Де взяти кошти на підвищення соціальних стандартів (Прес-служба Анатолія Гриценко)

Де взяти кошти на підвищення соціальних стандартів (Прес-служба Анатолія Гриценко)

Переважну більшість питань, які хвилюють сьогодні людей, можна вирішити в стислі терміни. Таку впевненість винесли мешканці західних регіонів України зі спілкування з лідером партії «Громадянська позиція» Анатолієм Гриценко.

Зрозуміло, що найбільше люди переймаються питаннями безробіття, низьких заробітних плат, пенсій. Лідер «Громадянської позиції» переконаний, що є рішення, які дозволять значно підвищити соціальні стандарти в країні. Найперше, говорить Анатолій Гриценко, потрібно прикрити бюджетні годівниці для олігархів, урядовців, депутатів, чиновників і членів їхніх родин. Адже сьогодні значна частина бюджетних коштів, які могли б спрямовуватися на соціальний захист населення, зарплати бюджетникам, на фінансування програм, що забезпечили б реальний економічний розвиток в Україні, йдуть до кишень можновладців та виводяться в офшори.

Тим часом коштів на фінансування тієї ж освіти та медицини не вистачає. Наприклад, сьогодні лише на Тернопільщині бракує 200 мільйонів на зарплати педагогам і медичним працівникам. Аналогічна ситуація в Івано-Франківській області, в інших регіонах країни.

«Лікар, вчитель та солдат – три базові професії, які визначають долю країни. Якщо ці професії шануються, то у нас з вами є освіта, фізичне здоров’я і ми з вами захищені. Як шанувати? Беремо середню зарплату по країні. Вчитель, лікар та солдат мають отримувати приблизно на 15% вище», - вважає Анатолій Гриценко.

Відео дня

Але якщо ситуацію з зарплатами бюджетникам можна виправити доволі швидко – потрібна лише політична воля керівництва держави, то питання безробіття або низьких зарплат у приватному секторі вирішити складніше. Тут, за словами Анатолія Гриценка, потрібен цілий комплекс заходів, спрямований на якісне покращання ситуації в економіці. Та час, щоб вжиті заходи запрацювали.

Зокрема, вважає лідер «Громадянської позиції», потрібно забезпечити деолігархізацію та демонополізацію економіки, провести реформи фіскальних та правоохоронних органів, мінімізувавши втручання держави в економічну діяльність підприємств. Важливим необхідним чинником економічного ривка є створення умов для надійного захисту інвестицій та власності.

«В країні склалася кричуща ситуація, коли одні люди навесні засівають землю, а зовсім інші потім збирають урожай. Рейдерство процвітає і влада на це не реагує. Тому першочергово необхідно провести судову реформу, щоб усі господарські спори вирішувати не за допомогою сили, а цивілізовано у чесних судах», - зазначає Анатолій Гриценко. 

Лідер «Громадянської позиції» впевнений, що за результатами реалізації плану дій, роботу над яким саме зараз завершує його команда, ситуація в економіці значно покращиться. Підприємства, отримавши сприятливі умови для роботи та розвитку, матимуть кошти на підвищення зарплат працівникам. Інвестори створюватимуть нові робочі місця. І тоді заробітчани, (за деякими підрахунками сьогодні виїхало за кордон на заробітки біля 9 мільйонів укранців) повернуться додому.


Коментарі (6)
  • Юрий Бондарук

    Зараз повилазять..он Юля вже з "новою" програмою, Гриценко весь "пушистий"....це тільки початок...думають, що в людей коротка память, уроди!
  • Николай Энэми

    Кто-то кроме пенсионеров его вообще серьёзно воспринимает?
  • Винничанин коренной

    Як вже ці хробаки гнойні дістали.
  • Орест Лютий

    Голосую за того, що не голосував в 2014 році.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up