Піар для політиків та сором’язлива молодь. Під облрадою був мітинг (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Піар для політиків та сором’язлива молодь. Під облрадою був мітинг (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Сьогодні, 8 червня, був мітинг під обласною радою, що на Соборній
  • Мета зібрання — висловитися проти скасування мораторію землі. Людей зібрали політичні партії «Батьківщина» та «Партія пенсіонерів»
  • Але питання про скасування мораторію на сесії так й не розглянули. Політики «піарилися» та тримали людей ще годину

Люди почали збиратися під стінами Вінницької облради о пів на десяту. Переважно це були люди пенсійного віку, але було декілька десятків молодих людей. На сходах, перед входом в будівлю, стали кілька активістів, що розгорнули плакати із написами «Не будемо рабами на своєї землі» та «Націоналізація видобутку нафти та газу».

Жінка з мікрофоном — Людмила Щербаківська

 

Кілька хвилин виступала перед громадою екс-заступниця голови облради Людмила Щербаківська.

Відео дня

— Наше завдання — зупинити владу продавати землю. І сьогодні, ми приймемо резолюцію, в якій скажемо обласній раді — землю ми продавати не маємо права! Ми маємо продовжити мораторій на продаж землі, хоча б ще на п’ять років, вивчити досконало законодавчу базу, а потім вирішити — кому ми маємо продавати землю, — сказала депутатка від «Батьківщини» Людмила Щербаківська.

Проте, як з’ясувалося, питання щодо звернення до Уряду про скасування мораторію на продаж землі взагалі не розглядали. По «інерції» мітингувальники простояли під стінами облради ще годину.

Читайте також:

Щербаківська: “Владні домовленості про призначення лікарів зіграли вирішальну роль у моєму звільненні”

Молодь не дає «інтерв’ю»

Журналіст попитав кількох учасників мітингу, за що вони тут стоять. Усі молоді люди спілкувалися дуже неохоче. Дивно, вони ж прийшли на мітинг з «активною позицією» та бажанням її висловити.

— Так, стоїмо тут проти скасування мораторію на продаж землі. Але ми не хочемо спілкуватися з вами. Інтерв’ю не даємо, — сказали двоє молодиків, що тримали прапор «Батьківщини».

Йдемо до молодої пари, що стоять з краю зібрання. Молоді люди посміхаються на запитання журналіста і доводиться «витягувати» з них відповіді на запитання.

— Я з Вінницького району, з села. У нас там земля розпайована, але люди проти скасування мораторію. Більше нічого не можу сказати. — сказала дівчина. А назвати своє ім’я та з якого села — не захотіла.

Більше всього молоді було біля палатки "Батьківщини"

 

Інші молоді люди, що були на мітингу, посміхалися та ігнорували. Молодики сказали, що вони «сором’язливі» та не бажають говорити.

Читайте також:

«ДАП, Іловайськ, STOP». Активісти перекрили вулицю Соборну

Стоїмо тут за селян

Дорослі люди, яким на вигляд 40-50 років, більш охоче розмовляли.

— Наша позиція — ні продажу землі. Це буде гірше для людей, — розповідає вінничанка Галина.

— А чи маєте землю? Займаєтеся фермерством? — питає журналіст.

— Ні, я живу в місті. Але ми тут стоїмо за державу, щоб відстояти права селян на землю, — відповіла жінка.

Мешканець села Олександрівка (Тростянецький район), що представився Сергієм, говорив багато про скасування мораторію на продаж землі. Передаємо тезами цю розмову:

  • продавати землю не можна, бо ще немає ні ринку, ні відповідних законів
  • якщо мораторій скасують, то всю землю викуплять іноземці
  • селян просто виженуть з їх ділянок. А землю придбають по корупційним схемам
  • питанням щодо ринку землі мають займатися не політики, а справжні фахівці.

Піар для політиків

Заробити собі «політичні» бали на мітингу й інші депутати. Висловилися про мораторій на продаж землі Віктор Маліновський (партія пенсіонерів України), обласний депутат Владислав Рой (Батьківщина) та Володимир Рубанський (УКРОП).

Готове звернення зачитує Владислав Рой. Віктор Малиновський стоїть поряд з ним
Володимир Рубанський (чоловік в строгому костюмі) просить свого друга зробити фото поряд з мітингувальниками

Були депутати міської ради — Ганна Давиденко (Батьківщина) та Володимир Базелюк («Свобода»). У останнього журналіст взяв невеликий коментар по мораторію.

Депутатка від «Батьківщини» Ганна Давиденко

 

— Скасовувати мораторій на продаж землі не можна, поки не запрацює цей ринок землі, — розповідає пан Володимир. — Це питання мають дослідити фахівці, на що треба більше часу. Для того щоб врегулювати законодавчо цей процес, потрібен державний банк землі, де б вільні землі були на обліку, — сказав Базелюк.

Володимир Базелюк, ВО "Свобода" (зліва)

Питаємо, а чи продають зараз землю на «чорному» ринку?

— Існує ряд схем, за якими землю продають. З цим потрібно боротися правоохоронним органам, в першу чергу. На жаль, у нас склалася така ситуація, що ті, хто деребанять землю — під захистом тієї ж влади та хлопців з автоматами. Справжніх власників землі викидають з їх ділянок, проходять рейдерські захоплення, як це було нещодавно. Наголошую, з цим мають боротися правоохоронці, — сказав «свободівець» Володимир Базелюк.

Мітингувальникам роздають брошури та газети партії "Свобода"

Питання зняли. Розходимося

Приблизно об 10:50 до мікрофону підійшов Віктор Маліновський. Чоловік сказав, що обласні депутати зняли з розгляду питання щодо скасування мораторію. Та подякував людям за активну позицію.

 

У той же час обласні депутати сварилися з питання по якості води у Вінниці. Народні обранці вимагали покарати винного у скиді відходів в Буг, що за версією «Водоканалу» і є причиною різкого сморіду води.
Про це незабаром читайте на сайті «20хвилин».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Bogdan Severin

    Безграмотна маса, "Аренді"..

    Пенсіонери, ви в молодості що робили? Прапори червоні носили? Так от, відпочивайте, не тягніть молодь в совок..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up