З’їсти мідії і запити вином — що готує Vinnytsia Food Weekend

З’їсти мідії і запити вином — що готує  Vinnytsia Food Weekend

До міста на дводенний фестиваль Vinnytsia Food Weekend з'їжджаються кухарі, які знаються на китайські лапші, американських бургерах, грецьких сувлаках та соковитих стейках. Що ще можна спробувати на фесті окрім їжі?

В'єтнамська, грузинська, аргентинська, українська, американська, японська, італійська, грецька — кухні восьми культур світу можна спробувати на  Food Weekend 30 вересня та 1 жовтня. Два дні, з 10 по 23.00.

Vinnytsia Food Weekend переноситься на 7-8 жовтня. Програма не змінюється

— Деякі кухарі представлятимуть свою рідну кухню. Це, приміром, греки та грузини. Інші — українці, які знаються на різних кухнях світу, — розповідає організатор та засновник Vinnytsia Food Weekend  Влад Сівак. — В нас є учасники з Києва, які готують лапшу. Для цього вони їздять в Китай. Вивчають технології приготування і потім їх адаптують під наш український ринок. Більшість таких професіоналів з Києва.

Відео дня

Здавалося б, вулична їжа — те, чим можна швидко перекусити і бігти далі по справах. Хтось уявляє пиріжки, чебуреки з картатих бабусиних торбинок та ход-доги десь біля вокзалу. Але все кардинально змінилося і стріт-фуд тепер не тільки "фаст-фуд". А ціла культура споживання вуличної їжі. В тому числі і корисної.

Як каже Влад Сівак, у Вінниці немає такої культурної планки в цьому напрямку. Тому вперше влаштовують івент, який би познайомив містян та гостей з тим, що взагалі готують на вулиці, подивитися на власні очі як це готують і, врешті, спробувати кулінарний витвір на смак. Пропустити з друзями келих-другий напоїв від Jack Daniels, Jägermeister, Jose Cuervo та Carlsberg Ukraine. Але ж не їсти весь час поки триватиме фестиваль.  Щоб народ залишився на цілий день, діятиме кілька локацій і цікавих та корисних майстер-класів.

Атмосферу відпочинку створять інді-поп та електро-поп мотиви. Відкриватиме тусовку хедлайнер фесту гурт з Києва KADNAY, який має запалити осінній вікенд. А продовжить його ді-джей на музичній сцені.

Розслабитися можна буде в кальянній зоні. І самому спробувати "забити" кальян. Адже на цій локації працюватиме один з учасників, який проведе  майстер-клас з куріння кальяну прямо в парку на зеленій галянвині.

— Бо в нас люди не вміють правильно робити кальян і тому травляться. Або багато вуглю, або неправильно табак "забивають" і це шкодить організму, — розповідає Влад Сівак.

Діток  можна буде залишити пострибати на батутах або помалювати в дитячій зоні. Там будуть також інші розваги та майстер-класи. Розгорнеться ярмарка хенд-мейд виробів, а також буде можливість познайомитися з крутими виробниками модних речей на мода-маркеті. Приїдуть учасники з Києва, Львова, Одеси та інших міст. 

Заявки на участь приймають до 15 вересня: 

  • Фотозони, фудкори, драйвова музика, майстер-класи і конкурси — все це очікує вас 30 вересня - 1 жовтня в Центральному паку на майданчику біля Літьного театру.  Vinnytsia Food Weekend  проходитиме два дні з 10.00 по 23.00.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Александр Ковалёв

    сьогодні 7 жовтня
  • Елена Павлова

    виправте, пліз,  "ФудкорТи" та "ЛітнЬого"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up