Здорову маму з дитиною утримують в... інфекційному відділенні

Здорову маму з дитиною утримують в... інфекційному відділенні
Людмила Греченюк:: - Не знаю, чому з грудною дитиною поклали в інфекцію, ми ж не хворі...
  • Без мами може залишитися 2-місячна Аліна Греченюк з Вороновиці
  • Не тому, що у неї непутяща мама – дитина доглянута, її вигодовують материнським молоком
  • Служба у справах дітей Вінницького району у середу має прийняти рішення – залишити дитину з мамою, чи віддати в інтернат
  • Для чого їх поклали в… інфекційне відділення районної лікарні? Вони не хворі. Просто іншого місця не знайшлося (?!)

Зателефонувала засновниця кризового центру «Дім Мами» Ольга Череватова. З хвилюванням у голосі розповіла, що стала очевидцем дикої, за її словами, ситуації. У молодої мами хочуть відібрати дитину, яку вона вигодовує грудьми. Документи уже забрали, на черзі - дитина.

-Знаєте, де їх утримують? - перепитує жінка. - В інфекційному відділенні районної лікарні. Я запитую, ви чим хворієте. Мама відповідає: ні чим. Нам сказали, що везуть на обстеження. Привезли у дитяче відідлення, а там не було місця, то відправили в інфекцію.

Як можна забарати дітей через те, що не працює холодильник?

Відео дня

-У Вінницькій районній лікарні провідувала двох наших підопічних, - розповіла «20 хвилин» пані Ольга. – Від пацієнтів почула історію, яка не дає мені спокою. У молодої мами хочуть відібрати маленьку дитинку, яка з’явилася на світ дев’ять тижнів тому.

Мама, про яку йде мова, 29-річна Людмила Греченюк. Вона з Вороновиці. Ольга Череватова навела інформацію про молоду жінку. В селі розповіли, що Греченюк має власну хату. Вона не п’яниця і не наркоманка. Просто у неї важка доля: батьки рано пішли з життя, чоловік залишив і не платить аліменти. Тепер вона проживає удвох з братом. Коштів на дитину ще не встигла отримати. Як на зло, у хаті перегоріла проводка, тому не працює холодильник. Ось служба у справах дітей буде вирішувати: які умови для дитини кращі – з мамою, чи в інтернаті?

Маленька Алінка ще не розуміє, що її можуть відлучити від маминого молочка

-Що ж це у нас за держава така? – не стримує емоцій Ольга Череватова. – Чому у нас служби тільки відбирають дітей? Замість того, щоб допомогти молодій  мамі, підтримати її, то вони вирішують по-своєму. Як можна відібрати у мами грудну дитину, яку вона годує?! Зробити дітей сиротами тому, що в хаті не побілено і не працює холодильник?!

За словами пані Ольги, вона спілкувалася з керівником служби у справах захисту дітей Вінницького району Юлією Коваль. Просила, щоб передали маму з дитиною у їхній «Дім Мами». Казала, що тим часом знайде спонсорів, які допоможуть навести лад у хаті.

-Мені відповідли, що не можуть цього зробити, бо у середу має збиратися комісія і приймати рішення, як далі бути з дитиною, - продовжує Ольга Черевата. – А у Вороновиці у соціальній службі не приховували: дитину планують відібрати у четвер. Схоже, що рішення уже заготовили, залишилося тільки формально оформити документи?

Єлизавета щодня просить: «Мамо, забери мене додому»

Аліна друга дитина у Греченюків. Старшій Єлизаветі сім років. Два місяці тому її забрали у Вороновицький  «Родинний дім».

-Коли я повернулася з пологового відділення з немовлям, через декілька днів до нас прийшли працівники, які сказали що тут нема умов, тому вони мають перевести Єлизавету у дитячий будинок, - розповідає пані Людмила. – Після того я майже кожен день ходжу до неї, провідую. Якщо у мене не виходить, бо ж мала дитина, то йде брат. Єлизавета постійно просить: «Мамо, забери мене додому».

Цього разу до них приїхала з району працівниця служби у справах дітей, яку звати Тетяна Леонідівна. Так стверджує Людмила Греченюк. Сказала збиратися і їхати з ними.  На запитання, куди, мамі відповіли: «У лікарню». – «Але нам не треба у лікарню», - відповіла мати. Каже, їй сказали, що у таких умовах дитина не може залишатися – у хаті холодно, не побілено і т.д. У дитячому відділенні для молодої мами з Вороновиці не знайшлося місця. Її з дитинкою помістили в інфекційне відділення.

Людмила каже, що п’ять днів тому до неї приїжджала керівник служби у справах дітей Юлія Коваль. Сказала дати документи, бо треба копію зняти. Забрала паспорт, два свідоцтва про народження дітей – старшої і молодшої.

-Документи мені дотепер не повернули, - говорить Людмила Греченюк. – Де вони? Для чого вони їм? Ніхто нічого не каже.

-Це жах! – говорить Ольга Череватова. – Тільки нелюди таке можуть покласти маленьку дитинку з мамою в інфекційне відділення. Ви були там? Туди на поріг ступати страшно – там все кишить інфекціями, а вони поклали маму з немовлятком.

Ось в такі умови забрала Ольга Череватова пані Людмилу з її донечкою з інфекційного відділення лікарні

Пані Ольга написала заяву, що забирає маму з дитиною у кризовий центр «Дім Мами». Залишила її черговому лікарю. А по дорозі заїхали в поліцію. Там уже заяву написала Людмиила Греченюк – про те, що у неї відібрали документи.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Карасенко Олена

    Переглянула відео , Людмила просить побілити кімнати і вимити підлогу. Люда живе не сама, крім 2-х діток, з нею проживає брат- кремезний, здоровий мужчина, який працює в Вінниці, /зі слів Людмили - в СБУ/, чололовік, з яким вона розлучена. Людмила та її проживаючі не переймаються проблемами чистоти, безпекою здоров"я дітей Кожного дня вона бере малятко-немовлятко і йде гуляти по смт Вороновиця - багато хто міг її бачити протягом дня в різних місцях селища, потім йде до дитини в "Родинний дім" і тд. А хто має здійснити прибирання, прання, зварити діткам їсти , мама дівчаток не знає...Город, який в попередніх господарів давав гарно врожаї, давно простоює в бур"янах...

    Можна допомогти тому, хто хоч трохи сам бажає вийти зі складних життєвих обставин... А хто не хоче нічого змінити, як бути з ними?

    Я дуже люблю, поважаю сім"ї, яким дасиш лише поштовх, пораду, допоможеш, вкажеш куди і як рухатись, а вони самі прикладають всі сили, щоб викарабкатись з певної ситуації. А є й інші - які чекають, що хтось, звідкись прийде і їм все зробить, випре, побілить, помиє, пофарбує, посадить город, а потім вони знову зануряться в багнюку, і знову йдіть до нас, бо ми вже закидались,..

    Банду Геть! reply Карасенко Олена

    Женщина, сказки и басни будешь рассказывать в прокуратуре за то что получаешь деньги от иностранцев для усыновления здоровых детей.Сколько за этого ребенка задатка в баксах получила? Вместо того чтобы помогать молодой маме делается все чтобы лишить маму родительских прав... А в дальнейшем детский дом и усыновление иностранцами..  А почему  нет беспокойства над школьниками которые употребляют  психотропные таблетки? Да просто этим школьникам уже  10 лет и болше. И они уже не нужны иностранцам. Почему нет беспокойства про детей которые живут в Виннице и  ходят в школу голодные, по причине что у родителей нет денег? Но школьники не нужны иностранцам. Там нужны маленькие и грудные дети. И за таких детей можно получить 5 или 10 , а бывает и больше тыс взятки в баксах....  Все махинации с усыновлением иностранцами  будут известны и обществу и    прокуратуре.



    ps/Меня удивляет как попрошайки Гайда, Кантонистова и др. собирают деньги для АТО, в то время когда в Виннице есть голодные дети.... Интересно  а  жена депутата Станиславенко  знает что в ее городе Винница есть дети которые ложатся спать голодными?

    Андрей Кузьмин reply Банду Геть!

    Прежде чем трепатся : Вы видели как иностранцы дают им деньги за детей???? Вы видели в каких условиях был ребёнок ????

    Прокоповна Проня reply Банду Геть!

    А вы действительно думаете, что подобные вещи волнуют жен депутатов?!!!
  • Карасенко Олена

    Не все так просто в цій сім'ї. Існувала загроза життю і здоров'ю дітей. Будинок і в дійсності великий, колись був чистий і затишний... В будинку є груба, яка обігріває 2 спальні, зовсім не поштукатурена, кіптява і сажа через величезні щілини проходять в помешкання. Старша Ліза увесь час кашляє, хоча лікарі певний час не могли встановити причину цього кашлю поки не відвідали новонароджену Алісу, тоді і зрозуміли причину постійного кашлю дитини. До туберкульозу недалеко...Я разом з лікарями пробула в будинку хвилин десять дим, кіптява так в"їлись в одяг, що двійне прання не допомогло очистити від цього смороду. А мова йде не про одяг, а про здоров'я маленьких дітей, які дихають постійно цим гаром. Я вже не говорю про повну антисанітарію, бруд та відсутність їжі,

    Після першого відвідування матері дали 3 дні для прибирання в оселі.. В першу ж ніч, після відвідин цієї сім'ї, я не змогла спокійно заснути, раз за разом звучав голос сімейного лікаря, педіатра Інни Олександрівни: " Тут залишати дітей не можна, а особливо новонароджену Лізу, для її ніжних легенів цей чад є смертельним..." На другий день я зв'язалася з бабусею дітей, батьковою матір'ю, і переконливо просила, щоб тимчасово, поки наведуть лад в помешканні ,діти і мама пожили у неї. Та бабуся погодилась взяти до себе на тимчасове проживання лише, мати з немовлям, тому що для всієї сім'ї у неї немає місця. Тому і було вирішено разом з мамою дітей, ( про що є заява мами), старшу дівчинку на тимчасове проживання влаштувати до "Родинного дому".

    Пройшло понад 2-х місяців, а хаті майже нічого не змінилось...Немає коштів на вапно, пральний порошок, щоб помити вікна, двері, радіатори, попрати одяг, та все, що пройнялося смородом? На косметичні ремонтні роботи було виділено депутатом селищної ради 500 грн.

    Крім того, що помешкання було непридатне для проживання через кітяву, було ще й багато запитань до проживаючих в будинку...

    А ось що описано в статті мені нічого не відомо. Ні служба у справах дітей, ні районний Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді до мене не звертались, хоча б повинні були повідомити про свої дії на території нашої територіальної об'єднаної громади..

    Victoria Rodinkova reply Карасенко Олена

    Немає логіки у коментарі. Напередодні літа, коли кіптява не повинна апріорі турбувати соціальні служби, бо піч непотрібна, саме непобілена піч, чомусь, виставляється головною причиною проблем, які бачать місцеві органи. А де ви були взимку? Про туберкульоз, взагалі, фейерично. Ви знаєте, від чого у людей буває туберкульоз? Тут випадок, у якому потрібно розбиратися.

    Yulia Krivickaya reply Карасенко Олена

    что-то у Вас "новонароджена" то Алиса, то Лиза... Девочку вообще то Алина зовут.

    Карасенко Елена reply Yulia Krivickaya

    В сім"ї виховується двоє дівчаток- Ліза та Аліса, дитини з ім"ям Аліна в цій сім"ї немає!

    Ирина Александровна Коломейчук Петренко reply Карасенко Олена

    Подскажите пожалуйста,кто и когда выдал эти 500 гривен,и кто получил лично.............

    Карасенко Олена reply Ирина Александровна Коломейчук Петренко

    Потрібно лише прийти до сел. ради і в бухгалтерії забрати гроші, розписпвшись у відомості.
  • Карасенко Олена

    В цій сім'ї  є певна загроза здоров'ю дітей, так як груба, яка опалює 2 кімнати не поштукатурена, дірки між цеглою такі., що вся кіптява і дим, сажа йде до помешкання. Старша дівчинка весьчс кашляє, хоча простуди немає. Сажа сідає на бронхи і легені дитини, тому й викликає постійний кашель. А для маленької Аліси, яка взагалі  тільки народилась, цей смородливий угор є смертельно небезпечний... Тому старшу дитинку забрали до "Родинного дому", а меншеньку - залишили з мамою, так, як мати годює її груддю, та попросили колишню свекруху, щоб та тимчасово взяла маму з немовлям до себе
  • гануся камышева

    там де діти голодні а батьки п'ють служби не з'являються а тут вони гарцюють  бо добре знають що люди безправні і нема кому їх захистити

    Андрей Кузьмин reply гануся камышева

    Якщо ви бачите такі сім'ї, то подзвоніть в службу опіки і повідомте їх. А поручив слова кидати не потрібно.  В службі опіки всього декілька чоловік, які мають об працювати весь вінницький р-н. У кожну сім'ю заглянути ... це не можливо. Тому "Ганнуся камышева" повідомте про це службу, а не кидайтесь словами.

    Карасенко Олена reply гануся камышева

    2 місяці було дано мешканцям будинку: Людмилі, брату кремезному чоловікові, її чоловікові з яким вона офіційно розлучена, для того, щоб побілили стіни, поштукатурили грубу і помили підлогу, вікна, батареї... За 2 місяці, майже нічого не зробили... Грубу не палять, бо сажа ще більше летить до кімнат, а мерзнуть, і немовлятко в холодній хаті і повній антисанітарії...

    Olvol reply Карасенко Олена

    Длятих, хто втаку, нагадую, що ще 5 тижнів тому вимкнули опалення в місті. Так що грубку зараз можна не топити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up