Дитяча хокейна команда «Патріот» здобула перемогу на міжнародному турнірі Riga Cup-2024

Дитяча хокейна команда «Патріот» здобула перемогу на міжнародному турнірі Riga Cup-2024
  • Перемога команди  «Патріот» стала знаменною подією не лише для вінницького хокею, але й для всього українського дитячого хокею, адже це перша перемога української команди на Riga Cup за всю історію турніру.

Про шлях до перемоги на престижному міжнародному турнірі та труднощі, які виникали під час підготовки до змагання, розповів Олексій Бойко у дописі на Фейсбук-сторінці.

Історія розпочалася ще восени 2021-го, коли Павла, одного з гравців «Патріота», запросили до складу одеської команди «Морські Вовки» для участі в Riga Cup-2022. Та через повномасштабне вторгнення росії плани поїздки на турнір змінилися.

Навесні 2023 року спортсмени з команди «Патріот» поїхали на змагання до Риги, але грали за іншу команду. На жаль, призове місце вибороти не вдалося. А останнє місце внизу турнірної таблиці нікого не радувало. Та це був гарний урок на майбутнє для тренера та команди, який показав плюси та мінуси в підготовці.

Відео дня

Саме тоді тренер команди Володимир Сачко вирішив, що команда «Патріот» має заявити про себе на турнірі Riga Cup-2024. Розпочалися тренування для спортсменів, пошук спонсорів, виготовлення нової форми.

З осені хокейна команда почала виступати у Карпатській молодіжній хокейній лізі у двох вікових категоріях. Згодом команда була сформована з вихованців вінницької і луцької хокейних шкіл. Були як і провальні тури, так і призові місця. Все це було частиною підготовки до участі в Riga Cup-2024.

Під час підготовки до змагань тренер наголосив на тому, що команда може вибороти призове місце. Але про те, що команда завоює кубок, могли лише мріяти.

І вчора, 7 квітня, ця мрія здійснилася: перші серед 16-ти команд з дев'яти країні світу! «Патріот» обіграв сильні команди з Латвії, Естонії, Данії.

Наші спортсмени виграли 6 з 7-ми ігор на турнірі. А в фіналі, в надскладній грі з рахунком 2:1 обіграли ризьку команду «Prizma», якій поступились в другому колі з рахунком 1:4.

Важливо відзначити, що майже всі діти, які грали в команді, проживають і тренуються в Україні. Ця перемога — найбільше досягнення вінницького дитячого хокею за всю історію його існування і дуже важливе для всього дитячого хокею України. Особливо в такий важкий для країни час, коли частина арен в країні знищена, тривоги порушують тренувальний процес, виїзди тренерів за кордон майже неможливі. 

Цей тріумф — лише початок нового шляху. Тренери команди впевнені, що попереду на юних хокеїстів чекає ще багато блискучих перемог.

 

Читайте також:

Вінницькі гімнастки підкорили Нідерланди. Виграли Friendship Cup

Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nick

    Супер!

keyboard_arrow_up