Гриценко у Вінниці: cпіч, провокації-перевірки, вручення квітів (Прес-служба ПП “Громадянська позиція” )

Гриценко у Вінниці: cпіч, провокації-перевірки, вручення квітів (Прес-служба ПП “Громадянська позиція” )
  • У середу, 7 листопада, в місті Вінниця відбулася зустріч лідера ПП “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка з партійними осередками Вінницької області. Спочатку Анатолій Степанович провів прес-конференцію для журналістів.
  • Про роботу сьогоднішньої влади не говорив. Тільки про те, що потрібно робити в державі і які проблеми, що турбують людей, буде вирішувати.

Біла пенсія і біла зарплата

Минулого тижня “Громадянська позиція” завершила і склала план роботи з українською Радою бізнесу, назвавши його “Україна рівних можливостей”. На цій події лідер зупинився окремо. Він наголосив, що мова йде про рівні можливості та чесність для всіх. Потужну економіку, яка вирішить болючі питання медицини, освіти, пенсій, екології. Структура Української ради бізнесу охоплює 68 підприємницьких асоціацій. Це понад 27 тисяч вітчизняних підприємств. Понад мільйон робочих місць.

— Об’єднується вся бізнесова спільнота, при чому це не олігархічні структури, які дорвалися до приватизації, — наголосив політик. — Це люди, які створили свій бізнес з нуля і працюють по-чесному. У цей план дій закладені умови, коли держава буде працювати чесно. Не мордуючи бізнес на митниці, в судах, в позапланових перевірках. Це сприяння створенню робочих місць. Бізнес має чесно платити податки і білу зарплату, щоб потім у людей була біла пенсія.

Цей план дій передбачає важливі речі, які пов’язані з величезною міграцією. Мільйонами від’їжджають за кордон Українці  Уже важко знайти медсестру чи лікаря. І це стає загальнонаціональною проблемою. Якщо ще два-три роки у людей не буде робочих місць і гідної зарплати, то вже не важливо, хто буде президентом. Тому що не буде з ким піднімати країну. Тому руйнівні процеси потрібно зупинити. На цьому наголосив Гриценко

Відео дня

Антикорупційна політика

За словами Гриценка, Україна взяла кредити на 10 років наперед. У той час, коли на митниці розкрадається майже 4 мільярди доларів.

Команда “Громадянської позиції” продовжить співпрацю з МВФ тільки для того, щоб ту угоду розірвати і більше не буде такої співпраці. Президент Гриценко буде спиратися на власні ресурси. Створить умови для захисту права власності, зменшить ставки оподаткування бізнесу.

— Тоді в Україну прийде інвестор, — впевнений політик.— Тоді зарплати в Україні спочатку порівняються з польськими, потім з чеськими, потім з німецькими. Лиш тоді українці залишатимуться в Україні. Цей план дій будується на взаємній відповідальності суспільство - держава.

Пригадав Гриценко на зустрічі і Калинівку, де торік 27 вересня злетіли в повітря мільярди.

— Начальник Генштабу залишився на посаді, — з сумом констатував. — Після того - Ічня…

Гриценко впевнений, не залишився б на посаді після Калинівки начальник Генштабу, Ічні не було б. Ось тут і потрібно говорити, хто руйнує боєздатність армії. Чому СБУ не несе відповідальність? У плані “Громадянської позиції” чітко записано: силові структури (СБУ, прокуратура, МВС) будуть позбавлені права впливати на економічні процеси. Вони будуть займатися тим, щоб ми спокійно спали. Щоб нас не підривали, як Павла Шеремета. Щоб не стріляли в груди, як активістів в Одесі, щоб не палили кислотою, як Катерину Гандзюк.

Не обійшлось без провокацій

На запитання журналістів про децентралізацію в земельній сфері (зараз в межах забудови громадами контролюється тільки 12% земель) Гриценко відповів, що мораторій на ринок землі потрібно продовжити. Тому що у тих, хто обробляє землю, немає обігових коштів, аби купити землю. У питанні аграрної сфери політик зробив акцент на переробці сировини на місці, а не продаж зерна за кордон.

У питанні міжнародної політики торкнувся виборів в Америці. Розповів, що він бере участь в “не публічній міжнародній робочій групі” з врегулювання конфлікту на Донбасі. До неї входять представники США, Європи та адекватні представники з Росії. Цією групою розроблений мирний план, реалізація якого можлива після президентських та парламентських виборів в Україні. Кінцева мета такого плану — повернення Україні всієї окупованої території.

У питанні Луценко-Гандзюк Гриценко сказав, що у відставку потрібно йти, а не імітувати її.

Щодо ціни на газ відповів, що це не питання президента. Треба зробити аудит всього газового господарства. В Україні достатньо газових родовищ, щоб в перспективі відмовитись від імпортного газу. Запевнив, що ціна газу має бути зменшена не менше ніж на третину.

У питанні політичної діяльності Ангели Меркель стосовно України, кандидат в президенти відповів, що окрім “Північного потоку”, який вона підтримала, за нею більше нічого немає. Але він її поважає, що не стала другом Путіна, як Шрьодер. Гриценко впевнений, що вона після політичної кар’єри повернеться в свою скромну квартиру без офшорів і віл... Вона не буде ні від кого ховатися. З нею будуть вітатися прості люди.

Не обійшлося без провокативних питань стосовно продажу військового майна міністром оборони Гриценком. Він відповів: “Ні я, ні один міністр оборони не продавав армію. Цим займалися урядові структури типу Укроборонпрому”.

Ще одне провокативне питання, чи візьме, якщо виграє вибори, президент Гриценко політолога Юлію Мостову (дружину політика).

— Мостова ніколи не була політологом, — зауважив він. — Вона є хорошим журналістом і моєю дружиною.

Після завершення коференції Анатолій Гриценко подякував журналістам, які навіть за гроші відмовляються вести проти нього брудну виборчу кампанію. Від представників незалежних ЗМІ він отримав букет троянд, який попросили передати його дружині. Він  зустрівся з обласними осередками ПП “Громадянська позиція” і відповів, чому він не робить зустрічі з народом:

— Щоб зустрічатися з народом, треба, щоб у нього відновилася довіра до влади. У людей існує думка, що всі політики однакові. А нам потрібно довести, що ми інші. Нас поливають брудом, а ми не відповідаємо і не ведемо брудної кампанії проти своїх опонентів на виборах. У нас немає часу на зустрічі. Пам’ятаєте “перемогу” чотирирічної давнини по реструктуризації боргу на чотири роки. Тепер в 2019 цей борг потрібно повертати. Як країна має економічно розвиватися при новій владі? Я веду переговори вже, ще не будучи президентом, про зміни погашення кредиторам українського боргу. Є позитивний сигнал: нас почують, якщо в Україні буде не 140 реформ, а 3-4, але справжніх!

На вулиці Гриценка чекала чергова провокація, анонсована військовими пенсіонерами. Тільки не вийшло за сценарієм, як комусь того хотілося. Зустріли його мітингувальники з дружніми посмішками. Поспілкувавшись з Анатолієм Степановичем про соціалку, країну і армію, провокативна акція втратила силу.

Ще було ряд дрібних провокації в ході візиту на Вінниччину, які спокійно витримав лідер, знаючи, що провокація це випробування. Якщо його випробовують, то розглядають як серйозну кандидатуру. Дійсно, провокація — ознака серйозної зацікавленості.

І так кожен день — рейтинг  Гриценка комусь заважає. А що тут дивного, адже, як підтверджує вся соціологія, Гриценко в другому турі перемагає всіх інших кандидатів у президенти. Тому так воюють з ним олігархи на своїх телеканалах — щоб не допустити до 2-го туру виборів.

Але народу цікавий Гриценко. Більшість його сприймає не як одного кандидата в Президенти, а як єдиного гідного кандидата.

Коментарі (1)
  • Искра

    Люди всегда были и всегда будут глупенькими жертвами обмана и самообмана в политике, пока они не научатся за любыми (…) фразами, заявлениями, обещаниями разыскивать интересы тех или иных классов.
    Кто автор этих слов ?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up