Нові очільники 17 райцентрів. Хто вони?

Нові очільники 17 райцентрів. Хто вони?
Пристрасті навколо другого туру виборів мера Вінниці не вщухають. А тим часом у більшості районних центрів вже обрали міських голів. У Хмільнику очільника офіційно обрали найраніше в Україні. А в Гайсині та Немирові нові мери були близькі до криміналу.

Вибір вінничан з районів відзначився певними тенденціями. По-перше, у більшості райцентрів проголосували за добре «перевірених» представників влади. Дехто став мером втретє, вчетверте,.. вшосте! По-друге, на Вінниччині багато переможців-самовисуванців та представників «Батьківщини». Є і декілька екс-регіоналів. Наймолодшому градоначальнику області 37 років, найстаршому – 71. До вашої уваги експрес-довідка по нових мерах районних центрів.

Бар. Артур Цицюрський, 47 років, “Самопоміч”. Був керівником мережі перукарень, проектного бюро. Власник крамниці книжок і канцтоварів. Голова культурно-освітнього товариства поляків.

Відео дня

 

Бершадь. Михайло Кольченко, 54 роки, безпартійний, самовисуванець. Мер Бершаді з 2006 року. Працював на цукровому заводі, очолював підприємство “Михайлівське”. Був членом Партії регіонів.

 

Гайсин. Анатолій Гук, 71 рік, «Батьківщина». Мером став втретє – обирався у 2006-му та 2010-му (за інформацією обласного партійного осередку ВО «Батьківщина»). У 2013-му був засуджений за зловживання владою і мав на сім років сісти до в’язниці. Але апеляційний суд звільнив Гука з-під варти. Підтримало мера аж 90% виборців.

 

Гнівань. Володимир Кулешов, 49 років, позапартійний, висунутий Українською народною партією. Вперше обраний мером у 2010 році. Заступник голови Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування з питань координації роботи місцевих та селищних голів.

 

Жмеринка. Анатолій Кушнір, 54 роки, самовисуванець. Був директором підприємств «Ремонтно-будівельне управління», «Час», «Корунд». З 26 травня 2014 року очолював Жмеринку, обійшовши Юрія Хорта на 43% голосів.

Іллінці. Володимир Ящук, 55 років, самовисуванець.Екс-голова райдержадміністрації, директор підприємства «Шефф Груп». Був членом Партії регіонів.

 

 

 

 

 

 

Калинівка. Анатолій Шамалюк, 52 роки, Блок Петра Порошенка (Солідарність). Був оператором автомобільної заправної станції, директором комунального підприємства «Житловик». З 2010 року – калинівський міський голова.

 

Козятин. Олександр Пузир, 37 років, «Батьківщина». Генеральний директор лізингової компанії «Інтелект», був депутатом Козятинської міської ради. Голова громадської організації «Патріоти Козятина».

 

Ладижин. Валерій Коломєйцев, 63 роки, позапартійний, висунутий партією «Наш край». З 2001 року вже п’ять разів був мером Ладижина. Тепер обраний вшосте. Раніше належав до Партії регіонів.

 

Липовець. Микола Грушко, 54 роки, позапартійний, висунутий партією «Батьківщина». Керівник громадської організації «Патріот», старший вчитель основ захисту вітчизни у Липовецькій школі номер два, офіцер запасу.

 

Могилів-Подільський. Петро Бровко, 55 років, самовисуванець. Обраний мером вчетверте (в сумі – 17 років на посаді), член Колегії адвокатів Вінницької області. Був членом Партії регіонів. Народився у кузові машини.

 

Немирів. Віктор Качур, 50 років, Радикальна партія. Батько екс-очільника Немирова Олександра Качура. Самому Віктору у 2010-му інкримінували хабар у два мільйони гривень. Тоді він був мером. Хотів судитися з Олегом Ляшком, бо той звинувачував Качура у заснуванні Немирівського осередку Партії регіонів. Качур навідріз заперечував цю інформацію.

 

Погребище. Анатолій Білик, 54 роки, позапартійний, самовисуванець. Втретє став мером міста, обіймає цю посаду з 2006 року. Колишній регіонал.

 

Тульчин. Валерій Весняний, 59 років, позапартійний, висунула «Батьківщина». Заслужений працівник культури України. З 2006 року є мером Тульчина. У 2010-му висувався на цю посаду «Народною партією». Тобто переміг на виборах міського голови втретє.

 

Хмільник. Сергій Редчик, 52 роки, самовисуванець. Хмільник – перше в Україні місто, де офіційно вибрали мера на цих виборах. Був начальником управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради, депутатом міської ради, колись належав до Партії регіонів. Екс-заступник міського голови Хмільника з питань діяльності виконавчих органів.

 

Шаргород. Ігор Винокур, 51 рік, самовисуванець. Був заступником мера, відповідав за благоустрій та комунальну службу. В 2011 році обраний міським головою від партії «Батьківщина». Був спонсором футбольного клубу «Шаргород».

 

Ямпіль. Анатолій Юрченко, 47 років, «Укроп». Працював у Ямпільському контрольно-ревізійному відділі та в райавтодорі. Був економістом у товаристві «Новобуд». Обійшов попереднього очільника Ямполя Олександра Кульбабу на 40 голосів.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up