Путівник Варшавою: 10 місць, де можна бюджетно провести час

Путівник Варшавою: 10 місць, де можна бюджетно провести час
Валерія Щавінська. У найбільшому парку Варшави Лазенки, який займає 76 гектарів у центрі міста
  • Скласти невеликий гід по Варшаві допомогли дві вінничанки, які там навчаються — Валерія Щавінська та Ольга Журбенко.
  • Дівчата розказали про  розваги вздовж річки Вісла, відпочинок на даху університетської бібліотеки та де можна смачно і недорого перекусити.

 

Хочемо запропонувати вам звичайні, на перший погляд, місця, але зі своєю атмосферою. Вони вже полюбилися нашим дівчатам та й більшості жителів Варшави.   

Третьокурсниця Валерія Щавінська навчається у самісінькому центрі міста в гуманітарному університеті Collegium Civitas.

“У мене мало вільного часу, тому користуюсь ним по максимуму, — пише вона. — Це або прогулянки  парком, або затишні зустрічі з подругами у кав'ярні. Як альтернатива, активний відпочинок: каток, спортивний зал або ж велопрогулянки на міських велосипедах”.

Відео дня

 


Валерія Щавинська. Ogrodowa, Лодзь, Польша

А от для студентки Олі Журбенко, якщо йти на прогулянку, то однозначно у Старе Місто або в Парк Лазенки.

— Хоч це і популярні місця для туристів і багато хто про них знає, але краще них немає нічого, — каже вона.

 

Ольга Журбенко. Фото: зі сторінки "ВК".

 

  • У теплу пору року перше місце, куди потрібно сходити, — це бари на свіжому повітрі вздовж річки Вісли. Чудовий відпочинок там гарантований. Бари на будь-який смак, з великим різноманіттям пива і смачних коктейлів. Абсолютно безкоштовно можна прийти та відпочити на лежаках. А на іншому березі річки відкривається прекрасний вид на Варшаву.

Фото: з групи в "Фейсбук" Dzieje się nad Wisłą

  •  Перегляд фільмів на свіжому повітрі також абсолютно безкоштовний. На березі річки встановлюється величезний екран та кілька десятків лежаків. Зазвичай приходять сотні глядачів, тому шезлонгів на всіх не вистачає. На сторінці у Фейсбуці можна дізнатися, коли починаються сеанси та яку стрічку будуть транслювати. Який фільм обрати, обговорюють заздалегідь з потенційними глядачами.

Фото: з групи в "Фейсбук", Dzieje się nad Wisłą

  • На березі Вісли влаштовують масові збори незнайомих людей — чудова можливість завести нові знайомства. Збираються люди абсолютно з усіх куточків світу, переважно студенти. Вони відпочивають, знайомляться, спілкуються, грають у волейбол, смажать шашлики. Про такі збори дізнаються на сторінці у Фейсбуці.

Фото: з групи в "Фейсбук", Dzieje się nad Wisłą

Фото: з групи в "Фейсбук", Dzieje się nad Wisłą

  • Бюджетно та смачно перекусити можна в будь-якому "bar mleczny" («молочні бари»). Це такі собі їдальні, куди приходять від пенсіонерів до студентів і всі, хто хоче відвідати традиційну кухню за невеликі гроші.

Фото: http://opolshe.com

  •  У мережі ресторанів Zapiecek, що розкидані по всьому місту, представлені як традиційні польські страви, так і сучасна кухня. Там також прийнятні ціни і смачна їжа.

 

  • Популярна  і просте місце — це Manekin. Щоб туди потрапити, потрібно стояти в черзі, інколи навіть декілька годин. І не важливо, яка погода: дощ, сніг, спека чи навіть мороз -15, люди все одно чекатимуть, адже воно того варте.

 

Фото: warszawa.wyborcza.pl

 

  •  Рай для тих, хто обожнює солодке — кондитерські Blikle. Тут можна розгубитися від різноманіття тістечок, пончиків та інших смаколиків.

 

Фото:happytravelling.org

  • Чудове місце, де можна відволіктися від міської метушні, навчання, роботи і просто зануритися у релакс — це сад на даху університетської бібліотеки (Biblioteka Uniwersytetu Warszawskiego). Класний оглядовий майданчик, причому безкоштовний.

 

Фото: warsawman.pl

  •  Здійснити прогулянку не до кінця зруйнованим історичним районом Прага. там можна побачити довоєнні будівлі та пам'ятники.

 

Фото: travel.rambler.ru

  •  Відпочити серед зелені можна у Вілянівському (Вілянувський) парку. У головному палаці в стилі бароко знаходиться музей. Вхід у парк коштує 5 злотих. Для студентів 3 злотих. І, звичайно ж, символ міста Лазенський парк, де знаходиться ідилічний палац на воді.

 

Фото:static.panoramio.com

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Задунайский Торонтуй

    О, впахивают. Аж на коленях дырки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up