Україна опиниться в тилу холодного фронту. Прогноз погоди на вівторок

Україна опиниться в тилу холодного фронту. Прогноз погоди на вівторок
  • Україну проминає холодний атмосферний фронт,  який пересовується на південь.
  • Завтра, 10 травня,  більша частина нашої території опиниться у його тилу.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко.

— 10-го травня переважатиме суха сонячна погода. Лише на північному сході — Сумщина, Полтавщина, Харківщина, а ввечері й повсюди на Сході України — часом невеликий дощ. Також може линути в Карпатах та на Закарпатті, — зазначає вона. — Але все ж більшість території України буде із сухою погодою завтра.

За прогнозами синоптика, вітер у вівторок повіватиме з північного заходу, на Лівобережжі України його пориви досягатимуть сильних, до 15-20 метрів за секунду, включно з прибережними районами.

Відео дня

— Температура повітря найближчої ночі буде невисокою, +3+7 градусів, навіть подекуди можливі заморозки на грунті. Впродовж дня 10-го травня потепліє до +15+19 градусів, на Закарпатті та на півдні Одеської області буде тепліше, до +18+22 градусів. Свіжішим очікується завтра повітря в Луганській, Харківській, Сумській, Полтавській областях, +12+15 градусів, — зазначає Діденко.

Синоптик додає, що у четвер усміхнеться до нас літо.

—  В Україні очікується майже спека, +20+28 градусів! Але в кінці тижня температура повітря чемно повернеться в теперішні кліматичні рамки, побільшає дощів з грозами, — попереджує вона.

 

Читайте також:

Військові в Придністров’ї в повній бойовій готовності та інше важливе за 8 травня в Вінниці

Цей день, 9 травня. Яке сьогодні свято, народні традиції та заборони

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up