«Вінницький дзен і Місто козацької слави»: презентували чергові новинки сезону

«Вінницький дзен і Місто козацької слави»: презентували чергові новинки сезону
  • Цими вихідними у Вінниці відбудуться дві екскурсії, які Офіс туризму підготував у співпраці з гідесами Анастасією Стовпець та Оксаною Роздорожнюк.
  • Перша розкриє секрет гармонії міста і навчить ловити вінницький дзен. А друга розповість про Вінницю як місто козацької слави з присвятою Дню Конституції України.

Авторська екскурсія від Анастасії Стовпець «Вінницький дзен» відбудеться у суботу, 25 червня. Це пішохідна прогулянка середмістям, на якій можна відчути особливу атмосферу Вінниці, зловити її розмірений ритм і дізнатися про ключові сторінки з історії міста.

Також Анастасія розповість, чому Вінницю називають містом щасливих людей, чому сім років поспіль визнавали найкомфортнішим в Україні, і чому Вінниця захищає та надихає тисячі українців сьогодні. Зокрема, тих, хто зараз, у цей складний час, знайшов прихисток у Місті ідей.

У програмі — площа Ліверпуль, костел св. Діви Марії Ангельської, Мури та атріум Кафедрального собору, синагога, маєтки Львовича та Ваксмана, Вежа, Європейська площа тощо.

Відео дня

Вартість екскурсії — 180 гривень (для ВПО діє знижка 50%). Для участі необхідно заповнити гугл-форму.

У неділю, 26 червня, відбудеться екскурсія “Вінниця — місто козацької слави”. Гідеса Оксана Роздорожнюк розповість про те, як 2000 козаків боронили Вінницю проти велелюдної армії; де у місті можна зустріти Козацьке Бароко; чи справді Іван Сірко родом із Вінниччини та багато інших цікавинок. Зокрема — про Богунів Байрак, резиденцію видатного полковника Івана Богуна, яка, за легендою, розташовувалась на лівому березі річки Південний Буг поблизу урочища Сабарів.

Екскурсія «Вінниця — місто козацької слави» стартує від будівлі міської ради, пройде повз колону Магдебурзького права до Замкової гори та фортифікаційних споруд міста.

Вартість екскурсії — 200 грн (для ВПО діє знижка 30%). Для участі необхідно заповнити гугл-форму.

Кількість місць на обидві екскурсії обмежена, але на них можна буде потрапити і протягом наступних місяців. За анонсами й стартом реєстрації стежте на сторінці Офісу туризму у Фейсбук.

 

Читайте також:

В цей день вшановують жертв війни. Історія, традиції та заборони 22 червня

Як поставити на облік авто за дві години через електронну чергу? Ми перевірили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Яна Шевчук

    Чудова ініціатива для містян та гостей міста, ближче познайомитися з історичним надбанням міста.

keyboard_arrow_up