива-В» програла з рахунком 1:2. Цей результат залишає її на четвертій позиції у групі «А» другої ліги. Змагання будуть поновлені 31 березня.

 Головний тренер СФК «Нива-В» Денис Колчин прокоментував підсумок гри з ФК «Львів» (1:2):

– Після такої гри складно на емоціях, холоднокровно, оцінити її. Я дуже сильно засмутився через поразку. Водночас подякував футболістам за самовіддачу на протязі всього сезону, за їх важку працю.

Сьогодні мені в цілому сподобалися дії нашого колективу. «Нива-В» грала агресивно, на перемогу. На жаль, нам трохи не повезло. Можливо, десь забракло концентрації і майстерності на завершальній стадії атаки. Бо ми створили моментів набагато більше, ніж на один гол.

При всій повазі до ФК «Львів», він зміг здобути перемогу над нами завдяки певній долі фарту. Але без цього, як відомо, футболу не буває.

– Денису Борисовичу, з чим була пов’язана заміна капітана Колінса Нгахи?

– Він почав просідати функціонально. Водночас ситуація вимагала щільної гри, високого пресингу. І Колінсу вже було складно діяти втримувати такий темп.

– Як Ви оцінюєте гру Максима Яськова?

– Він дуже добре увійшов в гру. Ми поступово надаємо цьому молодому гравцю ігровий час. Зараз, щоправда, побоялися поставити його до основного складу. Яськов замінив Олексія Разуваєва, у якого сьогодні не все виходило.

– Чим команда займатиметься у міжсезоння?

– П’ять днів у нас триватиме перехідний період. Будемо виходити зі складного сезону, працюватимемо в легкому аеробному режимі на СК «Хімік». Будемо спілкуватися з футболістами, у яких завершуються контракти, про їхню подальшу долю. Відбудеться й зустріч з керівництвом клубу.

Після відпустки у 20-х числах грудня, плануємо зібрати футболістів. І провести передноворічний тренувальний турнір. Якщо все буде добре, проведемо перший у новому році збір вже наприкінці січня.                

  Головний тренер ФК «Львів» Андрій Чіх на післяматчовій прес-конференції у Вінниці поділився своїми оцінками і враженнями.

– Пане Андрію, Ваша команда вже створила сенсацію в Кубку України, де дійшла до ¼ фіналу. Чи планує вона створити сенсацію і в чемпіонаті країни?

– Перед початком сезону ми не ставили максимальних задач. Головним завданням було створити боєздатну професійну команду з колективу, який відродили пару років тому. Далі ми будемо боротися в кожній грі і намагатися піднятися якомога вище в турнірній таблиці.

– У ФК «Львів» був деякий спад в грі у чемпіонаті України. З чим це пов’язано?

– У нас немає ротації складу. У кількох виконавців були травми. Далося взнаки те, що деякі гравці брали участь у Всесвітній універсіаді. Не пройшли безслідно і важкі кубові ігри, там ми витратили максимум зусиль. Через все це, приміром, ми грали «Арсеналу-Київщині» з рахунком 0:3.

– Прокоментуйте результат гри у Вінниці.

– Ми знали, що «Нива-В» – дуже сильна команда, наш сусід по турнірній таблиці. Але ми хотіли перемогти. І цей результат не став для нас несподіваним. Бо ми володіли ситуацією, створили і в першому таймі достатньо моментів. Дуже вдячні хлопцям, що повністю віддалися грі. Цілком задоволені результатом. Водночас відзначу, що на перебіг гри вплинула не найкраща якість поля на ЦМС Вінниці.   

   

 Технічні дані

«Нива-В» - ФК «Львів» - 1:2 (1:0). ЧУ (2 ліга, група «А»). 19 тур.

Вінниця, ЦМС. Глядачів – 2000. Температура – 8 градусів. Оцінка поля – 3.

Арбітр: Олег Буяшов (Дніпр)

Асистенти: Богдан Хомич, Микола Кузьменко (обидва – Київ). 

4-й арбітр: Тарас Панасик (Житомирська область).      

Спостерігач арбітражу: Валерій Лисакевич (Харків).  

 

Голи: Браславський (14) – Коблюк (48, пен.), Бариляк (69).    

 

«Нива-В»: Кліщук (в) – Попов, Браславський, Маляренко, Разуваєв (Яськов, 25), Брижчук, Нгаха-к  (Дугієнко, 69), Андрєєв, Гудак, Карвацький, Дмитренко (Осадчий, 78).

Запасні гравці: Бабійчук (в), Хохлов, Овчар, Борячук. 

Головний тренер – Денис Колчин.

 

ФК «Львів»: Герич (в) – Багдай, Романчук, Бариляк-к, Бухал, Кобилюк, Орловський, Панасюк, Зайчук (Янчак, 67), Кисленко (Шпирка, 85), Омельченко (Савошко, 90+2).  

Запасний гравець: Друзь.

Головний тренер – Андрій Чіх.

 

Жовті картки: Разуваєв (16), Карвацький (74) – Панасюк (51), Коблюк (54), Янчак (74), Шпирка (90).

 

Турнірна таблиця чемпіонату України з футболу (друга ліга) станом на 6 листопада 2017 року

 

М

Команда

I

П

Н

П

РМ

О

 

1

Агробізнес"Агробізнес"

17

16

0

1

46-13

48

 

2

Прикарпаття"Прикарпаття"

17

12

2

3

37-19

38

 

3

Нива"Нива"

17

7

6

4

19-17

27

 

4

Нива-В"Нива-В"

17

6

6

5

17-13

24

 

5

Львів"Львів"

16

6

4

6

19-16

22

 

6

Скала"Скала"

17

5

3

9

17-23

18

 

7

Полісся"Полісся"

16

5

1

10

14-30

16

 

8

Поділля"Поділля"

17

4

3

10

13-23

15

 

9

Буковина"Буковина"

16

3

5

8

19-26

14

 

10

Арсенал-Київщина"Арсенал-Київщина"

16

4

0

12

13-34

12

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up