«Застав дружину з іншим і живим не залишив». Інна Кагляк розслідує убивства і робить…ляльки

«Застав дружину з іншим і живим не залишив». Інна Кагляк розслідує убивства  і робить…ляльки
-Про убивць забуваю тільки коли роблю ляльки, - каже підполковник Інна Кагляк. - Ляльки - це зовсім інший світ, це можливість вибратися з дна в інший світ
  • Підполковник поліції Інна Кагляк розслідує убивства
  • Служить в обласній поліції
  • Крім того, читає лекції в одному з вишів, вона - кандидат юридичних наук
  • Недавно у поліцейської з’явилося незвичне хобі: почала виготовляти ляльки Тільди

Відділ убивств – так називають між собою працівники Вінницької обласної поліції підрозділ, в якому працює Інна Кагляк. Офіційна назва звучить по-іншому – відділ з розслідування злочинів проти життя і здоров’я особи. Більшість працівників – чоловіки. З-поміж декількох жінок - слідча Інна Кагляк. П’ятий рік розслідує убивства. До того також працювала у слідстві. Але то були інші справи – крадіжки, угони…

З підполковником Інною Кагляк познайомила прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник.

Убивці, викладацька робота, думки про написання докторської дисертації, ляльки, сім’я – як все це вдається поєднати?

Відео дня

-Слідчий завжди працює у команді, - розповідає підполковник Кагляк. – На завдання виїжджають всі служби. При огляді місця події свою справу роблять інспектори-криміналісти, експерти науково-дослідного криміналістичного центру, залучається кримінальна поліція,  дільничні інспектори, превенція… Одному слідчому не охопити такий обсяг. Розшук того, хто скоїв злочин, це колективна робота. Слідчий тільки ланка у великому ланцюгу розслідування убивств.

Непомітно прихопив ніж

Нині в суді розглядають справу про убивство чоловіка на ґрунті ревнощів. Її також розслідувала Інна Кагляк.

Слідчу розбудили ще до п’ятої ранку. За вікном – туман, відлига. Зрештою, дзвінки о такій порі для неї не дивина. Буває, що на службу викликають рано-вранці, чи вночі. Незалежно від того, який день на календарі – вихідний, чи святковий. Зазвичай слідчі допомагають один одному. Інколи  на місце убивства виїжджають удвох. Якщо є необхідність, залучають ще когось колег з відділу.

-Між будинками в одному з районів Вінниці ранковий перехожий побачив тіло людини і зателефонував у поліцію, - розповідає Інна Кагляк. – На обличчі були садна. Волосся розтріпане. Одяг у багнюці. Таким я побачила мертвого чоловіка, приблизно 40-річного віку.

Як тільки почало з’являтися світло у вікнах, поліцейські стали обходити сусідні будинки. У під’їзді одного з них виявили свіжі сліди. Як каже слідча, схожі на буру речовину. Пізніше експерти встановили, що то кров. Причому, не тільки загиблого. Коли чоловіки билися, поранили один одного.

Підозрюваного встановили у той же день.

Він виправдовувався, що неспроста напав на іншого. Стверджував, що залишив його живим. Почалося все з того, що він пізно повернувся додому.  Застав дружину з іншим. Після з’ясування стосунків у квартирі, запропонував «гостю» вийти на вулицю поговорити. Перед тим непомітно прихопив ніж.

З’ясовувати стосунки з допомогою кулаків розпочали одразу на сходових клітинках. Розцарапали один одному обличчя, розбили носи. Ножа  ревнивець дістав уже на вулиці. Розгніваний подружньою зрадою, вдарив ним кривдника у живіт.

Дівчину задушили і спалили на вогні

У лісовому масиві, що прилягав до села, знайшли обвуглене тіло людини.

-Перший огляд місця не дав нам майже нічого, - розповідає підполковник Кагляк. – Експерти встановили, що загибла молода жінка. Її спочатку задушили. Підтвердилося припущення про зґвалтування.

Наступного дня слідча вирішили повторно провести огляд території. Старалися не марно. Знайшли міліцейський  жетон.

Встановили, що він належить лейтенанту міліції з іншої області. Зателефонували на місце її роботи. Там відповіли, що жінка поїхала на весілля у Вінницьку область. Поки що не повернулася.

-Напередодні убивства у цьому селі справді відзначали весілля, - говорить слідча Кагляк. – Усіх гостей опитали. З’ясували, що до останнього за столом залишалися два молоді хлопці. Вони бажали молодятам безсонної ночі. Ніби шукали для себе алібі.

З розповідей тих, хто був на весіллі, з подальших показань підозрюваних, з огляду вилучених під час обшуку речей, слідча склала загальну картину весільного вечора,  що став фатальним для молодої жінки-міліціонера.

Гостя сиділа за столом поруч із згаданими хлопцями. Всі вони майже одного віку. Всі – з вищою освітою, тому легко знайшли спільну мову. Потім утрьох залишили банкет. Через деякий час за стіл повернулися тільки хлопці.

Коли пізніше  їм пред’явили підозру у скоєнні важкого злочину, молодики почали з’ясовувати стосунки між собою. Звалювати вину один на одного. Тим само розповіли, що сталося у той вечір.

У розпал весілля вони неспроста запропонували дівчині подихати лісовим повітрям. Прихопили з собою пляшку спиртного. Розвели багаття. Розмовляли. Жартували. Розігріті алкоголем, стали чіплятися до дівчини. Згвалтували.  Рятуючись, вона декілька разів повторила, що служить в міліції. Ті злякалися. Зрозуміли, що для них це може обернутися тюрмою. Рішення задушити прийняли, як вони говорили, з переляку. А потім ще й спалили тіло.

Обох засудили до 15 років перебування за ґратами.

Підполковник могла б багато розповідати про те, як розшукує убивць. Однак їй більше хотілося говорити про нову улюблену справу.

Які ж вони милі, ці вухаті зайці

- У мене така робота, що треба відволікати увагу на щось інше, - говорить Інна Кагляк. - Хоча б на деякий час вибратися з цього дна в інший вимір. Раніше я багато читала. Тепер, коли донька підросла, вирішила залучити її до рукоділля. Нині це називається іншим словом – хендмейд. Майже кожен вихідний ми ходили з Віолетою на заняття якоїсь зі студій. Зрештою, сталося так, що не їй, а мені припала до вподоби справа виготовлення ляльок Тільд. Ці лялечки розійшлися по світу з Норвегії. Там їх уперше почали робити. Причому, не так давно. Перша така лялька з’явилася у 1999 році.

-Ляльки це зовсім інший світ, - говорить пані Інна. – Шукаю найменшу можливість, аби сісти за швейну машинку.

Пані Інна шиє лялечок-зайців. У кожної з них – довгі вуха. Саме такими вона бачить зайченят . Дві перші ляльки - зайця і зайчихи - тішать її, коли повертається додому.

-Хотіла подарувати їх на день народження дружині брата, але передумала, - каже пані Інна. – Пошила іншу ляльку. Потім зробила такий само подарунок ще одним знайомим. Перші свої роботи залишила для себе.

А що ж донечка? Вона теж знайшла своє захоплення. Їй до вподоби припала писанка. Мама з радістю повідомила, що Віолета стала переможцем міського конкурсу на кращу Великодню писанку.

Статистика: не розкрито тільки два убивства

З початку нинішнього року в області зареєстровано 41 вбивство, розкрито – 39!

Найбільше убивали людей на побутовому ґрунті – 27 випадків. З корисливих мотивів і хуліганських спонукань – по чотири випадки. Групою осіб вчинено два убивства, раніше судимим – один випадок. Зафіксовано також сім замахів на убивство

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Angelina Dobrova

    пані Інна чудова жінка та приклад, читала лекції у вкі для нас, захотілося знову на пари)
  • Жора

    В городе много неадекватов. Убивать не надо. А вот отпиздить можно для вставления мозгов.
  • 1234

    Робота дуже важка навіть для чоловіка, а тим більше для жінки. Поменше роботи гороїні статті і побільше часу для хоббі.
  • Andrii Hryshchyshyn

    Важка праця для жінки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up