Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу

Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу
  • Президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу.
  • Документ регулює обіг канабісу в медичній, промисловій і науковій діяльності.

Про те, що Володимир Зеленський підписав закон про регулювання обігу медичного канабісу, який Верховна Рада прийняла у другому читанні 21 грудня, пишуть на сайті парламенту.

Президент підписав документ 13 лютого. Вчора, 15 лютого, закон опублікували у парламентській газеті «Голос України», а 16 лютого він набере чинності.

Закон, який розробило Міністерство охорони здоров'я, легалізує обіг рослин роду конопель у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Відео дня

Ініціатори проєкту стверджують, що коноплі допомагають лікувати неврологічні захворювання, зокрема розсіяний склероз і епілепсію, захворювання травного тракту, посттравматичні стресові розлади, порушення сну, хронічний біль невропатичного походження, використовуються для паліативної допомоги тощо.

Виробництво ліків на основі медичного канабісу жорстко контролюватиметься на усіх етапах. Вирощувати рослину зможуть лише юридичні особи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції. Кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відслідковувати рух рослин до пацієнта.

Препарати на основі медичного канабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом. Цей рецепт лікар виписуватиме пацієнту відповідно до його стану, як це зараз відбувається з морфіном.

Нагадаємо, 12 липня 2023 року Рада нацбезпеки і оборони України закликала ухвалити закон про легалізацію ліків на основі медичного канабісу, наголосивши, що Україна має застосовувати найкращі та найефективніші медичні практики світу.

Верховна Рада 13 липня підтримала в першому читанні законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні.

21 грудня Рада у другому читанні підтримала законопроєкт про медичний канабіс. 22 грудня фракція «Батьківщина» заблокувала підписання законопроєкту. А 16 січня парламент розблокував його підписання, відхиливши постанову «Батьківщини».

 

Читайте також:

Парламент ухвалив законопроєкт про використання в медицині ліків на основі канабісу

У центрі болю та реабілітації «Прометей» лікують фантомні болі у поранених військових

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дима Инкогнито

    Шоб він здох
  • Сергій Романов

    Це ви на правах реклами? Ну пишіть адреси, прайси...

keyboard_arrow_up