Cьогодні — День Незалежності України. Як відзначатиме Вінниця (ПРОГРАМА)

Cьогодні — День Незалежності України. Як відзначатиме Вінниця (ПРОГРАМА)
  • Святкові заходи з нагоди відзначення 30-тої річниці Незалежності України розпочнуться з 10 ранку. Розповідаємо, що, коли та де пройде.
День Незалежності України — державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою відновлення незалежної держави Україна.

По всій Україні пройдуть святкові заходи з нагоди свята. У Вінниці заплановано ряд заходів. Про них далі.

Площа Європейська

  • 10.00 — фестиваль «На захисті Незалежності». Тут працюватиме виставка історичної та сучасної військової техніки, зброї, одностроїв. 
  • 11.00 — покладання вінків та квітів до Меморіалу Слави, пам'ятного знаку Небесної сотні та загиблим воїнам АТО/ООС та мультимедійної стели пам'яті.

Майдан Незалежності

  • 13.00 — фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль»

 У рамках заходу пройдуть різноманітні фестивалі та проекти: «Лялька-мотанка», «Подільська витинанка», «Вінниця. Україна. Незалежність», «Краса України» та «Сила України», Художні Барви творів Коцюбинського. А також виставка дідухів, короваїв та обрядових хлібів, виставка Вінницької обласної організації Національної спілки художників України та Всеукраїнський планер гончарів.

Біля водограю «Мушля»  в рамках проєкту «Коло майстрів» пройдуть  майстер-класи від митців народної творчості, зокрема: з вишивки, полімерної глини, виготовлення ляльки-мотанки, виробів з бісеру та прикрас.

Відео дня
  • 15.00 — концертна програма «Україна єдина».

У програмі:

  • народний ансамбль танцю «Барвінок».
  • кращі народні аматорські колективи Вінницькі МТГ
  • Вінницький академічний міський камерний хор ім. В.Газінського
  • Вінницький естрадно-духовий оркестр «ВінБенд»
  • виступ фіналіста шоу «Голос країни» Олександр Онофрійчук
  • співатимуть гурт «SUNRISE», вихованці зразкової муніципальної майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія».

Святкування 30-ї річниці Дня Незалежності триватиме до 21.00 години.

Організатори закликають вінничан відповідально віднестись до святкування Дня Незалежності та виконувати рекомендації МОЗ України щодо участі у масових заходах. Зокрема, утриматися від відвідування таких заходів у разі появи будь-яких симптомів ГРВІ або COVID-19; не відвідувати їх людям, які належать до групи ризику; дотримуватись дистанції, носити маску та мити руки чи обробляти їх антисептиком; не вживати алкоголь.

 

Читайте також:

Австрія передасть Україні 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca

На Первозванного дерево впало на «Москвич», а на Зулінського — на тротуар

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач73

    кожный винницькый  олкоголык.повынен  даты соби клятву,що вын  хотя  бы  в такый свощенный  день. в  день австрийського прапора и  залежности вид  империй. не набухаеться. и  не обрыгаеться. у кущах.чы не зосне на  остонивци.

    Word Word reply Читач73

    Бот, не реагуйте

    Читач73 reply Word Word

    це шлепур не  реайгуйте  а ле пишы на  деражвни мовы от отличие вид  инших  потрийотив.,державы якои нема  .молодэць  шлепор иди празнуй свято австрийського прапора.нижньои  австрии

keyboard_arrow_up