Знайшлася 9-класниця з Ладижина - за півтисячі кілометрів від дому

Знайшлася 9-класниця з Ладижина - за півтисячі кілометрів від дому

•Анастасію Сімоненкову, 14 років, і її знайомого 19-річного Олександра Паламарчука знайшли в Ужгороді

•Батьки дівчини у суботу вирушили на автомобілі забрати доньку

•Відмінниця з 9-В класу Ладижинської школи №2 зникла 13 квітня

•Хто знайшов дівчину?

Коли журналіст «20 хвилин» зателефонував сьогодні, 22 квітня, батькові 14-річної Анастасії Сімоненкової, яка зникла 13.04, щоб дізнатися про результати розшуку, він знаходився у дорозі.

-Я за кермом, тому не маю можливості розмовляти, але скажу вам головне – Анастасія знайшлася, - повідомив Василь Сімоненков. – Разом з дружиною їдемо в Ужгород. Саме там знайшлася дитина.

Пан Василь ще сказав, що разом з ними їде представник поліції. Уточнив, що Настя і хлопець, з яким вона була, знаходяться в Ужгороді у відділку поліції. Очевидно, саме поліції вдалося розшукати втікачів.

Відео дня

Друг сім’ї Сімоненкових пан Артур каже, що йому також уже відома ця гарна новина. За його словами, повідомила її по телефону пані Наталія, мати дівчини.

-Я ще перепитав її, ви точно упевнилися, що це ваша Настя? – розповідає пан Артур. – Мені відповіли: так, це вона. Спілкувалися по телефону. Ви навіть не уявляти, якими тривожними були для Василя й Наталії ці дев’ять днів. Настя у них єдина донька, у всьому позитивна дитина, завжди була поруч з ними, гарно навчалася в школі, додатково вивчала англійську й німецьку, і раптом…

Перші свідчення дали однокласники

У четвер 13 квітня батько, як завжди, підвіз Анастасію на автомобілі до будинку, в якому мешкає репетитор з іноземних мов. Заняття починалися о 17-й годині. Після їх звершення донька телефонувала батькові і той заїжджав за нею. У той день пан Василь дзвінка від дочки не дочекався і сам поїхав до будинку. Трохи зачекавши, набрав номер телефону Насті. Але телефон був вимкнений. Він подзвонив репетитору.

-А Настя сьогодні не приходила на заняття, - відповів той.

Скільки б разів не набирали номер мобільного доньки – все марно.

Відтоді батьки задіяли до пошуків всіх, кого могли. Першими надали свідчення однокласники. Одні з них повідомили, що бачили у той день Олександра у школі. Це хлопець, з яким незадовго перед тим познайомилася Настя. Він підходив до дівчини. Інші доповнили інформацію: їх Настю й Олександра бачили разом також біля будинку, де мешкає репетитор.

Батьки звернулися до поліції. Незадовго перед своїм зникненням вона познайомилася з хлопцем. Звати його Олександр Паламарчук. Він з сусіднього Бершадського району. Раніше працював на підприємстві «Наша ряба» у Ладижині. Звільнився. За словами однієї з однокласниць, Настя познайомилася з ним у соцмережах. Хлопець був у неї дома. Його бачили батьки. 

-У Насті з батьками склалися дуже довірливі стосунки, - зазначає друг сім’ї згаданий пан Артур. – Тому не дивно, що вона не приховувала дружби з цим хлопцем. Василь і Наталія одразу звернули увагу, що після цього знайомства донька змінилася.

З батьком змагалися на лижах

Батько Насті захоплюється катанням на лижах. Кожен рік вони їздять у Карпати. Це захоплення мимоволі передалося доньці. Пан Василь навчив її азам лижного спуску з карпатських гір. Через деякий час батько й донька  вже влаштовували між собою своєрідні змагання, демонстрували кожен свої навики – хто з’їде з крутішої гори і т.д. Це не тільки додавало позитивного настрою. Така традиція зміцнювала стосунки донечки з татом. Мама раділа з того, що у їхній сім’ї все гаразд.

У нинішньому році вони теж їздили в Карпати на закриття сезону. Втім, батькові було складно упізнати свою Настю. На лижі вона ставала без особливого ентузіазму. Ходила чимось засмучена. Пізніше з’ясувалося, що на той час вона вже була знайома з хлопцем, з яким втекла з дому.

Мріяла навчатися за кордоном

У школі про дівчину можна почути гарні відгуки – як від вчителів, так і від однокласників. Найпершими її друзями були батьки. Настя у них єдина дитина. Старалися, щоб виросла освічена, всесторонньо розвинута. Наприклад, ще в три роки батько навчив дівчинку кататися на роликах. Вона займалася танцями. Вчилася малювати. До речі, дівчина по-особливому передає у картинах свої відчуття - зорові і внутрішні. Тому роботи у неї незвичні. Батьки брали з собою дитину, коли виїжджали на природу. Вона охоче спілкувалася. Їй було цікаво у компанії дорослих.

Якось дівчина сказала батькам, що хотіла б здобути вищу освіту за кордоном. Відпустити єдину дитину з дому непросто. Але мама й тато підтримали її в цьому, бо розуміли, що це її майбутнє.

У день зникнення Настя була такою, як завжди. Ні мати, ні батько не запідозрили нічого незвичного. І раптом…

-Дякувати долі, що дитина знайшлася, - каже пан Артур. – Все інше у них наладиться. Бо добре знаю, які у неї з батьками гарні стосунки. У вихованих батьків така само дитина. Вірю, що це випробування вони пройдуть разом і все в них буде, як раніше.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Наталі

    Шановні. Сім"я цього хлопця,гарна і взірцева і  у нашій  місцевості. І про  Олександра,ніхто ,нічого не  може сказати поганого. Він хороший син і гарно вихований ,толкова дитина. Ніхто не може зрозуміти ,що могло його штовхнути на такий поступок. і чия то  була ініціатива чи хлопця чи дівки...

    Azil Severus reply Наталі

    Я знаю цього хлопця особисто. Дитина наркоман і алкоголік. Батьки золоті , хлопець - бидло .

    Сергей Сторожук reply Наталі

    Німб протерти не забудьте - і на ікону намалювати...........................
  • Сергей Сторожук

    н,трaх,лacь і повернулась - як я і писав.

    Ололоша reply Сергей Сторожук

    Старий хрон, не завідуй, на то вона і молодість, шоб розважатись

    Сергей Сторожук reply Ололоша

    :):):)

    так я про те ж - а всі хвилювались якогось
  • Oleksandr Stoliarov

    Ага-ага, весь текст підводить до того, що вона вся така хороша, батьки взагалі пі*даті, особливо тато, а хлопець все зіпсував...

    З точки зору психології відносин у сім"ї, не могла вона втекти просто так. Не чули дівчину і з думкою її не рахувалися. А те що "зненацька" втекла, це сигнал батькам: "я вже доросла, дослухайтеся інколи до мене".

    Сергей Сторожук reply Oleksandr Stoliarov

    3.14зда вона малолітня

    сигнал батькам - "била мене мати арматурним гаком щоб я не давала під забором раком"......................
  • З.А.Глядач

    Звичайна розбалувана соплюха.

    Oleksandr Stoliarov reply З.А.Глядач

    Би*лан, в тебе всі погані, особливо малолітні і підліткові персонажі у статтях. Мабуть у тебе комплекси, швидше за все навіть дитяча травма

    З.А.Глядач reply Oleksandr Stoliarov

    $тольник,іди на)(!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up