В Україні сильний штормовий вітер. Прогноз для вінничан та поради

В Україні сильний штормовий вітер. Прогноз для вінничан та поради
  • На всій території України оголосили штормове попередження. 
  • Місцями пориви вітру сягатимуть 40 метрів за секунду.
  • Що робити у таку погоду, як вберегти своє здоров'я та майно?

 

Рятувальники області попереджають

Прес-служба рятувальників області повідомила, що на території Вінниччини 24 лютого оголосили помаранчевий рівень небезпечності.

«24 лютого місцями, крім північно-східної частини країни очікується сильний вітер 25-28 м/с., — йдеться у повідомленні. — В Карпатах сніг, вночі 24 лютого значний сніг, сильна хуртовина, на дорогах снігові замети, ожеледиця, пориви вітру 40 м/с.».

Відео дня

Рятувальники радять у таких ситуаціях: 

  • Підготуйтесь до відключення електромережі, звернути увагу на газові крани та вогонь у грубах. 
  • Приберіть майно з двору та балконів у будинок (підвал), обріжте сухі дерева, що можуть завдати шкоди вашому житлу, машину поставте у гараж. 
  • Не ставте ліжко біля вікна з великими шибами. 
  • Щільно закрийте вікна, двері, горищні люки і вентиляційні отвори. 
  • Тримайтеся якомога далі від будинків, стовпів електромереж, високих парканів та іншого 
  • Не паркуйте авто біля старих будинків та дерев. 
  • За можливості краще цього дня залишитися вдома.

Що кажуть в УкрГідромедцентрі

За їх даними, вся територія України нині у складних погодних умовах. Вісім областей у жовтій зоні, інші — у помаранчевій.

Додають, що у Карпатах 24 лютого пориви вітру сягатимуть 40 м/с.

«24 лютого у зв'язку з переміщенням активного циклону з заходу складні погодні умови: пориви вітру 17-22 м/с, вночі на Правобережжі, вдень в Україні сильний вітер 25-28 м/с; вночі в західних, північних областях, вдень на Лівобережжі значні опади (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий), — кажуть у центрі. — У Карпатах пориви вітру 25-30 м/с, вночі сильний вітер 40 м/с, сильна хуртовина, значний сніг, на дорогах ожеледиця. (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий)».

Вінниця

Сайт sinoptik.ua прогнозує у мсті на 24 лютого пориви вітру до 30 метрів за секунду. Втримається плюсова температура. Також прогнозують дощ.

Що робити під час сильного вітру?

Варто бути обережними в таку погоду та дотримуватися наступних рекомендацій:

  • всі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • якщо ви опинилися на вулиці, то триматися трохи далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;
  • у разі сильного вітру сховатися в найближчому будинку або природному укритті;
  • уникати знаходження поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч

Під час штормового вітру автомобілістам рекомендується:

  • не паркуватися поблизу великих рекламних щитів
  • не паркуватися у дворах старої забудови, де багато захаращених балконів з кустарним склінням, навісами, антенами, супутниковими тарілками
  • уникати руху по вулицях, засадженим старими деревами, в першу чергу – з великими кронами
  • в разі потрапляння вашої машини в зону обвалу дерева або елементів будівель зберігайте спокій. Не прагніть цієї ж секунди і за всяку ціну покинути територію, озирніться, чи не спровокуєте ви таким чином ДТП.
  • Якщо на вашу машину падає дерево або стовп, пригніться в салоні до рівня подушки сидіння, а то й нижче, адже важкий ствол здатний сильно зім'яти дах сучасного легковика.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вікторія Селезньова

    Отож бо, сьогодні всі в шоці, а вчора у схожому пості коментатори казали що ви наркомани обкуряні з такими прогнозами 😂😂

    Алина Коваль reply Вікторія Селезньова

    Вікторія Селезньова 👍
  • Ольга Єршова

    😱😱😱
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up