Сергій Кудлаєнко разом з велоактивістами привітав рідне місто новорічним велопарадом (Прес-служба Сергія Кудлаєнка)

Сергій Кудлаєнко разом з велоактивістами привітав рідне місто  новорічним велопарадом (Прес-служба Сергія Кудлаєнка)

Напередодні Різдва, першими вихідними Нового року, у Вінниці стартував  Велопарад  Дідоморозів. Незмінними організаторами святкового заходу є ГО «Критична маса Вінниця»  і  « Вінниця  мобільна», підтримку  надали Вінницька міська рада і народний депутат- вінничанин Сергій Кудлаєнко, який щороку особисто бере участь  у велопараді за кермом байка.  

«Велопарад  вже 8-ий рік поспіль  зустрічає вінничан вітаннями та гарним настроєм, це заряд оптимізму на цілий рік і бажання змінювати життя на краще, адже велосипед – це здоров’я, чисті вулиці та повітря.  Такі заходи об’єднують і створюють свято не тільки учасникам, а й усім вінничанам», - зауважив  Сергій Кудлаєнко перед стартом колони велосипедистів.

Відео дня

«Я педагог за фахом, навчаю дітей і, зазвичай, серйозна людина, але так хочеться  знайти час і повернутись в дитинство, озирнутись навколо, порадіти і прокататись з друзями новорічними вулицями  на велосипеді, який я люблю з дитинства. Це чудовий захід і у велопараді я завжди беру участь», - розповіла вінничанка, пані Інга.
Велоспільнота вінничан  на прикрашених  велобайках і з новорічною символікою прокатались вулицями Вінниці, стартували  з майдану Незалежності – фінішували на Резиденції Діда Мороза, там відбулось урочисте нагородження учасників – переможців у номінаціях з креативного вбрання та прикрас. 


Нагороди  переможці отримали від головного вінницького Діда Мороза – Олександра Шемета та народного депутата Сергія Кудлаєнка, який  ще й влаштував для всіх учасників  традиційне частування смаколиками та гарячим чаєм.
За словами організаторів, крім основної програми, під час параду активісти  реалізували і соціальні проекти.
«Благодійні акції ми проводимо на кожному  велозаході, сьогодні приготували 30 подарунків маленьким пацієнтам дитячої лікарні, а також збираємо кошти для будинку – інтернату, що у Ситківцях. Минулого року ми привітали «Гніздечко», але не можна забувати і про заклади поза межами Вінниці, адже там теж – діти», - пояснила активістка, учасниця велопараду, Наталя Сіденко.

«Велопарад  Дідоморозів – це  тільки перший, новорічний велозахід,  а впродовж всього року  проводяться й інші акції, що пропагують здоров’я, спорт та повагу до довкілля. Я дякую своїм друзям і партнерам Олександру Царевському, Олександру Багрію та всім громадським активістам велоспільноти Вінниці – попереду багато планів на 2018 рік, тож закликаю вінничн долучатись до гарної справи. Сьогодні зустріч не була велелюдною,  адже всі  готувались до великого свята – Різдва, але  велопарад  став душевним  і надзвичайно добрим,  вінничани  вітали новорічну велоколону з посмішками і добрими побажаннями. Останнім часом  міста України змінюються,  красивішою з року в рік стає наша  рідна Вінниця і такі заходи, як Велопарад  Дідоморозів – це  теж маленька частина великих добрих  змін, до яких потрібно йти разом», - підкреслив  Сергій Кудлаєнко.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up