«Правила виживання»: як правильно вибрати ковбасу (Прес-служба «Інтер»)

«Правила виживання»: як правильно вибрати ковбасу (Прес-служба «Інтер»)

Ток-шоу про якість життя «Правила виживання» тепер буде виходити на «Інтері» не тільки вдень у будні. Увечері в неділю телеглядачі зможуть побачити спецвипуски про найпопулярніші продукти. 28 квітня о 20:30 дивіться програму, присвячену ковбасі. Цього разу в студії ток-шоу зберуться фахівці, які допоможуть глядачам вибирати не просто смачну, а якісну і безпечну ковбасу.

 

Докторська, сервелат, дрогобицька, московська і делікатесна з благородною цвіллю - виглядає і пахне все це дуже апетитно. Особливо якщо не замислюватися, з чого ковбаси зроблені і в яких умовах вони зберігаються. Одна з героїнь ток-шоу «Правила виживання», Світлана Чорна з міста Шпола, була дуже здивована, знайшовши в ковбасі ... шматок мишачої шерсті. Інший гість програми, киянин Андрій Циганенко, ледь не зламав зуб про шматок кістки, коли вирішив поласувати сервелатом, а пізніше в лікарській ковбасі він виявив ... ганчірку! Як в цьому продукті могли виявитися такі неприємні сюрпризи? І хто відповідає за якість ковбасної продукції?

Все менше м'яса, все більше сої, паперу, крохмалю та хімічних складових ... Ви здивуєтеся, дізнавшись, що можуть додавати в ковбасу виробники. Скільки м'яса залишилося в сучасній ковбасі? Звідки вона потрапляє на прилавки і як її зберігають? Чи можливо по вигляду і кольору визначити свіжість і якість ковбаси?

«У складі ковбаси за стандартами повинно міститися від 80 до 95% м'яса в залежності від виду продукту, - пояснює експерт програми «Правила виживання» Лариса Баль-Прилипко. - Але ми стикаємося з тим, що для здешевлення виробництва використовується низькоякісна м'ясна сировина або м'ясо механічного обвалювання, і гірше того - соя, консерванти і різні барвники. При виборі ковбаси зверніть особливу увагу на її зовнішній вигляд. Оболонка, в якій знаходиться продукт, повинна бути сухою і неушкодженою. Зріз ковбасних виробів - рожевого кольору, без хімічного відтінку, а запах - без яскраво вираженого аромату. Уважно вивчайте етикетку: у складі ковбасних виробів не повинно бути м'ясо-обвалочних продуктів, сої і крохмалю».

Як зрозуміти, що ковбаса свіжа і не містить хімії? Що роблять з ковбасою, якщо термін її придатності закінчується? І в яких умовах зберігаються ковбасні вироби в супермаркетах? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Правил виживання»: ведуча і автор сюжетів програми Віра Борсук; виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов; декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко; лікар-інфекціоніст Юрій Жигарев; юрист Денис Конюшко; шеф-кухар Віктор Лисенко; заступник начальника управління Держспродпотребслужби Юрій Міркеев.

У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом поділиться зоряний експерт випуску - співачка Наталя Гордієнко. «Раніше мені здавалося, що я багато знаю про продукти харчування, але сьогодні, послухавши експертів, зрозуміла, як страшно жити в світі обману і фальсифікатів, - зізнається Наталя Гордієнко. - Програма «Правила виживання» потрібна для розуміння найелементарніших питань: де краще купувати продукти, що саме вибрати для свого столу і якими простими способами можна перевірити їх якість. Особисто я обходжу стороною стихійні ринки і купую продукти у великих супермаркетах у перевірених виробників. В цьому випадку, зберігши чек, можна захистити свої права».

Не пропустіть нові випуски унікального ток-шоу «Правила виживання» - з вівторка по п'ятницю о 14:45 та щонеділі о 20:30 на телеканалі «Інтер».

 Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила  виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами, пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту https://pravyla.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.

Коментарі (2)
  • Мыкола

    Лучше сразу садить за граты на долгие срока таких изготовителей,и не рассуждать как выбирать колбасу.А при Сталине такого не было!
  • Валентин Порохняк

    правильно буде її взагалі не їсти , там не має ні м'яса, ні корисних речовин  .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

20:17 Як пройшов концерт Олега Винника у рідному селі? (Прес-служба «Інтер») 18:46 Де перекриють рух та як буде їздити громадський транспорт під час Вінницького напівмарафону 18:31 4-й набір у Школу Маркетингу RIA 18:20 Дощі не відступають. На середу прогнозують грози та град Від читача 17:34 Зеленському нагадали про Януковича 17:12 Нове житло, яхти і розширення дороги: як може змінитися вулиця Коріатовичів? 17:10 ДТП на «зебрі»: 12-річну дівчинку збив Opel, а потім Toyota. Дитина у важкому стані photo_camera 17:00 Дев'ять годин без світла. Кого завтра торкнуться планові відключення? 16:37 Сергій Кармаліта про інавгурацію Президента Зеленського (Прес-служба Сергія Кармаліти) 15:54 ЗМІ: Голова ОДА Валерій Коровій написав заяву про складання повноважень 15:00 Шукають жителів області Наталію та Вадима. Допоможіть у пошуку photo_camera 14:45 Понад 23 мільйони гривень хочуть витратити на ремонт школи в центрі Вінниці 14:12 На чотирьох міських вулицях встановлять понад 100 LED-світильників 13:44 Холодець, дельфіни та Ак-су. Що ви знаєте про Південний Буг? 12:20 Негода в області: підтоплена амбулаторія та перекрита дорога photo_camera 12:19 Обрав кар’єру в ІТ - виграв MacBook від AUTO.RIA! (Новини компаній) 11:36 Взяти приклад у Львова: з'явилась нова петиція, щодо безпритульних тварин 10:52 «Допомоги я так і не знайшла»: власниця кризового центру «Дім мама» закриває заклад 10:00 Без гарячої води: де у місті відключили послугу та наскільки 09:38 На четвертому етапі шахової «Формули-1» господарі випередили конкурентів-жмеринчан
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up