Ожеледиця, пориви вітру та сніг. Вінниччина у «жовтій» погодній зоні

Ожеледиця, пориви вітру та сніг. Вінниччина у «жовтій» погодній зоні
  • По Україні з 27 січня складні погодні умови. Найбільше потерпає Одеська область.
  • Рятувальники кажуть, що розслаблятися не варто і вінничанам. У нас теж очікується сніг та ожеледиця.

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області попереджає про ускладнення погодних умов.

— Вдень, 28 січня по Вінницькій області та м. Вінниці очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, на дорогах утримається ожеледиця (1 рівень небезпечності, жовтий), — йдеться у їх повідомленні.

Відео дня

На сайті ОДА, зазначають, що значний сніг очікується на півдні та на південному сході Вінницької області. у Вінниці сніг буде помірний. Скрізь втримається сильний вітер.

— Увага, різке погіршення погодних умов призведе до порушення та припинення руху транспорту, тож при можливості закликаємо утриматись від поїздок. Також можливе відключення населених пунктів від електропостачання. За оперативною інформацією дорожні служби області повністю готові до ускладнення погодних умов, в достатній кількості забезпечені протиожеледними матеріалами, підготовлено техніку та механізми до рятувальних робіт. Забезпечено 10-деннй запас паливно-мастильних матеріалів, — йдеться у повідомленні ОДА. — В зв’язку із різким погіршенням погодних умов територіальні підсистеми області переведено в режим підвищеної готовності та організовано цілодобову роботу штабів та оперативних груп для координації дій органів управління і сил цивільного захисту, підприємств, установ та організацій. Проводиться робота із забезпечення міжобласної взаємодії та регулювання транспортних потоків.

За попередженням Українського гідрометеорологічного центру, нагадаємо, над півднем України протягом доби 28 січня  активізується циклон.

У зв’язку з цим в Одеській та Миколаївській областях – очікується надзвичайний сніг (приріст снігового покриву 30-40 см), посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу (ІІІ рівень небезпечності, червоний).

У Кіровоградській області сильний мокрий сніг (приріст снігового покриву очікується 20-30 см) (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

В Черкаській, Полтавській, Сумській, Чернігівській, областях – значний мокрий сніг (приріст снігового покриву 10-15 см), налипання мокрого снігу (І рівень небезпечності, жовтий).

Тому, якщо ви плануєте вирушати в дорогу, добре подумайте. За можливості відкладіть поїздку, або прихопіть з собою теплі речі.

 

Читайте також:

Похолодання посилиться. В Україні очікується сніг та ожеледиця

Водіїв попереджають про ускладнення погодних умов. Куди краще не їхати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up