9 травня відзначатимемо День Європи. Чи підтримуєте такі зміни?

9 травня відзначатимемо День Європи. Чи підтримуєте такі зміни?
  • Відзавтра щорічно 9 травня в Україні відзначатимуть День Європи. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ.
  • Також він подав до Ради законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Щорічно 9 травня в Україні відзначатимуть День Європи. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ.

Також Президент подав до Ради законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

— Ми повертаємо нашій державі чесну історію без ідеологічних домішок. Саме 8 травня більшість народів світу згадує велич перемоги над нацизмом. Саме 8 травня світ вшановує памʼять усіх, чиї життя забрала та війна. Саме 8 травня набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію вермахту, — йдеться у повідомленні. —  Сьогодні я подав до Верховної Ради України законопроект, яким пропонується встановити 8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Відео дня

За словами Зеленського, багато років тому на нашому континенті була встановлена традиція святкування саме 9 травня Дня Європи — для відзначення досягнутих миру та єдності.

Опитування

Чи підтримуєте ви цей указ Президента?

Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до відзначення першого дня нашого миру. І правильно буде разом з усією вільною Європою відзначати День Європи. 

 

Читайте також:

Цей день в історії, 8 травня. Свято, іменини, заборони та прикмети

День ангела у травні 2023: календар іменин, кого вітати цього місяця

Церковний календар на травень 2023 року: перелік свят

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ник Гон

    "Ми ніколи не забудемо внесок українського народу в перемогу над нацизмом..." Так, навіщо відбирати свято у тих, хто ще живий і здобував перемогу в тій війні? А про єдність в Європі можна посперечатись. Подивіться, як себе поводить Угорщина. А вона - член ЄС.
  • Igor Migunov

    Почему бы день Европы не отмечать в один день с днем независимости? или Украина своей независимостью не подчеркивает европейский выбор? а лучше даже на Рождество, причем 2 раза: на католическое и православное, чтобы уж наверняка показать всем, что Европа понад усе!!
  • Ксения Окунева

    коли тільки це свято не відзначали,  в Україні то було у третю суботу травня. І що зміниться зі зміною дати? В ЄС відзначають саме 9 травня. А ми що в ЄС?

keyboard_arrow_up