«Корисна програма»: 5 причин частіше їсти червону рибу (Прес-служба «Інтер»)

«Корисна програма»: 5 причин частіше їсти червону рибу (Прес-служба «Інтер»)

На «Інтері» вийшов випуск «Корисної програми», присвячений червоній рибі. Які з видів риби сімейства лососевих вважаються більш смачними, а які - корисними? Як вибрати якісну і безпечну сьомгу, форель, лосося і горбушу? Який вид більше підходить для смаження, який - для соління, а який - для приготування суші? І чи правда, що регулярне вживання цього продукту допомагає зберегти красу і дарує довголіття? У студії ток-шоу ведучий Олександр Лук'яненко і експерти програми розібралися, як правильно вибирати червону рибу і в чому її користь для нашого здоров'я.

Серед безлічі продуктів харчування є дійсно унікальні за своїми властивостями. До таких продуктів належить і червона риба. 5 вагомих причин їсти її частіше:

1. Червона риба підвищує  імунітет.

2. Зміцнює суглоби, серце  і судини.

Відео дня

3. Знижує рівень холестерину  в крові.

4. Заряджає енергією і  знімає стрес.

5. Зберігає молодість.

«Вживаючи червону рибу, ви забезпечуєте свій організм всіма необхідними для здоров'я речовинами, - розповідає ведучий ток-шоу «Корисна програма» Олександр Лук'яненко. - Червона риба багата жирними кислотами омега-3, які знижують ризик атеросклерозу, рівень холестерину, роблять шкіру еластичною, а волосся сяючими, плюс - допомагають боротися із запаленнями і зміцнюють імунітет. Червона риба є одним з кращих джерел білка і амінокислот, вона містить багато вітаміну D, позитивно впливає на роботу нервової системи, а також калій і фосфор, які уповільнюють процеси старіння і зміцнюють кістки. До речі, дослідження вчених показали, що саме омега-3 є основною причиною довголіття ескімосів Гренландії, а вони за своє життя з'їдають дуже багато червоної риби».

За словами Дмитра Загуменного, голови Асоціації українських імпортерів риби і морепродуктів, всіх лососевих можна розділити на дві групи: тихоокеанську - кижуч, нерки, сіма, чавичі, горбуша і кета, і атлантичну - сьомга і лосось. «Тихоокеанська - це дика риба, яка живе в природному середовищі існування і змушена самостійно добувати собі їжу. Вона більше рухається, долає тисячі кілометрів у пошуках їжі і подальшого нересту, тому менш жирна, її м'ясо більш щільне. А ось атлантична - наприклад, норвезький та швейцарський лосось - менш рухлива, тому його вигідніше вирощувати на фермах: він швидше набирає вагу. Жирна сьомга і лосось містять більше омега-3. Але в горбуші чимало корисних речовин, наприклад, в ній більше вітаміну D, важливого для імунітету, мозку і серця», - пояснює фахівець.

Червона риба - унікальний продукт, який рекомендується їсти абсолютно всім: жінкам, чоловікам, дітям (старше 3 років) і літнім людям. Щоб отримати максимальну користь, фахівці радять вживати її в їжу регулярно, 2-3 рази на тиждень. «Найкорисніша риба - свіжа. Під впливом високої температури, сольових розчинів і «хімії» відбувається окислення жирних кислот і руйнуються вітаміни, - пояснює лікар-інфекціоніст Євгенія Менжуліна. - Але є одне важливе доповнення: не всю червону рибу можна вживати в сирому вигляді. Проводилися дослідження, які показали, що тихоокеанські сорти риби більше схильні до паразитозу (зараження гельмінтами), тому перед вживанням її бажано піддавати термічній обробці, глибокому заморожуванню або просолити спеціальними солями. А ось норвезьку і шотландську рибу, вирощену на фермах в штучних умовах, можна вживати і в сирому вигляді, вона використовується для популярних сьогодні суші та ролів. У будь-якому випадку, з рибою вітаміни потрапляють в наш організм у вигляді натурального продукту. І засвоюються набагато краще, ніж синтезовані капсули».

Звичайно, корисною є тільки якісна червона риба. Щоб уникнути отруєння, експерти радять підходити до її вибору дуже серйозно. «В першу чергу, риба не повинна мати неприємного запаху, - розповідає експерт з якості та безпеки продуктів харчування Олена Сидоренко. - Другий важливий індикатор якості - очі риби. Вони повинні бути світлими, опуклими, блискучими. Якщо у риби мутні, затягнуті плівкою, що впали очі, - вона давно лежить на прилавку. Зябра у червоної риби можуть бути різного кольору - від рожевих до червоних, але важливо, щоб вони були рівномірно забарвлені і без слизу. Сіруваті або зелені зябра говорять про те, що риба підозрілої свіжості. Також попросіть продавця натиснути пальцем на м'якоть риби. Вона повинна бути достатньо пружною і швидко відновлювати форму. Пам'ятайте: зіпсовану рибу в їжу вживати не можна, ви дуже ризикуєте здоров'ям».

Коментарі (1)
  • Чудоюдо Монстр

    Только почему то она дорогая?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up