Куди поїхати у жовтні: бюджетні подорожі Україною

Куди поїхати у жовтні: бюджетні подорожі Україною
  • Синоптики обіцяють ще кілька теплих днів і чому би їх не провести з користю, подорожуючи країною.
  • Ми підібрали кілька автобусних турів вихідного дня вартістю до 500 гривень.

 

Різноманітність екскурсій та прогулянок від вінницьких тур-операторів неймовірна. І насправді місць, які варті уваги, набагато більше, ніж здається. Тому ловіть підбірку гарних пропозицій, які подарують позитивні емоції та гарні фото цієї осені.

Октоберфест та фестиваль повітряних куль у Кам'янці-Подільському

Йдеться не просто про фестиваль, а про Кубок України із повітроплавання. У перші вихідні жовтня сюди привезуть аеростати із всієї країни, які змагатимуться між собою у керуванні повітряними кулями. Плануються два зльоти – зранку і ввечері. Туристичний підйом коштує 2700 гривень зранку та 3200 гривень ввечері, проте не всі оператори пропонують польоти, адже для туристів вони можуть затримуватися або не відбуватися взагалі через погодні умови. Тому краще просто подивитися на красу, яку влаштують професіонали, підіймаючи повітряні кулі до неба.

Крім того, у місті відбудеться вже сьомий за рахунком фестиваль пива – Октоберфест. Він звичайно не настільки масштабний, який у Німеччині, проте скуштувати різні сорти пива та поласувати вуличною їжею можна.

Відео дня

На початку жовтня у Кам'янці–Подільському ще можна буде стрибнути із мосту Стрімка Лань, висота якого складає 52 метри. Стрибок теж оплачується окремо і коштує 250 гривень. До пакету послуг від туристичних операторів входить проїзд автобусом, страховка та екскурсія містом. Тому якщо на додаткові витрати туристи не розраховують, то прогулянка осіннім містом точно стане до душі.

Коли: 6–7 жовтня
Ціна: Бомба-тур – 370 грн., Бідняжка – 380 грн., Вікторія-тур (подорож запланована тільки на 7-е жовтня) – 330 грн.

Фестиваль повітряних куль у Кам'янці–Подільському

День міста Чернівці

Побачити неймовірний Чернівецький університет ім. Федьковича мріє кожен українець, та й побувати у Чернівцях і не завітати сюди – гріх. Тому подорож розпочнеться саме з екскурсії місцями колишньою резиденції буковинських метрополитів. А далі красу університету змінять вузенькі вулички та архітектура забудов міста, які все більше нагадують Париж.

Тихо цього дня у міста не буде, адже плануються гучні святкування Дня міста. У Чернівцях, як і у Вінниці, склалися певні традиції, які стали до душі як мешканцям міста так і гостям. Тому на центральних вулицях радо зустрічатимуть актори зі своїми театральними постановками, учасники різноманітних фестивалів.

Коли: 6 жовтня
Ціна: Бомба-тур – 475 грн., Бідняжка – 420 грн., Вікторія-тур – 420 грн.

Чернівецький університет ім.Федьковича

Подорож до Умані

Класичною осінньою екскурсією вважається прогулянка дендрологічним парком Софіївка, що в Умані. Сюди часто приїжджають шкільні автобуси з екскурсіями, проте парк настільки великий, що дитячий галас навіть непомітний. Проте почути знову романтичну історію створення парку та відвідати всі символічні місця – повинен кожен дорослий українець. Окрім того, в парку діють кілька розваг: катання підземною річкою Ахерон, катання на катамаранах та лодках, на конях та кареті.

Коли: 6,13,14, 27 жовтня
Ціна: Бомба-тур (13.10) – 330 грн., Вікторія-тур (6.10 День міста, 27.10) – 260 грн., Бідняжки (14.10) – 330 грн.

Дендрологічний парк Софііївка

Буша

Це місце Вінницької області вважають містичним та місцем сили. Тут під відкритим небом розташовані кам'яні скульптури на козацьку та дохристиянську теми. Скельний храм та козацьке кладовище теж викликають різні емоції у туристів, історію храму достовірно невідомо, його дослідження проводяться і досі.

У програмі туру організатори пропонують майстер-клас із основ шаманського горлового співу, скуштувати трипільського борщу та ведичного чаю. Для тих, хто цінує власні енергетичні ресурси і бажає насититися енергією природи та спілкування із новими людьми, ця подорож стане хорошою можливістю.

Коли: 7 жовтня
ЦІна: Бідняжка – 360 грн.

Буша

Кінний завод та Буцький каньйон

Буцький каньйон називають маленькою Швейцарією в Україні, бо краса природи заворожує. Організатори подорожі пропонують туристам відвідати Жашківський кінний завод та каньйон. Екскурсія розпочнеться на природі: скелясті береги ріки, водоспад та місцеві пейзажі утворюють неймовірну картинку, якою можна насолоджуватися довго. А ще тут точно вийдуть гарні фото.

Наступною частиною мандрівки стане Жашківський кінний завод. Заснували його в кінці минулого століття та успішно розвивають сьогодні. Саме тут розводять, вирощують та тренують коней західноєвропейських порід. Територією заводу туристам проведуть екскурсію, розкажуть про досягнення та успіхи, а також про особливості кінної справи. До речі, тут навіть можна придбати коня в своє господарство, якщо є необхідність.

Коли: 14 жовтня
Ціна: Бомба-тур – 475 грн.

Почаїв на Покрову

Якщо є необхідність відвідати святі місця, дізнатися історію Почаївської церкви та перепрограмувати себе на іншу життєву «хвилю», то подорож на свято Покрови саме те, що потрібно. Крім самої церкви туристи зможуть відвідати місто Кременець та купальню Святої Анни. Із цими місцями пов'язано багато легенд та реальних історій успіху та одужання.

Коли: 14 жовтня
Ціна: Бомба-тур – 400 грн., Бідняжки – 425 грн.

Купальня Святої Анни

Буки та Олександрія

Ландшафтний та дендрологічний парки – це найкращий варіант провести вихідний осінній день із родиною або друзями. Туристичні оператори пропонують відвідати ландшафтний парк Буки і познайомитися із маєтком Суслова, який і заснував парк, привівши його до ладу та облаштувавши містками, фігурами та деревами. Дітям тут точно сподобається, адже на території діє зоопарк.

У цій же подорожі буде можливість пройтися алеями Олександрії.

Коли: 13, 21 жовтня
Ціна: Бідняжки (13.10) – 380 грн., Вікторія-тур (21.10) – 325 грн.

Ландшафтний парк Буки

Зазначимо, що вартість подорожей вказана для новачків туристичних клубів. Для туристів, які мають клубні картки діють знижки. 

Звязатися з турстичними операторами можна перейшовши за посиланнями: Бомба-тур , Бідняжка , Вікторія-тур

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анна

    Як зв'язатись із туроператорами???

    Anna Kovalova reply Анна

    Анно, у статті додала посилання на офіційні веб-сайти туристичних операторів!
  • Olexandr Komanov

    цей міст з Білої Церкви

    Ludmila Ltv reply Olexandr Komanov

    Олександр Команов , дендропарк Александрия
  • З.А.Глядач

    "Бідняжки" непогано рвуть ціни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up