Зима відміняється: синоптики приголомшили прогнозом погоди (КАРТА)

Зима відміняється: синоптики приголомшили прогнозом погоди (КАРТА)
  • Лютий вже схоже налютував своє. Принаймні так стверджують синоптики. Які погодні гойдалки приготувала природа наступного тижня?

Прогноз від синоптика Наталки Діденко

На вихідна погода буде гойдатися. Вночі ще затримається морозне повітря, мінімальна температура повітря становитиме -7-13 градусів, а на сході й нижче.

«Дні трохи почнуть розділятися: у суботу ще холодно, максимально -2-5 градусів, на заході близько нуля, — розповідає синоптик Наталка Діденко у своєму блозі. — Антициклон із заходу Європи витіснятиме рештки опадів з України».

У неділю, за прогнозами синоптика, буде сухо та почнеться потепління, до 0+5 градусів.

Відео дня

— Температуру повітря найближчої ночі зима ще перетягуватиме у свій табір, очікується -5-12 градусів, а на Сході, навіть частково на Запоріжжі та у більшості центральних областей, окрім Вінниччини, -10-17 градусів! — інформує пані Наталка.

Вдень весна потягне канати на себе: потепліє до +1+7 градусів, лише на Сході, а також у Дніпрі з районами ще пощипає щоки та поморозить носа, не вище -1-8 градусів.

— Не забувайте про слизькі дороги, травматологам і так роботи вистачає, хай краще поп`ють чайку. Вітер вгомониться, стане невеликим, максимум помірним. Напрямок свій поміняє із північного на південно-західний, — зазначає вона.

У понеділок, 10 лютого, потепління розкрутиться ще на кілька градусів та Діденко попереджує про сильний вітер

— Словом, погода із різкими змінами, але з контрольованими прогнозами, — додає синоптик.

Кульбіда засмутив прогнозом погоди

Начальник Українського гідрометцентру Микола Кульбіда в коментарі виданню «Главком» заявив, що, виходячи з нинішніх тенденцій, в нашій країні метеорологічна зима не передбачається. Вже з понеділка, 10 січня, температура в більшості регіонів знову піде вгору.

Також синоптик додав, що зараз над країною затримався циклон Petra, з чим пов'язана мінусова температура.

— У метеорологічному сенсі цього слова зима починається з стійкого переходу середньої добової температури через нуль градусів у бік зниження, який триває досить довго. Більше одного тижня. Досі такої ситуації цієї календарної зими не було. Тобто не було такого стійкого переходу, — сказав він. — А вже починаючи з 10 лютого температура знову почне підвищуватися. Отже, цей перехід середньої добової температури знову ж таки не відбудеться, якщо говорити про настання метеорологічної зими.

За словами Кульбіди, зимова погода в Україні вже більше схожа на клімат Італії, Греції або навіть Кіпру. Тенденція наближення температури в нашій країні до показників середземноморських країн буде зберігатися і в подальші роки.

— Перехідні сезони стали набагато коротше, особливо весняний період, який може тривати один місяць замість трьох. Різкий перехід від зимових процесів в літні стає характерним, —  пояснив він.

Прогноз з картою від гідрометеоцентру

Метеозалежним людям слід бути обережним, адже буде сильний перепад між денною та нічною температурою за добу.

За інформацією Гідрометеоцентру, 9 лютого погода буде різною в різних куточках країни. Наприклад, потеплішає на Заході і Півночі, а на Сході та Півдні очікуються морози до -15. У південній частині країни і на Донбасі будуть випадати опади.

Прогноз погоди на 9 лютого

У неділю, 10 лютого, почнеться потепління до 0 ... + 5 градусів. Лише в східних областях і, що незвично, в Херсонській, Миколаївській і на Запоріжжі буде удень -2 ...- 5 градусів. 9 лютого в Києві відчутно потеплішає, очікується + 3 ... + 4 градуси.

Прогноз погоди на 10 лютого

11 лютого по всій Україні слід очікувати дощі і мокрим снігом. Днем на всій території України від +1 до +6, а на Півдні потеплішає до +8, а вночі температура опуститься до +2 ... -4.

Прогноз погоди на 11 лютого

12 лютого погода суттєво не зміниться. Дощі з мокрим снігом йтимуть по всій території України. 

Прогноз погоди на 12 лютого

 

А ось яку погоду прогнозують у Вінниці:

 

Читайте також:

Поради пішоходам та водіям: як не постраждати під час ожеледиці?

Мороз і шквалистий вітер: синоптики оголосили штормове попередження

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up