Мокрий сніг та шквальний вітер. Кого не омине негода та коли чекати потепління

Мокрий сніг та шквальний вітер. Кого не омине негода та коли чекати потепління
  • Місцями по країні оголосили штормове попередження. Вінниччину теж це стосується.
  • Одягайтеся тепліше, прихопіть шарф. А за можливості краще залишайтеся вдома.

— Холодна повітряна маса організує низьку температуру повітря та навіть сніг із мокрим снігом на Півночі, місцями у західних та центральних областях України. Температура повітря в цих регіонах опускатиметься до +1+5 градусів. Східна частина опиниться у теплому секторі циклону, тому, наприклад, на Луганщині та Донеччині температура повітря досягатиме впродовж дня +14+18 градусів, — пише синоптик Наталка Діденко у фейсбук. — Тепліше повітря, ясно, що провокуватиме переважно дощову погоду. Дощі через діяльність активного циклону, очікуються на Сході, Півдні та в багатьох центральних областях, тих, що ближче до східної частини.

Синоптик каже, що є також нюанси. І це сильний поривчастий вітер. 

Діденко додає, що негода втримається до вихідних. Там, 10 та 11 квітня, буде тепло та сонячно.

Відео дня

Тим часом Український гідрометцентр оголосив про штормове попередження.

— Увага, ускладнення погодних умов. 6 квітня у західних, 7 квітня в північних та більшості центральних областей ускладнення погодних умов: опади переважно у вигляді мокрого снігу, короткочасне утворення снігового покриву, — зазначає Укргідрометцентр. — 7 квітня у південних, східних, вдень і в центральних областях пориви вітру 15-20 м/с. 6-7 квітня, у зв'язку зi снігопадами на високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

У Вінниці 7 квітня прогнозують хмарну погоду та сніг. Максимальна температура +4, мінімальна дорівнюватиме 0. Не обійдеться без сильного вітру. Про це попереджає сайт sinoptik.ua.

 

Читайте також:

Понад 13 тисяч нових випадків та 430 не врятованих. Дані про COVID-19 на 6 квітня

Підозріла сумка з дротом на Коріатовичів. Що всередині знайшли вибухотехніки?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up