Різке похолодання. Уже цієї ночі стовпчики термометрів показуватимуть нижче -13

Різке похолодання. Уже цієї ночі стовпчики термометрів показуватимуть нижче -13
  • Синоптики та рятувальники попереджають про різку зміну погоди. До нас йде значне похолодання. Варто на найближчі дні утеплитися самому та подбати про свою оселю.

Рятувальники Вінниччини закликають бути обережними. Попереджають про мороз.

— 15-16 січня в Україні очікується значне зниження температури: вночі до 12-18° морозу, місцями в північних областях до 21° морозу, вдень до 10-16° морозу; 17-18 січня холодна погода утримається, — зазначають у пресслужбі рятувальників.

Про значне зниження температури повітря кажуть і у Департамент цивільного захисту ОДА. За прогнозом Вінницького обласного центру з гідрометеорології у нас буде мороз до -20 та місцями хуртовини:

Відео дня
  • 15.01 — невеликий, місцями помірний сніг, хуртовини. Температура вночі 10-15 морозу, вдень 8-13 морозу;
  • 16.01 — місцями невеликий сніг. Температура вночі 15-20 морозу, вдень 13-18 морозу.
  • 17.01-18.01 — істотних опадів не прогнозується. Утримається холодна морозна погода.

— Значне зниження температурного режиму, після тривалого теплого періоду, при незначній висоті снігового покриву (очікується невеликий та помірний сніг), може негативно вплинути на перезимівлю озимих культур та молодих дерев, а також призвести до порушення роботи комунальних служб, створить певні незручності для населення, — додають на сайті ОДА.

Прогноз від Наталки Діденко

— Вже найближчої ночі температура повітря знизиться до -5-12 градусів, найхолодніше — у північній частині, на Сході очікується -3-7 градусів, у південній частині 1-4 градуси морозу. Завтра вдень буде вже також холодно, морозно. Стовпчики термометрів коливатимуться в межах -4-11 градусів, на Півдні ще затримаються вищі градуси, 0,-3, — пише синоптик у фейсбук.

Також Діденко попереджає про ожеледицю на дорогах. Додає, що сніг підсипатиме періодично. Він буде помірний.

— До кінця тижня, похолодання посилиться до нічних -15-23 градусів, вдень очікується -10-15 градусів, — продовжує Діденко. — Послаблення морозів очікується з 21 січня. Ще й ще раз перевірте готовність ваших опалювальних систем та приладів, стан автомобілів, одежу використовуйте вільну, з натуральних тканин, модельне взуття може трохи зачекати, ніякі каптури не замінять теплої шапки чи хустки, а маски нарешті не дратуватимуть, а стануть у пригоді на сильному морозі. Словом, морози жарти люблять і навіть грайливо щипатимуть нас за щоки, проте вимагають поваги. 

Вінниця

Сайт sinoptik.ua у місті на найближчі дні прогнозує незначні опади та -20.

 

Читайте також:

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 13 січня, які ви могли пропустити

Сьогодні вітаємо Василя та Федота. Історія та прикмети 14 січня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Mikhail Hlushko

    123
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up