Синоптики попередили про сильний штормовий вітер. Прогноз та поради

Синоптики попередили про сильний штормовий вітер. Прогноз та поради
фото: ukranews
  • На всій території України оголосили штормове попередження. 
  • Місцями пориви вітру сягатимуть 40 метрів за секунду.
  • Що робити у таку погоду, як вберегти своє здоров'я та майно?

Попередження рятувальників

Прес-служба рятувальників області повідомила, що на території Вінниччини 10 лютого оголосили жовтий рівень небезпечності.

  • I ступінь – Погодні умови потенційно небезпечні – Погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Рекомендується зберігати підвищену уважність та обережність, слідкувати за повідомленнями про можливе подальше ускладнення погодних умов.

«10 лютого вночі у західних, північних та Вінницькій областях, вдень в Україні пориви вітру 15-20 м/с, — йдеться у повідомленні. В Карпатах значний мокрий сніг, хуртовини ( I рівень небезпечності, жовтий)».

Сплануй свій маршрут та відпочинок заздалегідь. Рятувальники радять у таких ситуаціях

Відео дня
  • Підготуйтесь до відключення електромережі, звернути увагу на газові крани та вогонь у грубах. 
  • Приберіть майно з двору та балконів у будинок (підвал), обріжте сухі дерева, що можуть завдати шкоди вашому житлу, машину поставте у гараж. 
  • Не ставте ліжко біля вікна з великими шибами. 
  • Щільно закрийте вікна, двері, горищні люки і вентиляційні отвори. 
  • Тримайтеся якомога далі від будинків, стовпів електромереж, високих парканів та іншого. 
  • Не паркуйте авто біля старих будинків та дерев. 
  • За можливості краще цього дня залишитися вдома.

Що кажуть в УкрГідромедцентрі

За їх даними, вся територія України нині у складних погодних умовах. Вісім областей у помаранчевій зоні, інші — у жовтій.

Додають, що у Карпатах 10 лютого пориви вітру сягатимуть 40 м/с.

Прогноз від Наталки Діденко

Синоптик каже, що вітряна погода втримається в Україні і 11 лютого. До того ж, очікуються опади.

«Температура повітря в Україні очікується високою, 11-го лютого протягом дня +1+6 градусів, на Півдні місцями до +8 градусів. Навіть вночі суттєво потепліє, до нуля, хіба на Сході ще побуде -3-8 градусів, — йдеться у повідомленні Діденко. Атмосферний фронт несе в Україну опади — дощ та мокрий сніг. Зона поступово проходитиме від заходу до сходу впродовж доби».

Що робити під час сильного вітру?

Варто бути обережними в таку погоду та дотримуватися наступних рекомендацій:

  • всі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • якщо ви опинилися на вулиці, то триматися трохи далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;
  • у разі сильного вітру сховатися в найближчому будинку або природному укритті;
  • уникати знаходження поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч

Під час штормового вітру автомобілістам рекомендується:

  • не паркуватися поблизу великих рекламних щитів
  • не паркуватися у дворах старої забудови, де багато захаращених балконів з кустарним склінням, навісами, антенами, супутниковими тарілками
  • уникати руху по вулицях, засадженим старими деревами, в першу чергу – з великими кронами
  • в разі потрапляння вашої машини в зону обвалу дерева або елементів будівель зберігайте спокій. Не прагніть цієї ж секунди і за всяку ціну покинути територію, озирніться, чи не спровокуєте ви таким чином ДТП.
  • Якщо на вашу машину падає дерево або стовп, пригніться в салоні до рівня подушки сидіння, а то й нижче, адже важкий ствол здатний сильно зім'яти дах сучасного легковика.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Коля Дяченко

    Ветер конкретный!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up