«Правила виживання»: як правильно вибрати ковбасу (Прес-служба «Інтер»)

«Правила виживання»: як правильно вибрати ковбасу (Прес-служба «Інтер»)

Ток-шоу про якість життя «Правила виживання» тепер буде виходити на «Інтері» не тільки вдень у будні. Увечері в неділю телеглядачі зможуть побачити спецвипуски про найпопулярніші продукти. 28 квітня о 20:30 дивіться програму, присвячену ковбасі. Цього разу в студії ток-шоу зберуться фахівці, які допоможуть глядачам вибирати не просто смачну, а якісну і безпечну ковбасу.

 

Докторська, сервелат, дрогобицька, московська і делікатесна з благородною цвіллю - виглядає і пахне все це дуже апетитно. Особливо якщо не замислюватися, з чого ковбаси зроблені і в яких умовах вони зберігаються. Одна з героїнь ток-шоу «Правила виживання», Світлана Чорна з міста Шпола, була дуже здивована, знайшовши в ковбасі ... шматок мишачої шерсті. Інший гість програми, киянин Андрій Циганенко, ледь не зламав зуб про шматок кістки, коли вирішив поласувати сервелатом, а пізніше в лікарській ковбасі він виявив ... ганчірку! Як в цьому продукті могли виявитися такі неприємні сюрпризи? І хто відповідає за якість ковбасної продукції?

Все менше м'яса, все більше сої, паперу, крохмалю та хімічних складових ... Ви здивуєтеся, дізнавшись, що можуть додавати в ковбасу виробники. Скільки м'яса залишилося в сучасній ковбасі? Звідки вона потрапляє на прилавки і як її зберігають? Чи можливо по вигляду і кольору визначити свіжість і якість ковбаси?

Відео дня

«У складі ковбаси за стандартами повинно міститися від 80 до 95% м'яса в залежності від виду продукту, - пояснює експерт програми «Правила виживання» Лариса Баль-Прилипко. - Але ми стикаємося з тим, що для здешевлення виробництва використовується низькоякісна м'ясна сировина або м'ясо механічного обвалювання, і гірше того - соя, консерванти і різні барвники. При виборі ковбаси зверніть особливу увагу на її зовнішній вигляд. Оболонка, в якій знаходиться продукт, повинна бути сухою і неушкодженою. Зріз ковбасних виробів - рожевого кольору, без хімічного відтінку, а запах - без яскраво вираженого аромату. Уважно вивчайте етикетку: у складі ковбасних виробів не повинно бути м'ясо-обвалочних продуктів, сої і крохмалю».

Як зрозуміти, що ковбаса свіжа і не містить хімії? Що роблять з ковбасою, якщо термін її придатності закінчується? І в яких умовах зберігаються ковбасні вироби в супермаркетах? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Правил виживання»: ведуча і автор сюжетів програми Віра Борсук; виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов; декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко; лікар-інфекціоніст Юрій Жигарев; юрист Денис Конюшко; шеф-кухар Віктор Лисенко; заступник начальника управління Держспродпотребслужби Юрій Міркеев.

У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом поділиться зоряний експерт випуску - співачка Наталя Гордієнко. «Раніше мені здавалося, що я багато знаю про продукти харчування, але сьогодні, послухавши експертів, зрозуміла, як страшно жити в світі обману і фальсифікатів, - зізнається Наталя Гордієнко. - Програма «Правила виживання» потрібна для розуміння найелементарніших питань: де краще купувати продукти, що саме вибрати для свого столу і якими простими способами можна перевірити їх якість. Особисто я обходжу стороною стихійні ринки і купую продукти у великих супермаркетах у перевірених виробників. В цьому випадку, зберігши чек, можна захистити свої права».

Не пропустіть нові випуски унікального ток-шоу «Правила виживання» - з вівторка по п'ятницю о 14:45 та щонеділі о 20:30 на телеканалі «Інтер».

 Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила  виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами, пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту https://pravyla.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.

Коментарі (2)
  • Мыкола
    Лучше сразу садить за граты на долгие срока таких изготовителей,и не рассуждать как выбирать колбасу.А при Сталине такого не было!
  • Валентин Порохняк
    правильно буде її взагалі не їсти , там не має ні м'яса, ні корисних речовин  .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:08 У Гнівані 10-річна дівчинка постраждала в ДТП за участі легковика та КамАЗа photo_camera 10:12 Оперативна інформація для вінничан: де і чому не буде світла та води 9 липня 09:28 Чоловік з Ямполя обіцяв переправити через кордон, але потрапив під домашній арешт 08:22 Понад 200 ракет та дронів одночасно. Вінниччина пережила шість годин повітряної тривоги Від читача 15:10 Кінологічний центр — не розкіш, а потреба ! 08:14 Вітаємо Михайла та Федора. Свято, іменини, заборони та прикмети 9 липня 21:01 П'яний вінничанин на Volkswagen «літав» Немирівським шосе 20:12 Тріумф на Чемпіонаті світу. Вінницькі юніори здобули 8 медалей у спортивній радіопеленгації 20:12 «Чи здоровий сон у вінничан?»: професор б’є на сполох і радить, як приборкати шум у місті 19:15 «Дайте, я перевірю вашу сумку»: права споживачів, які найчастіше порушуються в магазинах 19:08 П'яне застілля закінчилося пограбуванням: чоловік побив жінку та забрав її речі 18:49 Стартує відкритий чемпіонат Вінниці з пляжного футболу серед чоловічих команд 18:23 Вінничанам із порушенням зору розповіли, як виявляти дезінформацію та фейки 18:05 НМТ-2025 у цифрах: що показали результати по Україні та як відзначилась Вінниччина photo_camera 18:04 У селі Гулі 14-річний мопедист потрапив у ДТП: його госпіталізували 17:17 У Вінниці зафіксували новий температурний рекорд. Про що варто памʼятати під час спеки? 17:17 Нашому малюку шість місяців — і він уже плаває!» Як у Вінниці з’явилися басейни Kinder SPA (Новини компаній) 16:40 Задушили та закопали: на Вінниччині винесли вирок за жорстокий розбій та вбивство 15:03 На Вінниччині п'яні хулігани побили 64-річного чоловіка палицями photo_camera 14:30 Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова: освіта майбутнього (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up