Завтра у Вінниці покажуть, як у області впроваджуються антикорупційні закони

Завтра у Вінниці покажуть, як у області впроваджуються антикорупційні закони
У вінницькій галереї “ІнтерШик” відбудеться прес-конференція та круглий стіл під час яких присутнім презентуватимуть результати моніторингової компанії відповідності нормативно-правових актів 8 органів місцевої влади Вінницької області сучасному антикорупційному законодавству. Жодна з досліджуваних рад не впровадила і третини з досліджених антикорупційних законів. Найгірші показники у Калинівської міської ради.

Нагадаємо, у квітні 2015 року стартував проект «Здійснення адвокасі кампанії з імплементації нового антикорупційного законодавства органами місцевого самоврядування», який охопив Вінницьку, Запорізьку, Одеську, Чернігівську, Тернопільську, Черкаську та Івано-Франківську області.

Такий проект створили не просто. Його головна мета полягає у тому, щоб зменшити корупцію та підвищити прозорість органів місцевого самоврядування у 7 регіонах України.

Щоб досягти задуманого було створено коаліцію «Прозорі ради», до якої увійшли представники регіональних громадських організацій. Представником коаліції від нашої області стала Дарія Тихонова.

Відео дня

Дослідження охопило вісім органів місцевої влади: Вінницька обласна рада, Вінницька міська рада, Калинівська, Немирівська, Могилів- Подільська, Жмеринська, Хмільницька та Барська міські ради.

У Вінниці за результатами коаліції відбудеться прес-конференція та круглий стіл з учасниками коаліції «Прозорі ради» і головами міських та обласних осередків політичних партій та їх представниками, які є кандидатами в депутати на місцевих виборах 2015. Під час прес-конференції планується підписання Меморандумів про співпрацю між Коаліцією «Прозорі Ради» та політичними партіями з метою втілення в життя найкращих світових практик в сфері місцевого самоврядування, представлення результатів моніторингової компанії відповідності нормативно-правових актів 8 органів місцевої влади Вінницької області сучасному антикорупційному законодавству, а також презентація реакцій мерій міст Вінницької області на експертні висновки та пропозиції щодо усунення порушень та приведення НПА до норм чинного законодавства.Відвідати захід та взяти участь у обговоренні можна завтра, 29 вересня,  о 12:00 на 4-тому поверху Галерея ІнтерШик, що по вулиці Архітектора Артинова 12.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up