З наметом за місто. Топ-6 місць, щоб зустріти світанок

З наметом за місто. Топ-6 місць, щоб зустріти світанок

Іноді хочеться спробувати «дикий» відпочинок на природі та зустріти літній схід сонця. Недалеко від міста є мальовничі місця, куди можна вирушити з наметом. Куди саме податися за романтикою та скільки коштує орендувати палатку?

Як розповіли інструктори туристичних клубів, часто люди приходять за наметами, коли збираються в Карпати. Проте влітку сезон сплавів, тож намети стають у нагоді, коли треба таборуватися. У  Вінниці та околицях з наметом вибираються і просто відпочити вздовж берегів Південного Бугу. Ось список таких місць.

 Скелі Каспича

Знаходяться на Старому Місті, як спускатися до рятувальної станції “Динамо”. Від станції звертаємо наліво і  виходимо до скель. Сюди на скелі приїжджають любителі екстриму з різних міст України тренуватися, або просто активно провести час. Тож можна і полазити, і залишитися на ніч, як і роблять туристи.

Відео дня

 

Сабарів — 7 км

До мікрорайону, особливо на вихідні з’їжджається багато відпочивальників, бо тут справді гарно: скелі, річка та ліс. Треба лише спуститися униз від кінцевої зупинки по вулиці Черняхівського та перейти греблю ГЕС. На галявині по ліву сторону, куди прибувають пароплави «М. І. Пирогов» і «Ляля Ратушна», зазвичай влаштовують пікніки, купаються, стрибають з мотузкою зі скель. Там же під під крутим урвищем

розбивають намети.

Бохоники — 10-12 км

Від кінцевої зупинки автобуса треба спускатися униз до Південного Бугу. Там є спуск , який веде до пішохідного мосту, який приведе до великих колись заливних луків. Далі вздовж. Це досить відоме місце для відпочинку і риболовлі. Від зупинки на «Урожаї» ходять автобуси до села Бохоники.

 

Черепашинці — 43 км

У Черепашинцях у лісі знаходиться затоплений каоліновий кар’єр із кришталево чистою блакитною водою. Озеро глибиною, приблизно 100 метрів, перетворилося у місце відпочинку. Навкруги нього влітку розбивають намети прямо на кручах, що нависли над водою. Там відкривається мальовнича панорама і можна зустріти неймовірно гарний світанок та захід сонця.

 

 

Кліщів — 35 км

У селі, якщо перейти брід і спуститися вниз до порожистих берегів Південного Бугу, є чудове місце для відпочинку. Зранку вся річка, її пороги, острівці, дерева вкриті густим туманом, який розсіюється, як тільки з’являється сонце на горизонті. Тут велосипедисти люблять влаштовувати «матрац» в кінці покатухи: розводять багаття, їдять, відпочивають. Приїжджають сюди і порибалити.

Печера — 67 км

Це знане туристами місце, через свої пороги та володіння родини Потоцьких. І воно ідеально підходить для усіх. Тут є річка, пороги, скелі та мальовничий парк. Уся річка вкрита великим гладким камінням, на якому часто засмагають відпочивальники. Уздовж берега розкидані мармурові скульптури та сліди від купалень. Біля води туристи ставлять намети, розводять багаття, рибалять, сплавляються на рафтах чи катамаранах.

 

Скільки коштує орендувати намет

Орендувати намет коштує від 20 до 75 гривень за добу. У Вінниці дають в оренду туристичне агентство «Меркурій», «Академія активного відпочинку», «Велохаус». Зазвичай, ті, хто збирається на природу із ночівлею, разом із наметом беруть ще спальники, каримати та місткі туристичні рюкзаки. Їх також можна орендувати або купити.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up