«Правила виживання»: як правильно вибрати ковбасу (Прес-служба «Інтер»)

«Правила виживання»: як правильно вибрати ковбасу (Прес-служба «Інтер»)

Ток-шоу про якість життя «Правила виживання» тепер буде виходити на «Інтері» не тільки вдень у будні. Увечері в неділю телеглядачі зможуть побачити спецвипуски про найпопулярніші продукти. 28 квітня о 20:30 дивіться програму, присвячену ковбасі. Цього разу в студії ток-шоу зберуться фахівці, які допоможуть глядачам вибирати не просто смачну, а якісну і безпечну ковбасу.

 

Докторська, сервелат, дрогобицька, московська і делікатесна з благородною цвіллю - виглядає і пахне все це дуже апетитно. Особливо якщо не замислюватися, з чого ковбаси зроблені і в яких умовах вони зберігаються. Одна з героїнь ток-шоу «Правила виживання», Світлана Чорна з міста Шпола, була дуже здивована, знайшовши в ковбасі ... шматок мишачої шерсті. Інший гість програми, киянин Андрій Циганенко, ледь не зламав зуб про шматок кістки, коли вирішив поласувати сервелатом, а пізніше в лікарській ковбасі він виявив ... ганчірку! Як в цьому продукті могли виявитися такі неприємні сюрпризи? І хто відповідає за якість ковбасної продукції?

Все менше м'яса, все більше сої, паперу, крохмалю та хімічних складових ... Ви здивуєтеся, дізнавшись, що можуть додавати в ковбасу виробники. Скільки м'яса залишилося в сучасній ковбасі? Звідки вона потрапляє на прилавки і як її зберігають? Чи можливо по вигляду і кольору визначити свіжість і якість ковбаси?

«У складі ковбаси за стандартами повинно міститися від 80 до 95% м'яса в залежності від виду продукту, - пояснює експерт програми «Правила виживання» Лариса Баль-Прилипко. - Але ми стикаємося з тим, що для здешевлення виробництва використовується низькоякісна м'ясна сировина або м'ясо механічного обвалювання, і гірше того - соя, консерванти і різні барвники. При виборі ковбаси зверніть особливу увагу на її зовнішній вигляд. Оболонка, в якій знаходиться продукт, повинна бути сухою і неушкодженою. Зріз ковбасних виробів - рожевого кольору, без хімічного відтінку, а запах - без яскраво вираженого аромату. Уважно вивчайте етикетку: у складі ковбасних виробів не повинно бути м'ясо-обвалочних продуктів, сої і крохмалю».

Як зрозуміти, що ковбаса свіжа і не містить хімії? Що роблять з ковбасою, якщо термін її придатності закінчується? І в яких умовах зберігаються ковбасні вироби в супермаркетах? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Правил виживання»: ведуча і автор сюжетів програми Віра Борсук; виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов; декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко; лікар-інфекціоніст Юрій Жигарев; юрист Денис Конюшко; шеф-кухар Віктор Лисенко; заступник начальника управління Держспродпотребслужби Юрій Міркеев.

У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом поділиться зоряний експерт випуску - співачка Наталя Гордієнко. «Раніше мені здавалося, що я багато знаю про продукти харчування, але сьогодні, послухавши експертів, зрозуміла, як страшно жити в світі обману і фальсифікатів, - зізнається Наталя Гордієнко. - Програма «Правила виживання» потрібна для розуміння найелементарніших питань: де краще купувати продукти, що саме вибрати для свого столу і якими простими способами можна перевірити їх якість. Особисто я обходжу стороною стихійні ринки і купую продукти у великих супермаркетах у перевірених виробників. В цьому випадку, зберігши чек, можна захистити свої права».

Не пропустіть нові випуски унікального ток-шоу «Правила виживання» - з вівторка по п'ятницю о 14:45 та щонеділі о 20:30 на телеканалі «Інтер».

 Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила  виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами, пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту https://pravyla.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.

Коментарі (2)
  • Мыкола

    Лучше сразу садить за граты на долгие срока таких изготовителей,и не рассуждать как выбирать колбасу.А при Сталине такого не было!
  • Валентин Порохняк

    правильно буде її взагалі не їсти , там не має ні м'яса, ні корисних речовин  .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
22:00 Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 6 до 13 липня, які ви могли пропустити 20:24 В кінці місяця буде холодно: синоптик розповів про погоду в серпні 19:19 Поїздки верхи протяжністю у 150 кілометрів організовує родина на Вінниччині 18:51 Де у Вінниці запланували відключення світла? Графік на наступний тиждень (13 - 17 липня) Від читача 20:56 З ПІСНЕЮ ПО ЖИТТЮ ... 18:03 Укрзалізниця запускає електрички. Розклад 15 поїздів, які курсуватимуть через Вінниччину 17:17 У Вінниці відкриють Інститут Конфуція на базі технічного університету 16:58 Рейди по магазинам: у 64 точках області продавали дітям алкоголь та цигарки 15:57 В області за добу виявили коронавірус у п'яти медичних працівників 15:33 Преображенський кафедральний собор запрошує на екскурсію вінничан і гостей міста photo_camera 14:49 Атмосферний фронт суне Україною. Яку погоду прогнозують у понеділок 14:35 Родинам медиків, які померли від коронавірусу, виплатять одноразову допомогу 14:13 «Як тебе звати?» Історія трьох братів-близнюків, яких у дитинстві не міг упізнати навіть батько stars 14:01 Вінничани можуть перевірити можливість в'їзду за кордон за кількома сервісами: список 13:01 Що очікує долар, євро та рубль на наступному тижні (13 — 19 липня)? 12:36 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати stars 11:55 Понад 12 мільйонів людей захворіли на коронавірус. Дані по світу, Україні та області 11:11 Коли Укрзалізниця планує повністю відновити залізничне сполучення? 10:56 Важливе за вчора. Найцікавіші новини 11 липня, які ви могли пропустити 10:40 Конкурс шкільних ініціатив: допоможіть вінничанам виграти грант 45 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up