На вихідні до Сабарова: місце за греблею збирає чимало відпочивальників

На вихідні до Сабарова: місце за греблею збирає чимало відпочивальників
  • “Курорт” Сабарів — це універсальне місце відпочинку для всіх.
  • Тут встановлюють намети, влаштовують пікніки, купаються, засмагають, ганяють на велосипеді звивистими доріжками і “відключаться” від зовнішнього світу.

Днями журналісти RIA прогулялися мікрорайоном, щоб зробити невеликий огляд місцевості і зрозуміти, чим вона приваблює відпочиваючих.

Ще не встигли вийти на кінцевій зупинці в Сабарові, а на горизонті вже видніються “волохаті” зелені кручі, з яких виглядає напис “Не сміти!”. Він першим кидається в очі.

Нагадує відомий пам'ятний знак на Голлівудських пагорбах у Лос-Анжелесі. Спускаємося униз по вулиці Черняховського, проходимо греблю Сабарівської ГЕС, і ось вона – природа.

Відео дня

Над верхівками шапок дерев де-не-де клубочиться серпанок від багаття і розчиняється, підіймаючись до неба. Це відпочиваючі смажать шашлики або просто «зависають» компаніями біля вогнища.

Зверху розкинувся сосновий ліс, внизу — “серпом” огинає будинки та скелі річка Південний Буг. По ній ходять надувні човни та прибувають-відбувають теплоходи.

Дамба умовно розділяє річку на дві зони відпочинку. На тій, що праворуч, багато рибалок, великих компаній родин, що грають у волейбол, та машин понад берегом.

На галявині по ліву сторону зазвичай влаштовують пікніки, купаються, стрибають з мотузкою зі скель. Молодь розважається стрибками у воду з пірсу. Він тут користується популярністю все літо.

Кожний обирає для себе, де краще розміститися: на горі у лісі, щоб охопити поглядом мальовничі краєвиди, біля підніжжя крутих скель чи поряд з водоймою. Або ж пройти далі до великих валунів. 


До речі, десь на березі Буга знаходиться відомий «камінь Коцюбинського» з викарбуваними цитатами з творчості письменника. Вважається що саме на цьому камені Михайло Коцюбинський свого часу творив.

– Я їду туди, щоб відключитися від усього, - каже вінничанка Вікторія. – Причому на дачу, часом, навіть не заходжу - прямо до річки, до скель. Після п'яти днів офісної роботи, все, чого хочеться в суботу – це обірвати зв'язки із зовнішнім світом, взяти спінінг, овочі, воду і відправитися туди. По-перше, Сабарів хороший своєю різноплановістю. Ти можеш ловити рибу, можеш сісти на катер, можеш купатися, засмагати, смажити шашлик або лазити по скелях, постійно відкриваючи для себе якесь нове вражаюче місце. По-друге, там є "точки", де нічого нагадає про те, що в декількох кілометрах існує урбан.

Ситуація зі сміттям

Окрім основного попередження “Не сміти!” по всій території та стовпах прикріплені таблички, які закликають людей не залишати після себе сміття: “Це відчуття — коли ти людина”, “Залишив сміття на природі, 5 років не буде клювати” тощо. Але від них ніякої користі, адже сміття, буває, валяється цілими купами.

Їдемо в Сабарів

До мікрорайону Сабарів можна дістатися як по суші, так і по воді. Туди постійно курсують маршрутки № 12А, 32, автобус №11. Дістатися також можна на прогулянкових теплоходах «М.І.Пирогов» і «Ляля Ратушна», які щоденно курсують від центрального Вінницького мосту. Можна приїхати на своєму авто та велосипеді.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    в Сабарові гребля, а не дамба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up