П’ятеро вінничан здобули путівки до Ріо!

П’ятеро вінничан здобули путівки до Ріо!

Головний старт 2016 року – літня Олімпіада. Вона триватиме в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) з 5 по 21 серпня. Там розіграють 306 нагород в 28 видах спорту. В Іграх візьмуть участь понад 10 тисяч атлетів. Серед них будуть, як мінімум, п’ятеро вінничан. Всі вони – вихованці обласної Школи вищої спортивної майстерності.   

Не стало несподіванкою

Вчергове олімпійські ліцензії здобули наші легкоатлети. Це майстрині бар’єрного бігу Світлана Колесниченко і Олена Яновська. Хоча, на відміну, від, приміром, олімпійської чемпіонки з багатоборства Наталії Добринської, обидві не є корінними вінничанками.

Олена Яновська – родом з Луцька. До Вінниці перебралася в 2011 році. Тепер приносить залікові бали лише нашому регіону.

Відео дня

Олена займається легкою атлетикою з десяти років. Серед її досягнень – бронзова медаль командного чемпіонату Європи. Олімпійський норматив Олена Яновська виконала в м. Алмати (Казахстан), де пройшов міжнародний меморіал Гусмана Косанова. Там вінничанка стала чемпіонкою у бігу на 100 метрів з бар’єрами.  

– Це не стало несподіванкою для нас. Здобуття олімпійської ліцензії було запланованим, – сказав наставник Олени Яновської, тренер школи вищої спортивної майстерності Сергій Черненков.

Тренер чекає від Олени на Олімпіаді високого результату і виходу до фіналу. Після тренувального збору в Туреччині вона готуватиметься до Ігор у Києві.  

 

За дві області 

Олена Колесниченко на змаганнях представляє  Рівненську і Вінницьку області.   

– Олена вже є вихованкою Вінницької школи вищої спортивної майстерності, тому її справедливо можна відносити до спортсменів нашого регіону, – сказала в.о. президента обласної федерації легкої атлетики Олена Бех.

Олімпійський норматив Олена Колесниченко виконала на чемпіонаті України, де виборола срібну нагороду. Вона виступатиме в Ріо-де-Жанейро на дистанції 400 метрів з бар’єрами.

До речі, в бар’єрному бігу і на 100 метрів, і на 400 метрів, необхідно подолати по десять перешкод. Але висота бар’єрів на 400-метрівці є меншою. 

Ахадову відстояли 

Веслувальниця Світлана Ахадова в травні у складі байдарки-«четвірки» здобула дві золоті медалі на ліцензійних етапах Кубку світу. Це дало їй «зелене світло» на участь в Олімпіаді. Але не все було однозначно. Адже результати двох «четвірок» збірної України у відповідальних стартах були майже однаковими. Відстояти Ахадову допомогли вінницькі спортивні функціонери, які вирушили до столиці.   

– На спільному засіданні керівників Національного олімпійського комітету і профільного Міністерства ухвалили остаточне рішення про формування збірного екіпажу, до якого включили і Світлану, – сказав голова обласного відділення НОК Павло Хникін.

Світлана Ахадова в Ріо змагатиметься на дистанції 500 метрів. Обіцяє зробити все можливе, щоб її тренерам Світлані Сергун (підготувала бронзових олімпійських призерок Ганну Балабанову і Олену Череватову), Сергію Бутенку і Констянтину Напольському не було соромно. На вдалий результат в Бразилії розраховують і її родичі.

– Ми пишаємося Світланою. Вона довго боролася за олімпійську ліцензію і врешті-решт досягла мети, – сказав її двоюрідний дядько, медіа-консультант RIA Валерій Римкевич (це дівоче прізвище Ахадової).      

 

Спортсмен червня

Минулого тижня назвали кращого спортсмена червня на Вінниччині. Виконком відділення НОКУ визначив, що це боксер Микола Буценко. По традиції він отримає сертифікат на три тисячі гривень.

Микола Буценко в червні виграв ліцензійний олімпійський турнір у Баку (Азербайджан). Вінничанин ще після успіху в чвертьфіналі (у вазі до 56 кг) виборов олімпійську ліцензію до Ріо. В фіналі він переміг монгола Тсендбаатарда Ерденебата.

Микола Буценко здобув олімпійську путівку лише на третьому, останньому відбірному змаганні. Боксер каже, що тепер здійснилася мрія його життя. Перед Олімпіадою тренувальна програма Миколи залишиться незмінною, адже вона приносить результат. Стимул для перемог вінничанина – маленька дочка. Микола Буценко прагне бути кращим, щоб вона раділа його перемогам і пишалась ним.

Путівка без бою

Ще одну ліцензію здобув восьмого липня наш боксер (вага до 81 кг) Денис Солоненко. Він отримав її у Венесуелі на відбірному олімпійському турнірі.

Перепустку до Ріо Денис мав виборювати в незвичному для боксу поєдинку за третє місце. Але він не відбувся. Адже суперник вінничанина – поляк Матеуш Трік – напередодні програв нокаутом і, за станом здоров`я, не зміг далі виступати. 

Денис, як і Микола Буценко, добре показав себе у Всесвітній серії боксу, в «Українських отаманах». 
За словами президента федерації боксу України, вінничанина Володимира Продивуса  цей проект є дуже важливим для розвитку вітчизняного боксу. Адже саме завдяки виступам у ВСБ наші боксери кваліфікувалися на відбірний турнір до Венесуели.  

Як зазначив президент федерації боксу Вінниччини Олег Алекса, Денис Солоненко вчергове раз довів, що вінницька школа боксу має гідних представників.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:18 У Генштабі розповіли про 804-й день війни: найгарячіше на Авдіївському напрямку 08:17 Сьогодні вітаємо Антона та Людмилу. Історія, заборони та прикмети 7 травня 08:00 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 07:55 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 59 актуальних пропозицій роботи у Вінниці Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000 17:24 У Хмільницьку громаду «на щиті» повертається Олександр Бойко, який вважався безвісти зниклим 16:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік 15:45 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 15:16 Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин» 14:55 Хабарники вимагали у фермера 42 тисячі доларів за оренду та приватизацію землі play_circle_filled photo_camera 14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera 14:00 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up