Скільки вінничан вже проголосували та які були порушення на дільницях

Скільки вінничан вже проголосували та які були порушення на дільницях
  • О 17:00 у Вінницькому прес-клубі пройшла чергова прес-конференція. На ній голова обласного Комітету виборців Владислав Телень розповів про середню явку на дільницях та порушення, що на них відбулися

Телень розповів, що за сьогоднішній день він відвідав близько двадцяти дільниць і побачив, що у скриньках дуже мало бюлетенів. Середня явка по 11-му та 12-му округах 34%. До прикладу, під час останніх президентських виборів станом на 16:00 годину вона складала 45-47%. 

– Можливо ввечері люди повернуться з дач і відсоток виборців збільшиться, – припустив Телень. 

Значних порушень виборчого процесу не зафіксовано. Однак сталося кілька конфліктів, зокрема, коли на одну з дільниць прийшов батько з генеральною довіреністю від своєї доньки. Чоловік вимагав надати йому право проголосувати замість доньки.

Як згодом виявилося донька не може самостійно пересуватися, тому оформила відповідний документ. 

– Ми зв'язалися з Центральною виборчою комісією, де нам пояснили, що до цієї людини приходили, але вдома її не було, – пояснює Телень. – Батьку проголосувати не дозволили. 

Були ситуації, коли після зміни місця реєстрації виборці не знаходили себе у списках. Таких людей до голосування не допускали.

Також було кілька випадків, коли людям зі зміненою адресою, всупереч закону, давали два бюлетені замість одного.

Парламентські вибори-2019: Гройсман проголосував з дружиною у Вінниці 

«З точки зору Конституції та доцільності — неможливі» Моргунов про позачергові місцеві вибори 

Голова обласного Комітету виборців прогнозує явку 50-55% 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up