Гроза, град та шквальний вітер: в Україні оголосили штормове попередження

Гроза, град та шквальний вітер: в Україні оголосили штормове попередження

В Україні оголосили жовтий та помаранчевий рівні погодних умов. Прогнозують грозу, град та шквал. Вінниччина у переліку.

Вінницькі рятувальники повідомили про погіршення погодних умов. Кажуть, що в області очікується грози, подекуди шквали 15-20 м/с. 

Про це також передає УкрГідрометцентр. 

— У зв'язку з переміщенням активного атмосферного фронту із Центральної Європи у західних, північних та Вінницькій областях 13-14 серпня очікуються грози, подекуди град та шквали 15-20 м/с (І рівень небезпечності (жовтий). Вдень 13 серпня та протягом доби 14 серпня на заході країни значні дощі, в окремих районах шквали 25-28 м/с ( ІІ рівень небезпечності (помаранчевий). 14 серпня у західних областях зниження денної температури до 20-25° (на 5-10°). 13 серпня у Полтавській, Черкаській, Харківській, Вінницькій та Івано-Франківській областях утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека, — йдеться у повідомленні. 

Відео дня

Які області увійшли до жовтої зони дізнавайтеся на зображенні:

Рятувальники радять у таких ситуаціях: 

  • Підготуйтесь до відключення електромережі, звернути увагу на газові крани та вогонь у грубах. 
  • Приберіть майно з двору та балконів у будинок (підвал), обріжте сухі дерева, що можуть завдати шкоди вашому житлу, машину поставте у гараж. 
  • Не ставте ліжко біля вікна з великими шибами. 
  • Щільно закрийте вікна, двері, горищні люки і вентиляційні отвори. 
  • Тримайтеся якомога далі від будинків, стовпів електромереж, високих парканів та іншого. 
  • Не паркуйте авто біля старих будинків та дерев. 
  • За можливості краще цього дня залишитися вдома. 

Довідка.   

Рівні небезпеки погодних умов, які бувають і чим відрізняються

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Лариса Заворотная

    Це інформація на 13 -14 серпня!
  • Nikolay Misyura

    Щось мало віриться
  • Галя

    На рахунок сухих і перерослих дерев. Необхідна постійно діюча комісія, яка б дивилася, чи не нависають такі над вулицями.  Дерева з омелою і поганками мають взагалі автоматично вважатися аварійними і підлягати чистці від паразитів!
  • Tatyana Linnik

    Синоптики помиляються всього раз, але щодня))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up