«У будь-якому випадку ви схуднете». Як тренуються танцівниці на полотнах

«У будь-якому випадку ви схуднете». Як тренуються танцівниці на полотнах
  • Безкінечні святкові застілля у будь-якому випадку несуть за собою додаткові кілограми.
  • Якщо звичайний фітнес або заняття у тренувальному залі для вас не підходять, то варто звернути увагу на оригінальні і доволі рідкісні види спорту, які можна знайти у Вінниці.
  • Розпочнемо із повітряних полотен. Розказуємо що це за спорт та для кого

Журналісти RIA/20minut.ua завітали до однієї з небагатьох студій, де можна спробувати свої сили у новому і модному спортивному напрямку – повітряних полотнах.

У невеликому залі з високими стелями розміщено шість довгих полотен лілового кольору. Це значить, що займатися у групі може не більше шести осіб. Саме полотно нагадує довгу широку штору розділену на дві частини. З якої тканини виготовлені полотна тренер студії Вікторія не говорить.

– Ми довго підбирали цей матеріал і не хотілося б називати його, – говорить дівчина.

Відео дня

Повітряні полотна – різновид циркової акробатики та гімнастики. Тренер студії говорить, що займатися на полотнах можуть усі. Головне – захотіти. Вікторія тренує дитячу групу вже кілька років, але із задоволенням розповідає про всі переваги занять як для малих, так і дорослих:

– Якщо ви приходите і починаєте займатися, то будете вдосконалювати себе постійно, адже крайньої межі у цьому спорті немає, – говорить Віка.

Для кого цей спорт?

Займатися акробатикою на повітряних полотнах можуть усі, хто немає протипоказань у зв'язку із проблемами опорно-рухового апарату. Спорт поєднує у собі кілька напрямів – акробатика, гімнастика, танці і стретчінг. На заняттях задіюють усі види м'язів і тренування мають як силові, так і кардіо навантаження.

– Повітряні полотна – не обмежені рамками. Це дуже цікавий спорт, який точно допоможе досягнути поставленої мети, – зазначає тренер.

Заняття на полотнах мають приблизно такий самий ефект як і тренування у басейні. Тому такий варіант допоможе позбавитися від сколіозу тим, кому протипоказані заняття і хлорованій воді. Для того, щоб почати займатися на полотнах попередня підготовка не потрібна:

– Існує стереотип, що для того, аби прийти на перше заняття потрібно вже щось вміти. Це не так. Вистачить тільки бажання, – стверджує Вікторія.

До студії приходять люди із різними цілями: одні дорослі приводять дітей, аби малеча досягала спортивних успіхів, до речі найменшій спортсменці студії – три роки. Інші просто доглядають за своїм тілом та насолоджуються мистецтвом.

Худнути чи ні – ось у чому питання

Тренерка говорить, що тут худнуть усі, навіть ті хто не має на меті втратити вагу. Все через інтенсивні та нетипові тренування.

Ми запитуємо чи є певні вагові обмеження для тих, хто хоче займатися.

– У нас такого немає. Ми спеціально підібрали міцну тканину, яка тягнеться. На одному полотні можуть займатися до шести дівчат різної ваги та статури. Якби у нас була вища стеля, то, думаю, що і дівчат на полотнах розмістилося більше, – розповідає Віка.

Так як заняття на полотнах передбачають фізичні вправи зі своєю вагою, то для новачків це буде не просто:

– Дівчата, звичайно, засмучуються, коли щось не виходить, але мотивація вирішує все.

Із чого складається заняття

Важливою частиною для будь-якого спорту є розминка. Так само і тут: до того як торкнутися полотен тренери та відвідувачі розминаються. Далі кожен, хто у залі має індивідуальні завдання, які формуються за рівнем підготовки. Таким чином група вивчає нові зв'язки. Тут головне – запам'ятати як правильно «чіплятися» за полотно, щоб не нанести собі пошкоджень. Найвищий рівень досягнень – зрив.

– Зірватися на полотнах вниз – дуже страшно. Дівчата довго вагаються і виконують це через певний час. Але коли вже летиш до низу, то відчуваєш легкість і задоволення. Це те що неможливо зробити у звичайномі житті. Робиш трюк і відчуваєш легкість. А за рахунок того, що робиш той чи інший елемент підвищується самооцінка, – стверджує тренер.

Вікторія демонструє нам зрив. Спершу дівчина «замотується» у полотна, аби потім розкрутитися до підлоги. На перший погляд це зовсім не просто.

У якому одязі займатися?

Спортивна форма повинна бути обов'язково закритою, аби під час виконання трюків не пошкодити шкіру. Таким чином дуже просто отримати опіки. Тому слід одягати лонгсліви із довгим рукавом або три чверті та лосини. У залі займаються без взуття. До речі, підлога із підігрівом, тому відвідувачі точно не змерзнуть.

Тренування на полотнах: перший погляд

Випробувати полотна особисто – ось що точно допоможе зрозуміти їх мету та необхідність. Отже, перше, що потрібно знати – людям із погано розвиненим вестибулярним апаратом буде складно. Після першого оберту навколо своєї осі або перекиду – запаморочення гарантоване. Але за допомогою занять на полотнах можна виключити цю проблему раз і назавжди, тому це вже великий плюс.

По-друге, не одразу зрозуміло як правильно «зачепитися» за полотна, аби зробити це правильно. Тож перші кілька занять – це вивчення комбінацій для правильного закріплення та розміщення в полотні. Цей пункт приводить до наступного – полотна іноді можуть передавлювати ноги або руки. Це буде відбуватися до тих пір, поки ви не навчитеся користуватися ними правильно.

По-третє, заняття на полотнах – це розтяжка та сила у руках, тому будьте готові до того, що навіть після кількох вправ у залі вас нещадно мучитиме крепатура впродовж кількох днів. Особливо відчуєте всі свої м'язи через день після тренувань. У такому разі від болю допоможуть позбутися фізичні вправи або гаряча ванна.

Ціни на таке задоволення не високі – одне дитяче заняття 50 гривень, доросле кошутє 60. Абонемент можна складати на будь-яку кількість занять: від одного на тиждень і більше.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Юра

    А у меня сын на кроссфит ходит - http://formula.od.ua/crossfit-workouts/ то очень доволен. Но танцы с полотнами тоже интересно, скажите пожалуйста, а есть ли у вас секция для мальчиков в данном виде спорта или это только девочки занимаются?

  • Anita Zachar

    У мене донечка теж ходить. Дуже задоволена. Юності 6а
  • Тетяна Грушко

    Адресу написати можете? Чи телефон Вікторії?

    sergeeva_2016_1998 Sergeeva reply Тетяна Грушко

    Келецька 53а

    sergeeva_2016_1998 Sergeeva reply Тетяна Грушко

    0636254152
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up