Репетиція зими закінчується: якою буде погода у грудні та у новорічні свята

Репетиція зими закінчується: якою буде погода у грудні та у новорічні свята
  • За прогнозом синоптика, наприкінці грудня настане період суцільного мінуса.
  • На різдвяно-новорічні свята погода буде такою ж, як і минулого року.

Зимова погода недовго буде тішити українців снігом і «відступить вже завтра». Про це заявив синоптик Станіслав Щедрін, інформує ТСН.

За його прогнозом, цьогоріч зима не повинна бути занадто холодною. Сильних морозів не буде, як минулої та позаминулої зими.

«Холодними будуть кінець січня та лютий. Грудень фактично весь буде теплий. Будуть дощі, вологий сніг і слабкий мороз. На різдвяно-новорічні свята погода буде такою ж, як і минулого року — без великих морозів, малосніжна, здебільшого тепла, з дощами», — сказав Щедрін.

Відео дня

Прогноз від народного синоптика

Народний синоптик Володимир Деркач розповів, якою в Україні буде погода до кінця цього року.

За його словами, перший місяць зими буде мінливим — похолодання чергуватиметься з відлигами.

Так, на початку грудня буде холодно, особливо вночі, говорить народний синоптик. Потім температура дещо підвищиться, а орієнтовно від 15 грудня знову прийде похолодання, яке посилиться до 20 грудня, каже Володимир Деркач. Після цього, менше ніж за тиждень, прийде відлига.

«До середини останньої декади значно потеплішає. Але все ж таки зима візьме гору в цьому протистоянні, піде сніг, знову похолодає, наприкінці року настане період суцільного мінуса. Не дуже великого, але постійного», — ділиться прогнозом синоптик.

Прогноз від гідрометеоцентру

В Укргідрометцентрі повідомили, що цьогорічна зима не матиме довготривалих періодів з дуже сильними морозами, як це було раніше. Похолодання звісно будуть, але короткочасні та з мінімальною температурою вночі до  -15…-20 градусів.

Водночас завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух взагалі прогнозує, що зима 2022-2023 років буде теплою.

А ось яку погоду прогнозують у Вінниці на наступний місяць:

 

Читайте також:

Церковний календар на листопад 2022 року: православний і греко-католицький

Вінничан закликають зарядити телефони: що робити, якщо зникне сигнал мобільного оператора

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up