Вінничанин об'їздив весь Гоа на скутері за 10 днів

Вінничанин об'їздив весь Гоа на скутері за 10 днів
  • Вінничанин Руслан Михальський нещодавно повернувся з Гоа.
  • Там, де завжди +35. Хлопець розповів про дешеві фрукти та ром, як погуляв на індійському весіллі та оббіг річку через міст.

 

Руслану 22 роки. Учиться на магістра у Вінницькому технічному на спеціальності «Комп'ютерні науки» і хоче побачити світ.

— Дуже давно мріяв поїхати в Індію, а нещодавно відчув, що зараз саме час, — говорить він. — Мені дуже там сподобалося, хотілося б ще туди попасти, але не можу — хочу побачити ще не одну країну.Відправився у мандрівку в грудні через агентство, бо, як каже, не знав, які авіалінії туди літають. Спочатку планували вирушити компанією, однак не всім по кишені виявився такий відпочинок. Якщо попередня вартість була 7500 гривень, то коли готель, в якому повинні були зупинитися, не підтвердив запит на проживання, ціна підскочила до 10000. Плюс електронна віза за 65 євро. Погодився поїхати разом із Русланом його однокурсник Олександр Дикий.

— Зупинилися в готелі The Long Bay (три зірки), але якщо порівняти з європейськими готелями, тягне усього на дві зірки, — розповідає вінничанин. — Сніданки у нас були включені у вартість проживання. Зазвичай давали кружку кави та тост з цибулею і помідорами, іноді просто варені яйця з чаєм.

Відео дня

Після приїзду хлопці пішли орендувати скутери. Без них — ніяк: пляжі знаходяться один від одного на відстані мінімум 20 кілометрів. Вартість оренди — від 300 рупій на день (від 4 до 5 доларів). Руслан каже, що коли береш напрокат скутер, обов'язково потрібно сфотографувати всі подряпини і пошкодження. Не раз траплялися випадки, коли орендодавці вимагали гроші за не твої «косяки». І краще не давати гроші у заставу.

Арамбол, Мандри і Морджім. Найпівнічніші пляжі Гоа розміщені на єдиній 16-кілометровій береговій лінії. На ринку в Арамболі можна купити дешеві фрукти за 20 гривень та ром за 60.

— Коли ходив поміж прилавків, у мене ледь щелепа не відпала від побаченого! — каже мандрівник. — Вартість бананів (12-15 штук середнього розміру) — 50 рупій. Кілограм ананасів — 50 рупій. Кілограм манго — 50 рупій. Мандарини також — 50 рупій. І багато інших фруктів, які я ще ніколи не бачив раніше. Ціна може бути вищою, тому краще поторгуватися. Ром коштує від 160 рупій.

Previous Next

Вінничани об'їхали на байку майже весь штат Гоа з його чисельними пляжами. На одному з таких («Морджім») Руслана вжалила величезна медуза.

— Рука вся опухла, не міг навіть вночі заснути — боліла так, ніби руку в окріп засунув,— каже хлопець.

Previous Next

Туристи були на водоспаді Амболі, що в Махараштрі. Дорога серпантином з туману і хмар, якою трапляються водоспади. Спочатку поодинокі, дрібні і тонкі, а потім все більші і частіше. Звідти відкривається дивовижний краєвид на зелені гори. Там вони фотогарфували Амболі, а індуси їх.

Previous Next

Коли перетинали кордон, щоб потрапити до іншого штату, зупинили поліцейські, вимагаючи 1500 рупій за те, що хлопці не вдягнули шоломи і не мали водійського посвідчення. Але ті прикинулися, що його не розуміють. Поліцейський знизив ціну до 1000 рупій, потім до 500. Насамкінець зрозумів, що взяти з них нічого і відпустив. Тож беріть із собою копію водійських прав і вдягайте шолом, щоб не порушувати.

— У нашому готелі були туристи з Білорусі, яких теж зупинили поліцейські і знайшли трубку з марихуаною, — говорить вінничанин. — Їм довелося викласти 3000 рупій, щоб їх відпустили.

Де багато люду, так це на пляжі «Арамболь». Туди з'їжджається різношерста молодіжна тусовка з різних куточків світу. Там знаходиться багато кафе, клубів, ресторанів. Практично в кожному з них по вечорах проходять концерти і перфоманси.

Previous Next

— Щоб заманити побільше туристів, індуси пропонують безкоштовні лежаки, — розповідає Руслан Михальський. — Можна навіть замовити склянку фрешу або просто пляшку води і без проблем валятися собі весь день на лежаку. До нас постійно приставали місцеві, пропонували масаж, травичку і всякі дрібнички. Увечері, коли сонце вже сідало, ми спостерігали гру на барабанах. Я так зрозумів, що це були не місцеві, а туристи. Усі, у кого був якийсь інструмент, сідали в коло і грали, а інші танцювали — обкурені.

Потрапили наші туристи і на індійське весілля впевнитися: чи все так як у болівудських фільмах. Там вони пригощалися місцевою кухнею, пивом із ящиків, яке роздавали гостям, танцювали та фотографувалися з молодятами.

На весіллі їм порадили поїхати в одне з військових укріплень Індії під назвою Форт Тіраколь, або як ще його називають Терекхоль, розташовується в південному штаті Гоа. Дістатися туди можна безкоштовно на паромі (безкоштовно) відстань від нашого готелю 30 км. Наступного ранку зібралися і поїхали.

— Після екскурсії вирушили назад на паром, але рівень води впав і нам довелося оббігти річку через міст, — розповідає Руслан. — Виходить туди 30 кілометрів, а назад — 40-45. Під вечір повернулися в готель.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Zlobniy Zusul

    Главное чтоб малярию не подхватили! А то с нашей медициной!

    Анонім reply Zlobniy Zusul

    Не лише з нашою. В тих країнах, де ця інфекція не водиться, її лікувати не вміють. Може і читали в книжці, але ж на практиці не пробували.

    І якщо Ви думаєте, що в Москві чи Берліні її лікують краще - це дуже наївно...
  • Никитчук Виктория

    Сонячна Індія, скільки чарівності ти в собі приховуєш, летіти туди найдешевше ЕйрАрабіа з аеропорту Бориспіль, Гоа уже попсовий курорт, я рекомендую курортні містечка к штаті Керала, найкращі у світі пляжі , поки необлюбовані без культурними туристами, демократичні ціни( це до речі єдиний штат, де панує комуністична влада), здебільшого християнське населення, курси справжньої Аюрведи, повірте Індія вас вразить

    Анонім reply Никитчук Виктория

    Якщо в статті написано, що там на пляжі "пропонують травичку", то навіщо туди їхати?

    То дурдом якись, а не курорт, чи ні?
  • serg a

    Молодець Руслан, показуй ще
  • З.А.Глядач

    "Руслан Михальський нещодавно повернувся з Гоа"

    Отакі вони,наші "бідні та нещасні" студенти. Замість навчання катаються на Гоа. А коли прийде час сесії-вони будуть "майданити" та верещати про "несправедливих викладачів".

    Константин Константинов reply З.А.Глядач

    ну хочеш ти так на Гоа - поїдь) не потрібно тут скиглити... такі поїдки це перш за все саморозвиток і нічого поганого в цьому немає.

    З.А.Глядач reply Константин Константинов

    Саморозвиток? За чий рахунок?

    Анонім reply З.А.Глядач

    До речі, серед тих викладачів, які дійсно чомусь можуть навчити, майже ніхто не підтримує і не підтримував Майдан.

    З.А.Глядач reply З.А.Глядач

    У "студентів" прорвало пукан? Правда очі коле?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up