«Слуга Народу» підтримала найменш захищених українців (Пресслужба партії «Слуга народу»)

«Слуга Народу» підтримала найменш захищених українців (Пресслужба партії «Слуга народу»)

Зростання пенсій, доплати людям з інвалідністю, оздоровлення дітей із сімей, що опинилися в скрутних умовах — в перший робочий тиждень нової сесії народні депутати потурбувалися про допомогу тим, хто її найбільше потребує.

1,7 млрд грн на пенсії

Завдяки підвищенню мінімальної зарплати Пенсійний фонд додатково отримає 1,7 млрд грн. Адже з 1 вересня мінімалка зросла на 277 грн — до 5 тис. грн.

За словами голови партії «Слуга Народу» Олександра Корнієнка, в бюджеті вдалося акумулювати додаткові кошти за рахунок різниці між закладеним у кошторис і реальним обмінним курсом гривні. Це дало змогу раніше підвищити мінімальну зарплату, хоча вона повинна була лишатися на рівні 4723 грн щонайменше до кінця року.

«Це не популізм — просто підняти й усе, незрозуміло, за рахунок яких джерел… Долар у бюджеті був закладений по одній сумі, півроку був по іншій, і тепер є додаткові гривні в бюджеті», — пояснив Корнієнко.

Олександр Корнієнко, голова партії «Слуга Народу»

Переваги підвищення мінімальної зарплати:

  • стимулювання економіки;
  • приведення мінімальної зарплати до реального прожиткового мінімуму;
  • виведення зарплат із тіні;
  • підвищення пенсій.

Доплати для найстарших

Доплату вже отримують пенсіонери, старші 80 років. Точну суму наразі не називають, але орієнтовно доплата складе 500 грн.

«Літні люди отримують меншу пенсію. Вони раніше вийшли на пенсію, тоді ставка була нижчою. Уряд пообіцяв, і я дуже сподіваюся, що це буде в бюджеті на наступний рік — додаткову доплату для тих, кому за 75 років», — розповіла заступниця голови парламентської фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук.

Євгенія Кравчук, заступниця голови фракції «Слуга Народу»

Так, навесні наступного року відбудеться перерахунок виплат для всіх пенсіонерів, тобто осучаснення пенсій.

Трудові книжки онлайн

Упродовж 5 років Україна перейде на електронні трудові книжки. Про це йдеться в законопроєкті, вже ухваленому в першому читанні. П’ять років — це перехідний період, протягом якого паперові документи потрібно буде оцифрувати. За бажанням стару книжку можна буде залишити на руках.

Гроші на догляд інвалідам з дитинства

Надбавки за догляд людям з інвалідністю з дитинства I групи зростуть удвічі. Народні депутати ухвалили законопроєкт, який підвищує такі надбавки з 75 до 150% прожиткового мінімуму. Також зросте підтримка інвалідів з дитинства  II та III груп, які потребують стороннього догляду — з 15 до 75%.

Кошти для тих, хто економічно постраждав від коронавірусу

Додатково 322,5 млн грн на підтримку українців, які втратили роботу через коронавірус, виділять до кінця року. Відповідний законопроєкт ухвалили народні депутати. Гроші спрямують на навчання безробітних, адресну допомогу, допомогу на відкриття власної справи та компенсації роботодавцям.

«Підвищення мінімальної зарплати дозволило збільшити посадові оклади працівників бюджетної сфери. Наші медпрацівники та освітяни цього справді чекали. Зросли й пенсії — 92 тис пенсіонерів Вінницької області у вересні отримають збільшені виплати,» — зазначає Сергій Борзов, майбутній кандидат на посаду міського голови Вінниці від партії «Слуга Народу».

Сергій Борзов, майбутній кандидат на посаду міського голови Вінниці від партії «Слуга Народу»

Гарантоване житло для дітей-сиріт до 23 років

Відтепер діти-сироти зможуть жити в прийомній сім’ї чи дитячому будинку сімейного типу до 23 років. Раніше, якщо дитина не навчалася у вищому або професійно-технічному начальному закладі, таке право вона втрачала у 18. Депутати підтримали ініціативу 340 голосами. На сьогодні йдеться про 23 дитини, наступного року їх буде 29.

Відпочинок для дітей

На оздоровлення дітей цьогоріч додатково спрямують 80 мільйонів гривень. Можливість поїхати на море або в Карпати матимуть майже 20 тисяч маленьких українців з сімей, які живуть у складних умовах. До того ж це дозволить підтримати вітчизняні заклади відпочинку, які цього року через пандемію коронавірусу втратили прибутки.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up