«Хочу закохати вінничан у спорт». У Вінниці просто неба проводять безплатні спортивні заняття

«Хочу закохати вінничан у спорт».  У Вінниці просто неба проводять безплатні спортивні заняття
  • На території Центрального парку проводяться безплатні заняття спортом.
  • Дізнались хто їх організовує та коли й кому можна до них доєднатися.

З 1 липня цього року на території Центрального парку імені Леонтовича проводяться безплатні заняття спортом для усіх охочих. Проводять їх по суботах о сьомій ранку. Роблять це в рамках проєкту «Прокинься, Віннице», який організувала команда тренерів «Khomytskyi.pro» з Києва. Вони започаткували такий проєкт і відкривають подібні локації по усіх міста України. Для тренувань у Вінниці були обранні дві тренерки — Леся Мельничук та Аліна Дорошенко.

Журналістка «20 хвилин» поспілкувалася з однією з тренерок — Лесею Мельничук, яка взялася проводити заняття для вінничан.

Відео дня

— Проєкт планується проводитися цілий рік, не залежно від погодних умов, — каже тренерка.

Леся за своєю професією є лікарка, але все життя активно займалася спортом, і в певний період життя, її хобі переросло в основну професію.

— Я від цього отримую задоволення і просто захоплюсь, іноді мене питають: «Ти не втомлюєшся стільки, адже ти й там, і там». А я кажу: «Ні, ви мене надихаєте», — каже тренерка. — А взагалі, я тренер спортивних програм, працю в спортивному клубі, провожу крос фіт для дорослих, дітей та підлітків, крім того, я проводжу тренування на відкритому повітрі круглий рік, неважливо зима, літо, весна чи осінь. І от одним із багатьох моїх занять є проєкт «Прокинься, Віннице».

Тренування проходять щосуботи о 7.00 рівно одну годину, тренера намагаються показати всі види фізичної активності.

— Для того, щоб людям було цікаво, всі вправи масштабуються, тобто модифікуються для кожної особи, адже є люди з різною фізичною підготовкою, — пояснює Леся. — Тому ми показуємо всі можливі варіанти вправ, щоб кожна людина знайшла свій спосіб і могла це робити.

В перші дні тренерка зізнається, що людей було не багато, але завдяки рекламі та популяризації цих тренувань, на сьогодні їх на постійній основі відвідують близько 30 осіб. А на сьогоднішньому тренуванні їх кількість була більш як сорок.

— Можна помітити, що заняття відвідують люди різних віків — це і молодь, і підлітки, і старше покоління. Така різниця у віці супроводжується саме тим, що в нас вправи показуються в широкому спектрі, їх можуть виконувати усі, — каже тренерка.

Леся Мельнучик також розповідає, що є вже постійні відвідувачі, час від часу доєднуються нові люди. На запитання чи діляться відвідувачі відгуками каже наступне:

— Як таких відгуків ще не писали, але можна зробити висновок, що якщо вони ходять щоразу, то можна припустити, що вони задоволенні, — ділиться думками усміхнена тренерка.

Сьогоднішнє тренування було особливе, адже був організований пробіг до дня Незалежності України. Люди в прапорах разом пробіглись містом.

— І в нас буде багато ще подібних заходів, будемо робити різні варіанти навантажень, пробуватимемо усе, щоб закохати вінничан у спорт. Принаймні я буду робити максимум, щоб донести, що спорт це насправді класно, що це потрібно, щоб займалися й отримували від цього лише користь та задоволення, — говорить Леся Мельничук не лише, як тренерка, а як і лікар.

Тому, якщо ви бажаєте доєднатися до цієї спортивної події нашого міста, то можете приходити в Центральний парк імені Леонтовича щосуботи о 7.00. Тренування проходять на площі біля фонтану, на них необхідно взяти із собою туристичний килимок, зручний спортивний одяг та взуття і пляшку води.

Якщо вже відвідували ці тренування, то поділіться враженнями у коментарях.


Читайте також:

Умілець розробив і сконструював для вінницьких тенісистів тренажер «Гравіті»

Наталія Добринська обрана до Ради Світової легкої атлетики

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up