В Україні вируватиме циклон: шторм другого рівня небезпеки, заметілі та хуртовини

В Україні вируватиме циклон: шторм другого рівня небезпеки, заметілі та хуртовини
  • Замість парасольок вінничанам слід підготувати шуби та шапки.
  • Синоптики попередили про насування морозів та снігопадів.
  • За прогнозами, снігу випаде по коліна.

За інформацією Gismeteo, 5 лютого, в середу, температура почне знижуватися в центрі і на північному сході країни.

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов. Ближче до вихідних в Харківській області стовпчик термометра знизиться до позначки в - 20°. Однак така морозна погода очікується виключно в нічні години, вдень буде від - 5 до - 9°.

Синоптики повідомили, що сильні морози ближче до п'ятниці також прогнозуються в Запорізькій і Дніпропетровській областях. У нічні години тут буде 17-19° зі знаком мінус. Вдень очікується від 8 до 12° нижче нуля.

Відео дня

 У найближчі вихідні в окремих регіонах пройде невеликий сніг. Серйозні морози в нічні години синоптики прогнозують у західних областях, де буде від 10 до 15° нижче нуля. Крім цього, на заході очікуються снігопади. У південних областях прогнозуються серйозні температурні коливання. Якщо ще у вихідні тут було до 15° тепла, то вже до кінця робочого тижня вночі стовпчик термометра опускатиметься до - 15°, в денні години буде близько 7° морозу.

Однак, як повідомляють синоптики, вже в наступний понеділок, 10 лютого, в Україні знову прийде потепління, а ближче до середини наступного тижня буде від 5 до 8° тепла.

Прогноз від синоптика Наталки Діденко

5-го лютого південний циклон зумовить у більшості областей України складну погоду, повідомляє синоптик на своїй сторінці у ФБ.

— Сильний сніг, сильний дощ - залежно від температури повітря, штормовий вітер, налипання мокрого снігу, якщо сніг та вітер, отже, й хуртовини, поступове відчутне похолодання, — прогнозує Діденко.

Вона радить відмовитись від далеких поїздок автомобілем краще втриматися.

— Південний циклон - особливого типу циклон, який завжди має свою траекторію руху, з півдня чи південного заходу, зароджується і рухається із Середземномор`я, Балкан, Чорного моря. Південні циклони внаслідок температурної різниці попереду і в тилу зумовлюють взимку снігопади і хуртовини, влітку - потужні зливи, грози, — зазначає пані Наталка.

До речі, рятувальники також радять водіям відмовитися від поїздок також.

— Очікувані погодні умови спричинятимуть порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях, ускладнюватимуть роботу підприємств енергетики та комунального господарства, — попереджують рятувальники.

Прогноз від гідрометеоцентру

Синоптики попереджають, що упродовж 5-6 лютого очікується ускладнення погоди до помаранчевого (другого) рівня небезпечності.

— Завтра, 5 лютого сильний сніг (приріст снігового покриву 10-20, в горах 35-40 см); пориви вітру 15-20 м/с (в горах 25 м/с), хуртовини, на дорогах снігові замети, ожеледиця, — прогнозують у гідрометеоцентрі.

За прогнозами синоптиків, 6 лютого:

  • в центральних областях значний сніг,
  • у східних областях значний сніг з дощем,
  • у південних областях значний дощ з переходом в мокрий сніг.

Також по всій Україні прогнозують утворення снігового покриву висотою 10-15 см; місцями ожеледь та налипання мокрого снігу; пориви вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини; на дорогах ожеледиця.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up