Рада відправила Гончарука у відставку. Що відомо про нового прем'єра Шмигаля?

Рада відправила Гончарука у відставку. Що відомо про нового прем'єра Шмигаля?
  • Сьогодні, 4 березня, Верховна Рада України відправила у відставку прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.
  • У крісло нового прем'єра щойно сів Денис Шмигаль. Що відомо про нового прем'єра?

Відповідне рішення про відставку Олексія Гончарука підтримали 353 народних депутати. Автоматично у відставку йде і весь уряд.

Крім цього, варто вказати, що перед засіданням глава України Володимир Зеленський виступив з промовою, в якій заявив про те, що у цього уряду були успіхи, але багато завдань він провалив.

Зокрема, глава держави підкреслив, що не красти - це мало. За словами Зеленського, зараз країні потрібні нові мізки і нові серця. Український лідер вказав, що уряд Гончарука знає що робити, але цього мало для того, що б допомогти своїй країні.

Відео дня

— Потрібно дійсно багато працювати. Ми не повинні боятися правди. Ми повинні визнавати помилки. Тому що в день, коли ми зануримося в теплу ванну ілюзій, потоне вся країна. Ми постійно чули про економічний стрибок, але є враження, що економіка не зростала. За два місяці невиконання держбюджету майже 16 млрд гривень. Ми повинні говорити правду. 13 млрд з них - це провал надходжень від митниці, —  сказав Зеленський.

Варто також вказати, що в кінці свого виступу президент звернувся до Гончарука, подякувавши йому.

— Цей уряд зробив більше, ніж всі попередні уряди, — сказав Зеленський.

Після цих слів зал Ради вибухнув оплесками. Однак, варто зазначити, що аплодувала тільки фракція «Слуги народу».

Гончарук був призначений прем’єр-міністром 29 серпня 2019 року. Як зазначається у Вікіпедії, він народився у Вінницькій області.

 

 

Сьогодні Рада призначила нового голову уряду Дениса Шмигаля. Відповідне рішення підтримали 291 народних депутати.

Дивіться пряму трансляцію:

Хто ж такий Денис Шмигаль?

Новому прем’єр-міністру 44 роки. Родом він зі Львова. За освітою – інженер-економіст. Вчився у Бельгії, Канаді, Грузії та Фінляндії. Вільно володіє англійською та польською мовами. З початку двохтисячних працював у бізнесі. А 2009 року перейшов на державні посади. Був помічником глави Львівської ОДА Миколи Кмитя, а згодом очолив департамент економіки.

Після перемоги на виборах Володимира Зеленського – Денис Шмигаль був одним із претендентів на посаду голови Львівської облдержадміністрації, натомість очолив Івано-Франківщину.

 

Опитування

Яку оцінку Ви поставити уряду Гончарука за п'ятибальною шкалою?

Читайте також:

Президент Зеленський призначив шістьох голів районів. Що відомо про них?

Верховна Рада в руках «Слуги народу»: Команда Зе обійшла Гройсмана навіть у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олександр Перепелиця

    Хай приходять до мене в будівельну бригаду я їм лопату і кайло видам;ну не сидіти таким обдарованим людям вдома!
  • Олександр Перепелиця

    Хай приходять до мене в будівельну бригаду я їм лопату і кайло видам;ну не сидіти таким обдарованим людям вдома!
  • Виталий Молодецкий

    .
  • Максим Максим

    ЧТО ЗНАЧИТ поиГу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up