Жодного водія не оштрафували. Понад 13 тисяч порушень правил парковки зафіксували у Вінниці

Жодного водія не оштрафували. Понад 13 тисяч порушень правил парковки зафіксували у Вінниці
  • Інспектори з паркування підбивають підсумки — понад 13,5 тисяч зафіксованих порушень правил стоянки за перший місяць роботи. 
  • За це водіїв поки не штрафували, але інспектори мають все обладнання, щоб виписати постанову навіть без присутності власника авто. 
  • Тим часом, у Верховній Раді збираються підняти штрафи за неправильну стоянку

З 11 грудня минулого року на вулиці Вінниці вийшли інспектори з паркування — новоствореної муніципальної служби, яка слідкуватиме за порядком на автостоянках міста.

За перший місяць інспектори виявили 13 572 порушень правил стоянки, про що повідомили на сайті міськради. І це тільки у Центрі Вінниці, де зараз працюють шість інспекторів.

Нині інспектори пояснюють водіям правила ПДР щодо паркування, зупинки та стоянки. Вони виявляють порушення правил дорожнього руху, спілкуються із водієм та пропонують йому забрати машину.

Відео дня

— Нині роз’яснювальна робота. Плануємо, що інспектори не будуть штрафувати протягом 1,5-2 місяців, — говорив начальник відділу паркування міськради Геннадій Богуславський на презентації роботи муніципальної служби, 11 грудня.

Виходячи з цього, орієнтовно, у лютому-березні 2020 року стартує другий етап діяльності — фотофіксації правопорушень та винесення постанов про правопорушення. Робити це зможуть і без присутності водія: муніципальна служба отримає доступ до реєстрів МВС і зможе розсилати «листи щастя» зі штрафами на пошту власникам авто.

— Ми виконали усі умови для того, щоб нам МВС надало доступ до Єдиного державного реєстру власників транспортних засобів і до реєстру адміністративних правопорушень. Наразі чекаємо відповіді.

Поруч з муніципальним Ситуаційним центром облаштовано спеціальну кімнату. Тут встановлена необхідна апаратура, два великих монітори, на яких ми будемо бачити, як працюють наші інспектори в онлайн режимі та маршрут їхнього пересування по місту. Наразі у нас закуплена вся необхідна апаратура та спеціальні пристрої, якими будуть користуватися інспектори з паркування, — розповів Богуславський.

За що штрафуватимуть 

Процедура винесення штрафу буде наступною: 

Інспектор відділу з паркування примічає авто, яке припарковане з порушенням. Він фіксує машину на планшет — 2-3 фото з кількох сторін, що доводять порушення. Надалі на чековому принтері друкує інформацію про штраф з реквізитами куди його оплатити. Його видає водію або ж залишає на лобовому склі, під «двірником». Паралельно, вся інформація передається на спецкімнату в міськраді, де фахівці матимуть доступ до баз МВС.

Спецкімната відділу з паркування в будівлі міськради

Міськрада встановила, що відділ з паркування зможе штрафувати за порушення стоянку на пішохідних переходах, тротуарах, велодоріжках та у місцях, які не передбачені для паркування (штрафи 255 і 510 гривень, частина 1,3 статті 122 Адмінкодексу; стаття 152-1 Адмінкодексу - авт.).

За неправомірну стоянку на місцях для людей з інвалідністю продовжить виписувати протоколи патрульна поліція. Але муніципальні інспектори зможуть викликати евакуатор, який буде вивозити машину порушника на штрафмайданчик. Спецтранспорт закуплять протягом 1-2 кварталу 2020 року за кошти міста.

Покарання зросте у шість разів

В Україні планують істотно збільшити штрафи за неправильну стоянку автомобіля. Відповідний законопроект №2628 вже зареєстрований у Раді та переданий на розгляд у профільні комітети, передає телеграм-канал «Адвокат Права».

Законопроект передбачає, зокрема, збільшення штрафу за стоянку в забороненому місці з 510 грн до 3 400 грн.

За зупинку на місцях для людей з інвалідністю передбачається штраф у 34 тисяч гривень. Також 34 тисячі доведеться заплатити тим автомобілістам, хто без підстав використовує знак «водій з інвалідністю».

Важливий момент: 70% від штрафу буде йти в місцеві бюджети, аби влада сумлінно робила розмітку в місцях паркування. Її, до речі, теж хочуть змінити. Суцільна жовта лінія, яка використовується в розмітці для позначення заборони зупинки, мало виділяється на дорозі, йдеться в пояснювальній записці до проекту. Тому розмітку зроблять більш контрастною за розміром, формою і кольором.


Тим часом, вінницькі водії дорікають владі, що у місті дефіцит місць для стоянки. З цим погоджуються чиновники: у Вінниці є 7421 легальне паркомісце і можливість зробити ще 4000 місць. Але це не врятує ситуацію з дефіцитом. Вінниці потрібні багатоповерхові паркінги.


Опитування

Чи вдасться навести лад на вулицях?

Читайте також:

Фото: vmr.gov.ua, архів «20хв»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Дмитро

    Я вважаю що спочатку потрібно зробити місця для паркування, а потім штрафи. А зараз я б штрафував неадекватних паркувальників, які паркують авто на пішохідних зонах, зебрах, виїздах і т.д.
  • Алексей Кузнецов

    Ура пробок в центре будет меньше. А то 100щясливых поставят в неположенном месте и 1000000стродает целый день в пробках
  • Lily Melt

    Город не способен вместить настоящее количество машин, а их еще будет еще больше. Поэтому нужно строить новые парковки на местах разрушенных зданий, пустырях и тд
  • Поpошок

    За порушення парковки, потрібно всіх дрючити. Бюджет наповниться одразу ж.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up