Раннє бронювання. Плануємо подорож у засніжені гори вже зараз, щоб зекономити

Раннє бронювання. Плануємо подорож у засніжені гори вже зараз, щоб зекономити

За три-чотири місяці з раннім бронюванням можна вибрати вподобаний готель, з гарантованим вильотом та зі знижкою до 50%.  Для тих, хто точно знає, коли йде у  відпустку, можна вже зараз спланувати новорічну подорож

Щоб підготуватися до сезону і закупити необхідний інвентар, готелі хочуть залучити побільше туристів знижками від 10 до 50% на частину номерів при ранньому бронюванні.

Як правило, такі акції раннього бронювання проходять два рази на рік: навесні та восени. Навесні ви можете купити тур по акції раннього бронювання на літо, а в кінці літа починають діяти зимові пропозиції.

За словами директора туристичної агенції  "ВінВіза" Віктора Олійника, зимові напрямки, які вінничани бронюють заздалегідь це: гірськолижний курорт Польщі Закопане, Високі та Низькі Татри в Словаччині, австрійські та французькі курорти, зимовий відпочинок в Андоррі. Їдуть відпочивати і на термальні джерела в Угорщину та Словаччину. На Новий рік та Різдво  відкривають два рейси з Києва у Фінляндію.Там є гірськолижні траси, резиденція Санта Клауса для діток, поїздки за Полярне коло.

Відео дня

— Активна фаза раннього бронювання починається за три-чотири місяці до новорічних свят, — говорить Віктор. —  У цей період попитом користується Буковель. Уже за два місяці до свята місць в готелях не буде. Тому що біля підйомників готелів не дуже багато, а люди хочуть жити ближче до них, щоб не ходити далеко. Є навіть такі готелі, де на місці одразу взув черевики, став на лижі, виїжджаєш  і потрапляєш  на гірськолижну трасу.

Фото взято з сайту тур-клубу "Бідняка"
Фото взято з сайту сур-клубу "Бідняжка"

Як каже Віктор Олійник, відпочивати в Україні зараз дорожче, ніж за кордоном. Приміром, поїхати покататися на лижах в Болгарії (Банско) дешевше, ніж у Буковелі.

— Єдина перевага наших курортів: Драгобрат, Буковель, Плай, так  це те, що близько розташовуються і зручно до них дістатися на машині чи автобусі, — говорить він. — А от ціни на підйомники, гірськолижне спорядження — набагато вищі, ніж за кордоном.

Укрвіза, орієнтована більше на закордонний туризм. Там оператори підказали, що практика раннього бронювання поширена більше серед європейців. Популярний відпочинок в Австрії, Італії, Андоррі.

Тобто, виходить, що  для туриста плюс в тому, що тур, обраний на умовах раннього бронювання, — це розмаїття вибору готелів і видів номерів.  А також вигідна ціна зі знижками до 50%. Средньостатистична людина  шукає в цьому економічну вигоду, але вона супроводжується ризиками. Адже за кілька місяців до мандрівки плани можуть помінятися. Готель теж ризикує, оскільки може не продати номер. А отримавши гроші наперед, він ліквідує свій ризик, перенісши відповідальність на туриста — зможе він приїхати чи ні, скориставшись знижкою.

“Бідняжки” в Закарпатській області. Катають в засніженому Драгобраті в березні
“Бідняжки” в Закарпатській області. Катають в засніженому Драгобраті в березні

Порядок оплати такої подорожі встановлює туроператор. По кожній конкретній пропозиції він індивідуальний. Турист може оплатити путівку частинами. У одних туроператорів 50% клієнт вносить відразу, а решту — за три тижні до вильоту. У інших —  більша частина суми вноситься одразу або ж виплачується повністю у встановлений термін.

Від поїздки за акцією раннього бронювання можна перенести дати або відмовится взагалі. Але за це в більшості випадків передбачені штрафні санкції. У передноворічні свята вони високі, а в звичайні зимові дні турфірми готові йти назустріч туристам і ставляться до таких ситуацій лояльно.

— У нас є договір, в якому написано, коли ти можеш відмовитися без втрати коштів і коли ти можеш відмовитися вже зі штрафними санкціями. У кожного оператора свої умови, прописані в договорі, — каже директор туристичної компанії  “Свежий ветер”.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up